Cand vrei sa te rasfeti cu ceva gustos, rapid de preparat, si cum de obicei puiul este cel mai prezent prin frigider, aceasta reteta de pui la grill este solutia ideala atat pentru pranz cat si cina.
Mod de preparare:
Pulpele superioare se dezoseaza si se spala in apa rece.
Pregatim ingredientele de care avem nevoie pentru marinare. Usturoiul se curata se piseaza. Pentru a obtine o carne frageda este bine sa o marinam. Pieptul de pui se feliaza subtire si se spala. Marinada contine atat condimente cat si componente acide care ajuta la fragezirea carnii.
Intr-un bol incapator punem iaurtul. Este bine sa folositi un iaurt mai gras si mai acid, mai de casa, sa fie acrisor, dar nu slab, sa aiba consistenta. In cazul in care iaurtul nu e prea acru, puteti adauga doua linguri de zeama de lamaie.
In plus, iaurtul sa aiba peste 5% grasime, eventual chiar 10% cum are iaurtul grecesc.
Adaugam in iaurt condimentele, usturoiul si uleiul de masline.
Amestecam foarte bine, apoi scufundam in iaurt carnea de pui.
Cand e gata garnitura, ne putem apuca de prepararea carnii la gratar, astfel ca incingem grill-ul foarte bine apoi punem carnea pe grill.
Lasam carnea pe grill-ul incins pana devine rumena, apoi o vom intoarce si pe cealalta parte.
Friptura de pui la grill marinata in sos de iaurt , se serveste alaturi de garnituri si salate de sezon , este foarte gustuasa, suculenta, parfumata si hranitoare.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pulpele superioare se dezoseaza si se spala in apa rece.
Pregatim ingredientele de care avem nevoie pentru marinare. Usturoiul se curata se piseaza. Pentru a obtine o carne frageda este bine sa o marinam. Pieptul de pui se feliaza subtire si se spala. Marinada contine atat condimente cat si componente acide care ajuta la fragezirea carnii.
Intr-un bol incapator punem iaurtul. Este bine sa folositi un iaurt mai gras si mai acid, mai de casa, sa fie acrisor, dar nu slab, sa aiba consistenta. In cazul in care iaurtul nu e prea acru, puteti adauga doua linguri de zeama de lamaie.
In plus, iaurtul sa aiba peste 5% grasime, eventual chiar 10% cum are iaurtul grecesc.
Adaugam in iaurt condimentele, usturoiul si uleiul de masline.
Amestecam foarte bine, apoi scufundam in iaurt carnea de pui.
Cand e gata garnitura, ne putem apuca de prepararea carnii la gratar, astfel ca incingem grill-ul foarte bine apoi punem carnea pe grill.
Lasam carnea pe grill-ul incins pana devine rumena, apoi o vom intoarce si pe cealalta parte.
Friptura de pui la grill marinata in sos de iaurt , se serveste alaturi de garnituri si salate de sezon , este foarte gustuasa, suculenta, parfumata si hranitoare.
Pofta buna!