Zacusca de fasole este minunat de gustoasa si trebuie neaparat incercata in aceasta perioada a anului. Zacusca de fasole este un preparat pe care il puteti consuma oricand, la orice ora și sub nici o formă nu ar trebui sa o excluzi din camara ta, se prepara usor si nu necesita conservanti.
Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe in mai multe ape ( eu in 3 ape, schimband de fiecare data apa cu una calda).
Punem fasolea la fiert, eu am pus-o in oala slow cooker (timp de 3 ore high), pentru ca nu prea aveam timp sa o verific, am adaugat un morcov, o ceapa si doua linguri de zahar.
Fasolea se fierbe si pe aragaz foarte bine, puneti in apa aceleasi ingrediente ca mai sus, se va fierbe la foc mic, verificand din cand in cand sa nu ramana fara apa.
Rosiile sespala, ardeii se spala, morcovii se curata de coaja, se spala se dau pe razatoarea mica.
Cepa se curata, se spala se da prin blender.
Cand s-a fiert fasolea se scoate si se lasa la scurs intr-o sita.
Intre timp ardeii kapia se coc pe plita se curata se spala, rosiile se coc pe plita se curata se spala ( puteti folosi si sos de rosii pasaate). Ardeii copti si rosiile capte se trec prin masina de tocat ori prin blender.
Toate legumele se calesc intr-o cratita in care am pus ulei. Mai intai am calit ceapa, apoi am adaugat morcovul, le-am lasat cateva minute sa se inmoaie.
Adaugam peste legumele puse la calit fasolea, condimentam cu sare, adaugam piperul macinat, sarea si boabele de piper.
Lasam totul la foc mic pana cand scade o treime din compoziţie.
Amestecam des, ca sa nu se lipeasca.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa la hidratat (la mine a fost lasata peste noapte), apoi se fierbe in mai multe ape ( eu in 3 ape, schimband de fiecare data apa cu una calda).
Punem fasolea la fiert, eu am pus-o in oala slow cooker (timp de 3 ore high), pentru ca nu prea aveam timp sa o verific, am adaugat un morcov, o ceapa si doua linguri de zahar.
Fasolea se fierbe si pe aragaz foarte bine, puneti in apa aceleasi ingrediente ca mai sus, se va fierbe la foc mic, verificand din cand in cand sa nu ramana fara apa.
Rosiile sespala, ardeii se spala, morcovii se curata de coaja, se spala se dau pe razatoarea mica.
Cepa se curata, se spala se da prin blender.
Cand s-a fiert fasolea se scoate si se lasa la scurs intr-o sita.
Intre timp ardeii kapia se coc pe plita se curata se spala, rosiile se coc pe plita se curata se spala ( puteti folosi si sos de rosii pasaate). Ardeii copti si rosiile capte se trec prin masina de tocat ori prin blender.
Toate legumele se calesc intr-o cratita in care am pus ulei. Mai intai am calit ceapa, apoi am adaugat morcovul, le-am lasat cateva minute sa se inmoaie.
Adaugam peste legumele puse la calit fasolea, condimentam cu sare, adaugam piperul macinat, sarea si boabele de piper.
Lasam totul la foc mic pana cand scade o treime din compoziţie.
Amestecam des, ca sa nu se lipeasca.