AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

De Paste, alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul pascal. Reteta pentru pasca de Paste pe care v-o propun este simpla si delicioasa.

Randamente1 porție
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 5 minute

 700 gr branza de vaci
 400 gr smantana grasa
 200 gr zahar
 200 gr unt
 150 gr stafide
 6 oua
 4 linguri faina
 4 gris
 esenta de vanilie
 1 lingurita cu varf coaja rasa de portocala
 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie

1

Mod de preparare:
Cantarim ingredientele. Razuim coaja de portocala si cea de lamaie. Pregatim tava pentru copt si o tapetam. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.

2

Punem zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecam bine. Peste aceasta compozitie adaugam branza de vaci si o incorporam foarte bine. Apoi adaugam untul care este la temperatura camerei si il incorporam si pe el foarte bine. Adaugam faina putin cate putin si amestecam astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Urmeaza grisul, care se pune ca si faina, putin cate putin si se amesteca foarte bine. Dupa gris, adaugam smantana si o incorporam foarte bine.

3

La urma punem coaja rasa de lamaie si cea de portocala si stafidele, omogenizam si compozitia este gata de pus in tava.

4

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina sau punem hartie de copt apoi turnam compozitia in ea, o nivelam putin si o dam la cuptorul preincalzit la 160°C, timp de 45 - 50 de minute.
Pasca trebuie sa devina aurie, usor rumena la suprafata.

5

Pasca fara aluat se lasa la racit in vas si se scoate apoi pe un platou.

Ingrediente

 700 gr branza de vaci
 400 gr smantana grasa
 200 gr zahar
 200 gr unt
 150 gr stafide
 6 oua
 4 linguri faina
 4 gris
 esenta de vanilie
 1 lingurita cu varf coaja rasa de portocala
 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie

Indicații

1

Mod de preparare:
Cantarim ingredientele. Razuim coaja de portocala si cea de lamaie. Pregatim tava pentru copt si o tapetam. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.

2

Punem zaharul, cele 6 oua si esenta de vanilie intr-un bol. Cu ajutorul unui tel amestecam bine. Peste aceasta compozitie adaugam branza de vaci si o incorporam foarte bine. Apoi adaugam untul care este la temperatura camerei si il incorporam si pe el foarte bine. Adaugam faina putin cate putin si amestecam astfel incat sa se omogenizeze bine totul. Urmeaza grisul, care se pune ca si faina, putin cate putin si se amesteca foarte bine. Dupa gris, adaugam smantana si o incorporam foarte bine.

3

La urma punem coaja rasa de lamaie si cea de portocala si stafidele, omogenizam si compozitia este gata de pus in tava.

4

Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina sau punem hartie de copt apoi turnam compozitia in ea, o nivelam putin si o dam la cuptorul preincalzit la 160°C, timp de 45 - 50 de minute.
Pasca trebuie sa devina aurie, usor rumena la suprafata.

5

Pasca fara aluat se lasa la racit in vas si se scoate apoi pe un platou.

Pasca fara aluat
(Visited 234 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *