Gastronomia libaneza este raspandita in intreaga lume. Liban are o bucatarie care se bucura de mult gust, savoare si arome variate fiind dintre cele mai gustoase bucatarii din zona Mediteranei.
Sharhat de pui este un preparat renumit in bucataria libaneza si este extrem de delicios fiind pregatit din fasii de pui pane care apoi sunt imbaiate intr-un sos cu lamaie, coriandru si menta, sos ce ii da suculeta si aroma pieptului de pui.
Pofta mare!
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si ii indepartam eventualele pielite si bucati de grasime apoi il stergem de apa prin tamponare cu servete de hartie. Taiem pieptul in fasii potrivite. Punem faina si pesmetul in cate o farfurie intinsa, iar intr-o farfurie adanca batem ouale cu un praf de sare si de piper.
Trece mai intai fasiile de pui prin faina.
Apoi le trecem prin ou batut.
La urma prin pesmet. Trebuie sa pastram aceasta ordine ( faina, ou, pesmet).
Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim fasiile de pui la foc mediu.
Intoarcem bucatile de pui pe toate partile pentru ca sa prinda crusta aurie.
Scoatem bucatile de pui pane cu o spumiera pe o farfurie tapetata cu servete de hartie pentru a absorbi grasimea in exces. Le vom transfera apoi pe un platou adanc sau intr-un vas de Jena.
Pregatim apoi sosul de lamaie.
Vom pune la fiert intr-un ibric 300 ml de apa. Stoarcem lamaile, usturoiul se curata apoi se da prin presa. Daca folositi coriandru si menta verde le veti toca marunt.
Tocam patrunjelul verde.
In apa clocotita vom adauga ierburile verzi sau uscate si sucul de lamaie.
Oprim focul si adaugam usturoiul maruntit, patrunjelul verde tocat, un praf de sare si piper, amestecam si lasam un minut sa se amestece aromele.
Turnam sosul de lamaie fierbinte peste puiul pane, lasam in sos pana la servire, in acest timp carnea va imprumuta din gustul sosului si va deveni suculent si aromat.
Sharhatul de pui se serveste cu lipii, orez sau cartofi libanezi alaturi de sosul acrisor de lamaie.
Sharhatul este unul din cele mai delicioase preparate libaneze. Pieptul de pui gatit pane va absorbi mult sos de lamaie si ii va da acestuia gustul deosebit si aromat.
Incercati acest preparat si o sa-l adorati!
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si ii indepartam eventualele pielite si bucati de grasime apoi il stergem de apa prin tamponare cu servete de hartie. Taiem pieptul in fasii potrivite. Punem faina si pesmetul in cate o farfurie intinsa, iar intr-o farfurie adanca batem ouale cu un praf de sare si de piper.
Trece mai intai fasiile de pui prin faina.
Apoi le trecem prin ou batut.
La urma prin pesmet. Trebuie sa pastram aceasta ordine ( faina, ou, pesmet).
Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim fasiile de pui la foc mediu.
Intoarcem bucatile de pui pe toate partile pentru ca sa prinda crusta aurie.
Scoatem bucatile de pui pane cu o spumiera pe o farfurie tapetata cu servete de hartie pentru a absorbi grasimea in exces. Le vom transfera apoi pe un platou adanc sau intr-un vas de Jena.
Pregatim apoi sosul de lamaie.
Vom pune la fiert intr-un ibric 300 ml de apa. Stoarcem lamaile, usturoiul se curata apoi se da prin presa. Daca folositi coriandru si menta verde le veti toca marunt.
Tocam patrunjelul verde.
In apa clocotita vom adauga ierburile verzi sau uscate si sucul de lamaie.
Oprim focul si adaugam usturoiul maruntit, patrunjelul verde tocat, un praf de sare si piper, amestecam si lasam un minut sa se amestece aromele.
Turnam sosul de lamaie fierbinte peste puiul pane, lasam in sos pana la servire, in acest timp carnea va imprumuta din gustul sosului si va deveni suculent si aromat.
Sharhatul de pui se serveste cu lipii, orez sau cartofi libanezi alaturi de sosul acrisor de lamaie.
Sharhatul este unul din cele mai delicioase preparate libaneze. Pieptul de pui gatit pane va absorbi mult sos de lamaie si ii va da acestuia gustul deosebit si aromat.
Incercati acest preparat si o sa-l adorati!
Pofta mare!