AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Dulci sau sarate, in stil frantuzesc sau american, clatitele sunt un preparat simplu si rapid, fiind totodata foarte gustoase. Clatitele preparatul si desertul cel delicios usor de pregatit intr-un timp foarte scurt, iar daca alegi sa le faci in doua culori acestea vor fi cu un aspect frumos si apetisant, vor avea o nota de originalitate, e ca si cum ai manca doua clatite intr-una singura datorita gustului diferit si poate si umpluturii diferite daca ati ales asta.

Randamente20 de porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 1 kg faina
 1500 ml apa minerala
 4 oua
 50 gr cacao
 2 lingurite esenta de rom
 2 lingurite esenta de vanilie
 2 lingurite coaja rasa de lamaie
 topping caramel sau ciocolata
 nutella, dulceata
 1 pachet biscuiti mare
 capsuni
 sare, ulei

1

Mod de preparare:
Se bat 3-4 oua intr-un bol.
Se adauga apa minerala si faina, un varf de cutit de sare, estenta de rom si de vanilie, coaja rasa de lamaie si putin ulei. Se amesteca cu mixerul bine si se imparte compozitia in doua parti egale.
Intr-o parte compozitia ramane simpla, iar in cealalta parte se adauga cacao.

2

Pe tigaia putin unsa cu ulei se pune pe jumatate compozitie simpla, iar pe cealala jumatate, compozitia cu cacao, astfel iesind o clatita in doua culori.

3

Dupa ce sunt gata, clatitele se umplu cu gem, dulceata sau nutella si biscuiti dati pe razatoare. Puteti de asemenea sa puneti umpluturi diferite si apoi rulati, clatitele.

4

Se ruleaza se adauga toppingul de ciocolata sau caramel dupa preferinte.

5

Se orneaza cu fructe de padure sau capsuni.

6

Clatitele in doua culor sunt extrem de gustoase, parfumate si dau o nota speciala desertului astfel pregatit.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 kg faina
 1500 ml apa minerala
 4 oua
 50 gr cacao
 2 lingurite esenta de rom
 2 lingurite esenta de vanilie
 2 lingurite coaja rasa de lamaie
 topping caramel sau ciocolata
 nutella, dulceata
 1 pachet biscuiti mare
 capsuni
 sare, ulei

Indicații

1

Mod de preparare:
Se bat 3-4 oua intr-un bol.
Se adauga apa minerala si faina, un varf de cutit de sare, estenta de rom si de vanilie, coaja rasa de lamaie si putin ulei. Se amesteca cu mixerul bine si se imparte compozitia in doua parti egale.
Intr-o parte compozitia ramane simpla, iar in cealalta parte se adauga cacao.

2

Pe tigaia putin unsa cu ulei se pune pe jumatate compozitie simpla, iar pe cealala jumatate, compozitia cu cacao, astfel iesind o clatita in doua culori.

3

Dupa ce sunt gata, clatitele se umplu cu gem, dulceata sau nutella si biscuiti dati pe razatoare. Puteti de asemenea sa puneti umpluturi diferite si apoi rulati, clatitele.

4

Se ruleaza se adauga toppingul de ciocolata sau caramel dupa preferinte.

5

Se orneaza cu fructe de padure sau capsuni.

6

Clatitele in doua culor sunt extrem de gustoase, parfumate si dau o nota speciala desertului astfel pregatit.
Pofta buna!

Clatite in doua culori
(Visited 346 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. clatite de post 15 noiembrie 2021 at 18:39

    Niste clatite de post m-ar interesa. Aveti cumva ceva retete? Ar fii fain asa, in doua culori, arata foarte bine!

    Reply

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *