Am gatit pepperonata si la Slow cooker, a fost usor si simplu de gatit, a iesit la fel de delicioasa si gustoasa ca cea facuta la wok. Peperonata siciliana este un fel de tocanita de ardei in sos delicios de rosii, un fel de ratatouille italienesc.
Mod de preparare:
Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, ceapa se curata de coaja se spala.
Masuram ingredientele necesare.
Carnatii i-am taiat in 3 si apoi i-am prajit cateva minute.
Carnatii au prins o crusta frumoasa si au mai lasat si din grasime.
Ceapa am tocat-o in felii mai mari, in forma de semiluna.
Ardeii i-am tocat rondele.
Pentru sos, fie folosim rosii proaspete si coapte bine, date pe razatoare sau stoarse, fie folosim sos de rosii passate pentru ca e mai concentrat si se simte gustul puternic de rosii.
In oala ceramica slow cooker adaugam mai intai sosul de rosii, apoi punem uleiul de masline, sare piper, zaharul si otetul. Zaharul si otetul au rolul de a anula aciditatea ce ar putea fi lasata de ceapa, rosii si ardei, ce ar putea provoca dureri de stomac. Daca sosul de rosii nu este dulceag puteti adauga zahar mai mult.
Adaugam apoi busuiocul, oregano si le amestecam in sos, il gustam iar daca mai e necesar mai punem sare si piper.
Continuam cu adaugarea cepei tocate semiluna.
Apoi adaugam si rondelele de ardei kapia.
La urma adaugam carnatii prajiti usor la tigaie. Peperonata se poate gati si fara carnati, astfel ca va fi o mancare de post excelenta.
Amestecam toate ingredientele in oala. Nu va speriati ca nu este suficienta apa in oala, ceapa si ardeii vor lasa destula pe parcursul prelucrarii termice.
Asa arata la final pepperonata, are destul sos si miroase puternic a ardei copt, ardeii sunt foarte bine gatiti,
Cand am gatit acest fel de mancare la wok ardeii au ramas mult mai tari si la fel de gustosi si dulci.
Pepperonata, se poate consuma calda, dar si rece, alaturi de oua, branzeturi, mamaliguta. De asemenea daca doriti puteti conserva peperonata la fel ca pe zarzavaturi si o puteti manca in alte zile cand aveti pofta de ea.
Eu am ales sa o consum cu chifle hot dog facute in casa. Reteta de chifle o puteti gasi la categoria "paine".
Uitati cat de bine arata, o mancarica usor de realizat cu ingrediente la indemana oricui, extrem de gustoasa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, ceapa se curata de coaja se spala.
Masuram ingredientele necesare.
Carnatii i-am taiat in 3 si apoi i-am prajit cateva minute.
Carnatii au prins o crusta frumoasa si au mai lasat si din grasime.
Ceapa am tocat-o in felii mai mari, in forma de semiluna.
Ardeii i-am tocat rondele.
Pentru sos, fie folosim rosii proaspete si coapte bine, date pe razatoare sau stoarse, fie folosim sos de rosii passate pentru ca e mai concentrat si se simte gustul puternic de rosii.
In oala ceramica slow cooker adaugam mai intai sosul de rosii, apoi punem uleiul de masline, sare piper, zaharul si otetul. Zaharul si otetul au rolul de a anula aciditatea ce ar putea fi lasata de ceapa, rosii si ardei, ce ar putea provoca dureri de stomac. Daca sosul de rosii nu este dulceag puteti adauga zahar mai mult.
Adaugam apoi busuiocul, oregano si le amestecam in sos, il gustam iar daca mai e necesar mai punem sare si piper.
Continuam cu adaugarea cepei tocate semiluna.
Apoi adaugam si rondelele de ardei kapia.
La urma adaugam carnatii prajiti usor la tigaie. Peperonata se poate gati si fara carnati, astfel ca va fi o mancare de post excelenta.
Amestecam toate ingredientele in oala. Nu va speriati ca nu este suficienta apa in oala, ceapa si ardeii vor lasa destula pe parcursul prelucrarii termice.
Asa arata la final pepperonata, are destul sos si miroase puternic a ardei copt, ardeii sunt foarte bine gatiti,
Cand am gatit acest fel de mancare la wok ardeii au ramas mult mai tari si la fel de gustosi si dulci.
Pepperonata, se poate consuma calda, dar si rece, alaturi de oua, branzeturi, mamaliguta. De asemenea daca doriti puteti conserva peperonata la fel ca pe zarzavaturi si o puteti manca in alte zile cand aveti pofta de ea.
Eu am ales sa o consum cu chifle hot dog facute in casa. Reteta de chifle o puteti gasi la categoria "paine".
Uitati cat de bine arata, o mancarica usor de realizat cu ingrediente la indemana oricui, extrem de gustoasa.
Pofta buna!