Bibanul sau lupul de mare este un peste foarte gustos, cu carnea alba si oase usor de indepartat. Poate fi preparat intr-o multime de moduri, dar varianta cea mai rapida si simpla este evident prajirea la tigaie, iar alaturi de sos meuniere si garnitura de cartofi natur este delicios.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

 2 biban de mare (400g per buc)
 faina
 sare, piper
 ulei pentru prajit
Sos meuniere
 2 - 4 linguri capere
 80 gr unt
 zeama de lamaie
Garnitura
 2 cartofi mari
 20 unt
 patrunjel verde

1

Mod de preparare:
Pestii se curata de solzi, se eviscereaza, se spala bine.
Intr-un wok, incingem ulei pentru prajit.

2

Pestii se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, inclusiv in interior.

3

Se trec apoi pestii prin faina pe toate partile.

4

Cand s-a incins uleiul prajim pestii la foc mediu spre mic.

5

Ii intoarcem si pe partea neprajita. Sunt gata cand sunt frumos rumeniti. Ii scoatem apoi pe un servet de bucatarie absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.

6

Pregatim sosul meuniere. Scurgem caperele din lichidul de conservare.

7

Intr-o cratita sau in wok-ul in care am prajit pestele ( dar sa nu fie prea mult ulei) punem untul pe care il lasam sa se topeasca la foc foarte mic.
Adaugam zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie si caperele. Amestecam de cateva ori si apoi dam la o parte.

8

Langa o portie de cartofi natur unsi cu unt si presarati cu patrunjel verde, bibanul de mare cu sos meuniere arata atat de imbietor si este atat de gustos acoperit cu sosul acrisor de capere incat nu a prea ramas nimic in farfurie destul de rapid.

9

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat, iar carnea lui este delicioasa.
Pofta mare!

Ingrediente

 2 biban de mare (400g per buc)
 faina
 sare, piper
 ulei pentru prajit
Sos meuniere
 2 - 4 linguri capere
 80 gr unt
 zeama de lamaie
Garnitura
 2 cartofi mari
 20 unt
 patrunjel verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Pestii se curata de solzi, se eviscereaza, se spala bine.
Intr-un wok, incingem ulei pentru prajit.

2

Pestii se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile, inclusiv in interior.

3

Se trec apoi pestii prin faina pe toate partile.

4

Cand s-a incins uleiul prajim pestii la foc mediu spre mic.

5

Ii intoarcem si pe partea neprajita. Sunt gata cand sunt frumos rumeniti. Ii scoatem apoi pe un servet de bucatarie absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.

6

Pregatim sosul meuniere. Scurgem caperele din lichidul de conservare.

7

Intr-o cratita sau in wok-ul in care am prajit pestele ( dar sa nu fie prea mult ulei) punem untul pe care il lasam sa se topeasca la foc foarte mic.
Adaugam zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie si caperele. Amestecam de cateva ori si apoi dam la o parte.

8

Langa o portie de cartofi natur unsi cu unt si presarati cu patrunjel verde, bibanul de mare cu sos meuniere arata atat de imbietor si este atat de gustos acoperit cu sosul acrisor de capere incat nu a prea ramas nimic in farfurie destul de rapid.

9

Bibanul de mare este un peste cu carne alba si oase mari, usor de indepartat, iar carnea lui este delicioasa.
Pofta mare!

Biban de mare cu sos meuniere si cartofi natur
(Visited 884 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *