Ardeii se pot umple in diverse moduri, dar ce va prezent azi este o alternativa total diferita de reteta clasica, romaneasca, pe baza de amestec de porc, vita si orez. Ardei umpluti cu piept de pui si rosii este o reteta usor de ralizat si intr-un timp foarte scurt veti obtine o masa usoara, satioasa si gustoasa.
Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră
3- 4 ardei grasi
400grpiept de pui
3rosii
ceapa verde
2linguri de iaurt
marar verde
150grcascaval
sare, piper
1
Mod de preparare
Rosiile se spala si se taie in bucati mici. Spalam si tocam mararul verde, cascavalul il razuim pe razatoarea mare
2
Ceapa verde se curata se taie in bucati mici.
3
Pieptul de pui se taie si el in cubulete mici
4
Intr-un bol incapator punem pieptul de pui, rosiile, ceapa verde, marar si cele doua linguri de iaurt
5
Amestecam ingredientele si condimentam cu sare, piper si daca doriti puteti adauga si un praf mic de boia dulce. Amestecam foarte bine, nu este necesar sa puneti ou.
6
Ardeii grasi ii spalam si ii taiem pe jumatate, cu tot cu codite.
7
Luam fiecare jumatate de ardei si o umplem cu umplutura obtinuta din carne de pui si rosii, apoi ii asezam in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Eu am umplut trei ardei mari grasi, dar mergeau patru, pentru ca eu i-am umplut complet.
8
Vom da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 35-40 de minute.
9
Cand ardeii s-au copt, vom scoate tava si peste ardei vor pune cascaval ras, apoi mai dam la cuptor inca 5-10 minute ca sa se topeasca frumos cascavalul si sa devina usor auriu.
10
Cand sunt gata ardeii se servesc calzi, cu patrunjel verde deasupra si smantanta, merg foarte bine si cu ardei iuti murati sau verzi.
Pofta buna!
Ingrediente
3- 4 ardei grasi
400grpiept de pui
3rosii
ceapa verde
2linguri de iaurt
marar verde
150grcascaval
sare, piper
Indicații
1
Mod de preparare
Rosiile se spala si se taie in bucati mici. Spalam si tocam mararul verde, cascavalul il razuim pe razatoarea mare
2
Ceapa verde se curata se taie in bucati mici.
3
Pieptul de pui se taie si el in cubulete mici
4
Intr-un bol incapator punem pieptul de pui, rosiile, ceapa verde, marar si cele doua linguri de iaurt
5
Amestecam ingredientele si condimentam cu sare, piper si daca doriti puteti adauga si un praf mic de boia dulce. Amestecam foarte bine, nu este necesar sa puneti ou.
6
Ardeii grasi ii spalam si ii taiem pe jumatate, cu tot cu codite.
7
Luam fiecare jumatate de ardei si o umplem cu umplutura obtinuta din carne de pui si rosii, apoi ii asezam in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Eu am umplut trei ardei mari grasi, dar mergeau patru, pentru ca eu i-am umplut complet.
8
Vom da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 35-40 de minute.
9
Cand ardeii s-au copt, vom scoate tava si peste ardei vor pune cascaval ras, apoi mai dam la cuptor inca 5-10 minute ca sa se topeasca frumos cascavalul si sa devina usor auriu.
10
Cand sunt gata ardeii se servesc calzi, cu patrunjel verde deasupra si smantanta, merg foarte bine si cu ardei iuti murati sau verzi.
Pofta buna!