Novacul sau crapul argintiu se gaseste cu usurinta in piete pe parcursul anului, are un gust dulceag, oase mari si poate fi preparat atat pe gratar cat si la cuptor sau prajit in ulei. Saramura de novac iese destul de gustoasa si aromata, nu e dificil de realizat si intr-un timp foarte scurt poti obtine o masa delicioasa pentru intrega familie.
Archives Peste si fructe de mare
Macrou prajit in unt
Macroul prajit sau scrumbia albastra prajita, un peste gustos cu numeroase efecte benefice pentru organism atunci cand este consumat, se prepara extrem de usor si rapid, intr-un timp foarte scurt poti obtine o masa delicioasa si hranitoare pentru intreaga familie.
Macrou marinat la cuptor
Incredibil de simplu acest fel de mancare, gustos si aromat. Macroul marinat la cuptor este un preparat usor de gatit chiar si pentru necunoscatori in ale bucataririi, fiind si extrem de satios prin continutul ridicat de nutrienti pe care ii contine pestele. Poate fi consumat in orice perioada a anului, macroul putand fi cumparat atat in stare proaspata, cat si congelat.
Biban de mare – la cuptor
Cea mai buna si simpla reteta de peste la cuptor cu rosii cherry, usturoi si cimbru. Biban de mare la cuptor se realizeaza usor intr-un timp foarte scurt si veti obtine un pranz sau cina delicioasa si savuroasa.
Salata de icre de caras
Salata de icre, un aperitiv de altfel extrem de gustos, este cunoscuta si sub numele icre batute, fiind un mod vechi de preparare a icrelor originare din peste de apa dulce. Salata de icre, se realizeaza extrem de simplu iar gustul este cu mult mai bun decat la icrele batute achizitionate din comert.
Somon cu sparanghel la cuptor
Daca va place pestele si vreti o reteta simpla, usoara si exotica va recomand aceasta reteta de somon cu sparanghel la cuptor care se pare ca fac casa buna impreuna si mai ales este absolut delicioasa, aromata, dulce si savuroasa.
Pastrav prajit cu malai, mamaliguta si mujdei verde
Pentru cine adora pestele, pastravul prajit in crusta de malai este ideal pentru un pranz sau cina in familie, e usor de realizat intr-un timp foarte scurt, si veti obtine o mancare delicioasa alaturi de mujdei si mamaliguta fierbinte.
Biban de mare cu sos meuniere si cartofi natur
Bibanul sau lupul de mare este un peste foarte gustos, cu carnea alba si oase usor de indepartat. Poate fi preparat intr-o multime de moduri, dar varianta cea mai rapida si simpla este evident prajirea la tigaie, iar alaturi de sos meuniere si garnitura de cartofi natur este delicios.
Dorada la cuptor cu sparanghel si baby morcov
Dorada la cuptor o idee de mancare rapida, simplu de pregatit, sanatoasa si nemaipomenit de gustoasa. Un pranz reusit sau poate o cina in familie, sau chiar cand aveti musafiri. Dorada merge de minune cu sparanghel baby morcov, ceapa si lamaie. Se prepara repede si usor cu doar cateva ingrediente iar finalul este de senzatie.