Pulpele de pui umplute pe pat de legume la cuptor sunt o reteta sigura de succes, pot fi servite atat calde cat si reci ca fel principal la pranz sau la cina. Le puteti pregati chiar si pentru masa de sarbatoare, oaspetii vor avea o surpriza cand vor gasi umplutura aromata in loc de os alaturi de crusta delicioasa.
Mod de preparare.
Mai intai spalati bine pulpele de pui si apoi le scurgeti bine.
Cartofii se curata, se spala, se taie in rondele sau felii. Ciupercile se spala, se taie marunt, ceapa se curata, se toaca marunt. Usturoiul se curata, se toaca marunt.
Urmeaza dezosarea partii superioare a pulpei, procedura foarte rapida si simpla, care dureaza circa 1-2 minute pt fiecare pulpa, chiar si mai putin dupa ce capatati dexteritate.
Puneti pulpa cu exteriorul in jos si interiorul spre voi. Palpati pe mijocul pulpei sa simtiti unde e osul. Faceti o incizie pana la os (folositi un cutit mic si ascutit). Apoi introduceti degetul aratator in incizie si degajati carnea pe langa os. O sa vedeti ca merge repede.
Incizati articulatia intre osul pulpei superioare si a cele inferioare si apoi luxati-o cu mana, pana cand simtiti ca oasele s-au desprins.
Folosind degetele si cutitul, despindeti osul pulpei superioare de carne si de articulatie. Mergeti spre partea superioara cu despinderea. Acum avem pulpa superioara dezosata.
Am vrut sa dezosez doar partea superioara pentru ca la sfarsit pulpele vor arata intregi si in loc de os vor avea o umplutura delicioasa.
Cand osul pulpei superioare este indepartat, se cresteaza carnea stanga-dreapta, formand un „buzunar” in care sa incapa umplutura, eu am facut mici incizii si spre pulpa inferioara. Atentie, nu trebuie sa se ajunga cu taietura la piele.
Intr-o tigaie sau wok punem 2-3 linguri de ulei sau un cubulet de unt si calim ceapa, usturoiul si ardeiul cateva minute.
Cand ceapa s-a calit adaugam ciupercile tocate marunt si continuam calirea. Ciupercile vor lasa apa asa ca vom tine pe foc compozitia pana cand toata apa se evapora, apoi stingem focul si lasam un pic sa se raceasca.
Se imparte umplutura in mod egal in „buzunarele” celor 2 pulpe de pui, eu am impins usor umplutura si in interiorul pulpei inferioare.
Cand am terminat de umplut vom fixa carnea cu scobitori.
Pregatim patul de legume din cartofi, rosii si usturoiul in coaja, condimentam, adaugam ulei de masline. Puteti alege si alt pat de legume sau pur si simplu sa le lasati in tava doar pe ele.
Pe patul de legume asezam pulpele umplute si condimentate cu sare, piper. Le ungem cu un pic de ulei de masline sau punem peste ele felii subtiri de unt.
Se scot din cuptor si se distribuie in farfurii impreuna cu cartofii copti in sosul din tava.
La servire se toarna peste pulpe din sucul ramas in tava. Se servesc calde sau reci cu diferite garnituri de legume si salate de sezon.
Chiar daca e putin mai mult de lucru cu dezosarea pulpelor, merita efortul – pulpele de pui umplute cu ciuperci sunt suculente si gustoase, iar carnea frageda ce se topeste in gura.
Arata perfect in sectiune, sunt bine facute, aromate si gustoase. Daca s-au racit nici o problema. Le taiati rondele si le asezati pe un platou pe cateva frunze de salata.
Va dorim pofta buna alaturi de cei dragi!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare.
Mai intai spalati bine pulpele de pui si apoi le scurgeti bine.
Cartofii se curata, se spala, se taie in rondele sau felii. Ciupercile se spala, se taie marunt, ceapa se curata, se toaca marunt. Usturoiul se curata, se toaca marunt.
Urmeaza dezosarea partii superioare a pulpei, procedura foarte rapida si simpla, care dureaza circa 1-2 minute pt fiecare pulpa, chiar si mai putin dupa ce capatati dexteritate.
Puneti pulpa cu exteriorul in jos si interiorul spre voi. Palpati pe mijocul pulpei sa simtiti unde e osul. Faceti o incizie pana la os (folositi un cutit mic si ascutit). Apoi introduceti degetul aratator in incizie si degajati carnea pe langa os. O sa vedeti ca merge repede.
Incizati articulatia intre osul pulpei superioare si a cele inferioare si apoi luxati-o cu mana, pana cand simtiti ca oasele s-au desprins.
Folosind degetele si cutitul, despindeti osul pulpei superioare de carne si de articulatie. Mergeti spre partea superioara cu despinderea. Acum avem pulpa superioara dezosata.
Am vrut sa dezosez doar partea superioara pentru ca la sfarsit pulpele vor arata intregi si in loc de os vor avea o umplutura delicioasa.
Cand osul pulpei superioare este indepartat, se cresteaza carnea stanga-dreapta, formand un „buzunar” in care sa incapa umplutura, eu am facut mici incizii si spre pulpa inferioara. Atentie, nu trebuie sa se ajunga cu taietura la piele.
Intr-o tigaie sau wok punem 2-3 linguri de ulei sau un cubulet de unt si calim ceapa, usturoiul si ardeiul cateva minute.
Cand ceapa s-a calit adaugam ciupercile tocate marunt si continuam calirea. Ciupercile vor lasa apa asa ca vom tine pe foc compozitia pana cand toata apa se evapora, apoi stingem focul si lasam un pic sa se raceasca.
Se imparte umplutura in mod egal in „buzunarele” celor 2 pulpe de pui, eu am impins usor umplutura si in interiorul pulpei inferioare.
Cand am terminat de umplut vom fixa carnea cu scobitori.
Pregatim patul de legume din cartofi, rosii si usturoiul in coaja, condimentam, adaugam ulei de masline. Puteti alege si alt pat de legume sau pur si simplu sa le lasati in tava doar pe ele.
Pe patul de legume asezam pulpele umplute si condimentate cu sare, piper. Le ungem cu un pic de ulei de masline sau punem peste ele felii subtiri de unt.
Se scot din cuptor si se distribuie in farfurii impreuna cu cartofii copti in sosul din tava.
La servire se toarna peste pulpe din sucul ramas in tava. Se servesc calde sau reci cu diferite garnituri de legume si salate de sezon.
Chiar daca e putin mai mult de lucru cu dezosarea pulpelor, merita efortul – pulpele de pui umplute cu ciuperci sunt suculente si gustoase, iar carnea frageda ce se topeste in gura.
Arata perfect in sectiune, sunt bine facute, aromate si gustoase. Daca s-au racit nici o problema. Le taiati rondele si le asezati pe un platou pe cateva frunze de salata.
Va dorim pofta buna alaturi de cei dragi!