De Paste, alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul pascal. Reteta pentru pasca de Paste pe care v-o propun este simpla si delicioasa.
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele. Razuim coaja de portocala si cea de lamaie. Pregatim tava pentru copt si o tapetam. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.
Punem zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecam bine. Peste aceasta compozitie adaugam branza de vaci si o incorporam foarte bine. Apoi adaugam untul care este la temperatura camerei si il incorporam si pe el foarte bine. Adaugam faina putin cate putin si amestecam astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Urmeaza grisul, care se pune ca si faina, putin cate putin si se amesteca foarte bine. Dupa gris, adaugam smantana si o incorporam foarte bine.
La urma punem coaja rasa de lamaie si cea de portocala si stafidele, omogenizam si compozitia este gata de pus in tava.
Pasca fara aluat se lasa la racit in vas si se scoate apoi pe un platou.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cantarim ingredientele. Razuim coaja de portocala si cea de lamaie. Pregatim tava pentru copt si o tapetam. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.
Punem zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecam bine. Peste aceasta compozitie adaugam branza de vaci si o incorporam foarte bine. Apoi adaugam untul care este la temperatura camerei si il incorporam si pe el foarte bine. Adaugam faina putin cate putin si amestecam astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Urmeaza grisul, care se pune ca si faina, putin cate putin si se amesteca foarte bine. Dupa gris, adaugam smantana si o incorporam foarte bine.
La urma punem coaja rasa de lamaie si cea de portocala si stafidele, omogenizam si compozitia este gata de pus in tava.
Pasca fara aluat se lasa la racit in vas si se scoate apoi pe un platou.