AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Am gatit pepperonata si la Slow cooker, a fost usor si simplu de gatit, a iesit la fel de delicioasa si gustoasa ca cea facuta la wok. Peperonata siciliana este un fel de tocanita de ardei in sos delicios de rosii, un fel de ratatouille italienesc.

pepperonata

Randamente6 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare6 oreTimp total6 ore 15 minute

 6 ardei Kapia lungi si colorati
 3 cepe medii
 500 ml sos de rosii passate
 4 carnati semiafumati
 sare, piper
 2 - 3 linguri de zahar
 1 lingurita de oregano si busoioc amestec
 1 lingurita de otet de mere
 2 - 3 linguri de ulei extra virgin

1

Mod de preparare:
Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, ceapa se curata de coaja se spala.

ingrediente

2

Masuram ingredientele necesare.

ingrediente

3

Carnatii i-am taiat in 3 si apoi i-am prajit cateva minute.

prajire carnati

4

Carnatii au prins o crusta frumoasa si au mai lasat si din grasime.

carnati

5

Ceapa am tocat-o in felii mai mari, in forma de semiluna.

ceapa

6

Ardeii i-am tocat rondele.

ardei

7

Pentru sos, fie folosim rosii proaspete si coapte bine, date pe razatoare sau stoarse, fie folosim sos de rosii passate pentru ca e mai concentrat si se simte gustul puternic de rosii.

sos de rosii

8

In oala ceramica slow cooker adaugam mai intai sosul de rosii, apoi punem uleiul de masline, sare piper, zaharul si otetul. Zaharul si otetul au rolul de a anula aciditatea ce ar putea fi lasata de ceapa, rosii si ardei, ce ar putea provoca dureri de stomac. Daca sosul de rosii nu este dulceag puteti adauga zahar mai mult.

preparare

9

Adaugam apoi busuiocul, oregano si le amestecam in sos, il gustam iar daca mai e necesar mai punem sare si piper.

adaugare busuioc

10

Continuam cu adaugarea cepei tocate semiluna.

adaugare ceapa

11

Apoi adaugam si rondelele de ardei kapia.

adaugare ardei

12

La urma adaugam carnatii prajiti usor la tigaie. Peperonata se poate gati si fara carnati, astfel ca va fi o mancare de post excelenta.

adaugare carnati

13

Amestecam toate ingredientele in oala. Nu va speriati ca nu este suficienta apa in oala, ceapa si ardeii vor lasa destula pe parcursul prelucrarii termice.

amestecam

14

Acoperim oala cu capac. si o setam pe modul low, pentru circa 6 ore.

setam oala

15

Asa arata la final pepperonata, are destul sos si miroase puternic a ardei copt, ardeii sunt foarte bine gatiti,
Cand am gatit acest fel de mancare la wok ardeii au ramas mult mai tari si la fel de gustosi si dulci.

final

16

Pepperonata, se poate consuma calda, dar si rece, alaturi de oua, branzeturi, mamaliguta. De asemenea daca doriti puteti conserva peperonata la fel ca pe zarzavaturi si o puteti manca in alte zile cand aveti pofta de ea.

prezentare

17

Eu am ales sa o consum cu chifle hot dog facute in casa. Reteta de chifle o puteti gasi la categoria "paine".

18

Uitati cat de bine arata, o mancarica usor de realizat cu ingrediente la indemana oricui, extrem de gustoasa.
Pofta buna!

paine hot dog

Ingrediente

 6 ardei Kapia lungi si colorati
 3 cepe medii
 500 ml sos de rosii passate
 4 carnati semiafumati
 sare, piper
 2 - 3 linguri de zahar
 1 lingurita de oregano si busoioc amestec
 1 lingurita de otet de mere
 2 - 3 linguri de ulei extra virgin

Indicații

1

Mod de preparare:
Ardeii se curata de codite si seminte, se spala, ceapa se curata de coaja se spala.

ingrediente

2

Masuram ingredientele necesare.

ingrediente

3

Carnatii i-am taiat in 3 si apoi i-am prajit cateva minute.

prajire carnati

4

Carnatii au prins o crusta frumoasa si au mai lasat si din grasime.

carnati

5

Ceapa am tocat-o in felii mai mari, in forma de semiluna.

ceapa

6

Ardeii i-am tocat rondele.

ardei

7

Pentru sos, fie folosim rosii proaspete si coapte bine, date pe razatoare sau stoarse, fie folosim sos de rosii passate pentru ca e mai concentrat si se simte gustul puternic de rosii.

sos de rosii

8

In oala ceramica slow cooker adaugam mai intai sosul de rosii, apoi punem uleiul de masline, sare piper, zaharul si otetul. Zaharul si otetul au rolul de a anula aciditatea ce ar putea fi lasata de ceapa, rosii si ardei, ce ar putea provoca dureri de stomac. Daca sosul de rosii nu este dulceag puteti adauga zahar mai mult.

preparare

9

Adaugam apoi busuiocul, oregano si le amestecam in sos, il gustam iar daca mai e necesar mai punem sare si piper.

adaugare busuioc

10

Continuam cu adaugarea cepei tocate semiluna.

adaugare ceapa

11

Apoi adaugam si rondelele de ardei kapia.

adaugare ardei

12

La urma adaugam carnatii prajiti usor la tigaie. Peperonata se poate gati si fara carnati, astfel ca va fi o mancare de post excelenta.

adaugare carnati

13

Amestecam toate ingredientele in oala. Nu va speriati ca nu este suficienta apa in oala, ceapa si ardeii vor lasa destula pe parcursul prelucrarii termice.

amestecam

14

Acoperim oala cu capac. si o setam pe modul low, pentru circa 6 ore.

setam oala

15

Asa arata la final pepperonata, are destul sos si miroase puternic a ardei copt, ardeii sunt foarte bine gatiti,
Cand am gatit acest fel de mancare la wok ardeii au ramas mult mai tari si la fel de gustosi si dulci.

final

16

Pepperonata, se poate consuma calda, dar si rece, alaturi de oua, branzeturi, mamaliguta. De asemenea daca doriti puteti conserva peperonata la fel ca pe zarzavaturi si o puteti manca in alte zile cand aveti pofta de ea.

prezentare

17

Eu am ales sa o consum cu chifle hot dog facute in casa. Reteta de chifle o puteti gasi la categoria "paine".

18

Uitati cat de bine arata, o mancarica usor de realizat cu ingrediente la indemana oricui, extrem de gustoasa.
Pofta buna!

paine hot dog

Note

Pepperonata cu carnati semiafumati la Slow cooker
(Visited 343 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *