AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Ou scotian sau altfel spus chifteluta cu ou in mijloc, este un fel de mancare delicios format dintr-un ou intreg moale sau tare, invelit in carne de carnati, acoperit in faina sau pesmet ori firimituri de paine si copt sau prajit.

Randamente4 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

 4 oua
 400 gr carne tocata
 150 gr faina
 150 gr pesmet (optional- pentru cine nu doreste)
 1 ou batut
 sare, piper
 5 gr cimbru
 2 - 3 catei de usturoi pisati
 verdeata ( optional)
 busuioc
 boia de ardei dulce
 ulei pentru prajit
 faina, ou, pesmet

1

Mod de preparare:
Intr-o oala se pune apa de 1-2 degete si se pune la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga cele 4 oua cu o lingura si cu foarte mare grija sa nu le crapam si punem capac. Le lasam asa timp de 4 minute ca sa se intareasca albusul dar galbenusul sa ramana moale se pune apa rece peste oua si se lasa deoparte sa se raceasca. Daca doriti oua tari, fierbeti-le 8-10 minute apoi dati-le sub un jet de apa rece si curata-le de coaja.
Dupa ce s-au racit se decojesc si se sterg de apa cu un servetel, ca sa fie mai usor de manevrat ulterior.

Compozitia de chiftele
2

Carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper, boia, cimbru, busuioc si usturoi pisat. Adaugam ou batut si verdeata ( patrunjel si marar) daca va place gustul lor, eu am adaugat ca-mi place gustul de verdeata in carnea tocata.

3

Amestecam bine toate ingredientele ca sa se amestece condimentele si sa-si imprumute gustul. Se imparte in 4 parti egale.

4

Pe o folie de plastic se pune cate o biluta de carne si se acopera cu cealalta parte a foliei si apoi apasam pana are grosimea de jumatate de cm. In acest mod se va face uniform si nu se va lipi de maini.

5

Se ia cate un ou si se pune peste carne si se inveleste cu aceasta, inchizand ultima parte cu degetele si modeland-o putin. Este indicat sa ne umezim degetele incontinuu atunci cand lucram cu carnea tocata.

6

Intr-o oala sau wok se pune la incalzit uleiul. Intre timp vom trece fiecare bila prin faina.

7

Fiecare biluta se trece apoi prin ou si apoi prin pesmet. Eu personal le-am lasat doar in faina ca pe chiftelute.

8

Se pun la prajit in baia de ulei, la foc mediu, se intorc pe toate partile pana cand sunt aurii si bine patrunse.

9

Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se scurga de excesul de ulei de la prajit, le asezam pe un platou pe care am pus hartie absorbante (prosop de bucatarie din hartie).

10

Le consumam calde sau chiar reci, la pranz sau la cina ori ca aperitiv, langa o garnitura de piure sau cartofi natur si o salata verde.

11

Asadar, va recomand sa incercati aceste cheftelute cu ou, sunt absolut delicioase.
Ouale scotiene sunt originare din Anglia si se servesc de obicei de Sarbatorile Pascale dar eu cred ca sunt prea bune ca sa fie tinute exclusiv doar pentru aceasta data.
Pofta buna!

Ingrediente

 4 oua
 400 gr carne tocata
 150 gr faina
 150 gr pesmet (optional- pentru cine nu doreste)
 1 ou batut
 sare, piper
 5 gr cimbru
 2 - 3 catei de usturoi pisati
 verdeata ( optional)
 busuioc
 boia de ardei dulce
 ulei pentru prajit
 faina, ou, pesmet

Indicații

1

Mod de preparare:
Intr-o oala se pune apa de 1-2 degete si se pune la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca se adauga cele 4 oua cu o lingura si cu foarte mare grija sa nu le crapam si punem capac. Le lasam asa timp de 4 minute ca sa se intareasca albusul dar galbenusul sa ramana moale se pune apa rece peste oua si se lasa deoparte sa se raceasca. Daca doriti oua tari, fierbeti-le 8-10 minute apoi dati-le sub un jet de apa rece si curata-le de coaja.
Dupa ce s-au racit se decojesc si se sterg de apa cu un servetel, ca sa fie mai usor de manevrat ulterior.

Compozitia de chiftele
2

Carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper, boia, cimbru, busuioc si usturoi pisat. Adaugam ou batut si verdeata ( patrunjel si marar) daca va place gustul lor, eu am adaugat ca-mi place gustul de verdeata in carnea tocata.

3

Amestecam bine toate ingredientele ca sa se amestece condimentele si sa-si imprumute gustul. Se imparte in 4 parti egale.

4

Pe o folie de plastic se pune cate o biluta de carne si se acopera cu cealalta parte a foliei si apoi apasam pana are grosimea de jumatate de cm. In acest mod se va face uniform si nu se va lipi de maini.

5

Se ia cate un ou si se pune peste carne si se inveleste cu aceasta, inchizand ultima parte cu degetele si modeland-o putin. Este indicat sa ne umezim degetele incontinuu atunci cand lucram cu carnea tocata.

6

Intr-o oala sau wok se pune la incalzit uleiul. Intre timp vom trece fiecare bila prin faina.

7

Fiecare biluta se trece apoi prin ou si apoi prin pesmet. Eu personal le-am lasat doar in faina ca pe chiftelute.

8

Se pun la prajit in baia de ulei, la foc mediu, se intorc pe toate partile pana cand sunt aurii si bine patrunse.

9

Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se scurga de excesul de ulei de la prajit, le asezam pe un platou pe care am pus hartie absorbante (prosop de bucatarie din hartie).

10

Le consumam calde sau chiar reci, la pranz sau la cina ori ca aperitiv, langa o garnitura de piure sau cartofi natur si o salata verde.

11

Asadar, va recomand sa incercati aceste cheftelute cu ou, sunt absolut delicioase.
Ouale scotiene sunt originare din Anglia si se servesc de obicei de Sarbatorile Pascale dar eu cred ca sunt prea bune ca sa fie tinute exclusiv doar pentru aceasta data.
Pofta buna!

Note

Oua scotiene- scotch eggs
(Visited 404 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *