AutorNicola ElenaCategorieDificultateÎncepător

Pentru ca inca suntem in plin sezon al portocalelor, ele fiind foarte zemoase in aceasta perioada, m-am gandit ca n-ar fi rau sa pregatesc un sirop de portocale pe care sa-l fac apoi cu apa minerala si gheata.

Randamente1 porție
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 15 minute

 8 portocale
 700 kg zahar
 1 lamaie
 100 ml apa

1

Mod de preparare:
Am spalat bine portocalele, apoi le-am curatat de coaja, fara partea alba. Portocalele decojite le-am feliat si pregatit pentru stors.

Pentru sirop de portocale

2

Cojile de portocale le-am pus intr-o craticioara cu apa clocotita, le-am fiert cateva minute, la foc mic, cat sa dea aroma apei si culoare.

3

Dupa cateva minute, am scos cojile iar apa in care au fiert, am folosit-o sa dizolv zaharul pentru sirop, apa a preluat aroma si culoarea cojilor de portocale.

Scoatem cojile de portocale

4

Intre timp stoarcem toate feliile de portocale.

5

In apa in care au fiert cojile de portocale, adaugam zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Adaugam apoi si sucul de portocale peste siropul obtinut din coji.

6

Pe toata perioada fierberii siropului, vom sterge marginea craticioarei cu o pensula inmuiata in apa rece, pentru a evita depunerea de cristale pe margine si caramelizarea lor. Obtinem in felul acesta un sirop de culoare frumoasa galbena portocalie.

7

Cand siropul este gata, il dam la rece, apoi il depozitam intr-un recipient ermetic. Siropul obtinut il putem dilua cu apa rece plata, sau minerala, dupa preferinte puteti adauga si gheata. Este un sirop gustos, parfumat si mai ales fara colorantii pe care ii gasiti in alte siropuri din comert. Pofta buna!

Sirop de portocale

Ingrediente

 8 portocale
 700 kg zahar
 1 lamaie
 100 ml apa

Indicații

1

Mod de preparare:
Am spalat bine portocalele, apoi le-am curatat de coaja, fara partea alba. Portocalele decojite le-am feliat si pregatit pentru stors.

Pentru sirop de portocale

2

Cojile de portocale le-am pus intr-o craticioara cu apa clocotita, le-am fiert cateva minute, la foc mic, cat sa dea aroma apei si culoare.

3

Dupa cateva minute, am scos cojile iar apa in care au fiert, am folosit-o sa dizolv zaharul pentru sirop, apa a preluat aroma si culoarea cojilor de portocale.

Scoatem cojile de portocale

4

Intre timp stoarcem toate feliile de portocale.

5

In apa in care au fiert cojile de portocale, adaugam zaharul si-l lasam sa se topeasca la foc mic. Adaugam apoi si sucul de portocale peste siropul obtinut din coji.

6

Pe toata perioada fierberii siropului, vom sterge marginea craticioarei cu o pensula inmuiata in apa rece, pentru a evita depunerea de cristale pe margine si caramelizarea lor. Obtinem in felul acesta un sirop de culoare frumoasa galbena portocalie.

7

Cand siropul este gata, il dam la rece, apoi il depozitam intr-un recipient ermetic. Siropul obtinut il putem dilua cu apa rece plata, sau minerala, dupa preferinte puteti adauga si gheata. Este un sirop gustos, parfumat si mai ales fara colorantii pe care ii gasiti in alte siropuri din comert. Pofta buna!

Sirop de portocale

Sirop de portocale
(Visited 279 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *