Tarata cu mere este un desert delicios din aluat dospit de cozonac imbinat cu mere aromate si gustoase, un desert ce va fi adorat de intreaga familie.
Mod de preparare:
Adaugam faina intr-un bol, facem o gaura in mijlocul ei si adaugam sarea.
Adaugam zahar vanilat in faina.
Razuim coaja de lamaie pe razatoarea mica si o punem in faina impreuna cu un ou.
Incepem framantarea aluatului, adaugam laptele cu drojdia si zaharul topit plus doua linguri de ulei le amestecam bine.
Punem apoi restul de iaurt si framantam pana ce toata faina este incorporata si obtinem un aluat moale si nelipicios. In cazul in care aluatul se lipeste de maini mai adaugati cate un praf de faina.
La final ungem aluatul cu ulei si-l dam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp curatam merele de coaja, de seminte si le taiem in felii .
Cand aluatul a crescut, il transferam pe masa de lucru unsa cu un pic de ulei.
Rulam aluatul intr-un dreptunghi mare, apoi cu sucitorul vom face o foaie mare de blat in forma dreptunghiulara, sa nu fie foarte subtire dar nici groasa.
Presaram pe foaia de aluat zahar tos, apoi vom adauga doua trei randuri de felii de mere. Incepem sa rulam aluatul peste mere.
Rulam si cel de-al doilea rand de felii de mere.
Apoi strangem cu grija si ultimul rand de mere.
La final vom obtine o rulada de aluat cu mere, pe care il vom lasa sa se odihneasca cateva minute.
Portionam rulada in bucati egale, mie mi-au iesit 9 bucati.
Transferam fiecare bucata in tava de tarta unsa cu putin ulei, cu partea taiata pe o latura a tavei si cealalta parte spre interior.
Ungem apoi cu un galbenus de ou batut.
La final, am uns tarta cu unt topit.
Am rasturnat tarta pe o farfurie intinsa, si am lasat-o sa se raceasca.
Cand s-a mai racit, am acoperit-o cu ciocolata topita cu putin ulei in bain marie.
Am presarat si fulgi de nuca de cocos pentru un aspect de nins.
Am servit tarta rece, a iesit extrem de delicioasa si aromata. Gust de cozonac cu mere si ciocolata.
Ciocolata i-a dat si ea un gust aparte tartei, l-a facut mai dulce si cu gust de cacao intens.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Adaugam faina intr-un bol, facem o gaura in mijlocul ei si adaugam sarea.
Adaugam zahar vanilat in faina.
Razuim coaja de lamaie pe razatoarea mica si o punem in faina impreuna cu un ou.
Incepem framantarea aluatului, adaugam laptele cu drojdia si zaharul topit plus doua linguri de ulei le amestecam bine.
Punem apoi restul de iaurt si framantam pana ce toata faina este incorporata si obtinem un aluat moale si nelipicios. In cazul in care aluatul se lipeste de maini mai adaugati cate un praf de faina.
La final ungem aluatul cu ulei si-l dam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp curatam merele de coaja, de seminte si le taiem in felii .
Cand aluatul a crescut, il transferam pe masa de lucru unsa cu un pic de ulei.
Rulam aluatul intr-un dreptunghi mare, apoi cu sucitorul vom face o foaie mare de blat in forma dreptunghiulara, sa nu fie foarte subtire dar nici groasa.
Presaram pe foaia de aluat zahar tos, apoi vom adauga doua trei randuri de felii de mere. Incepem sa rulam aluatul peste mere.
Rulam si cel de-al doilea rand de felii de mere.
Apoi strangem cu grija si ultimul rand de mere.
La final vom obtine o rulada de aluat cu mere, pe care il vom lasa sa se odihneasca cateva minute.
Portionam rulada in bucati egale, mie mi-au iesit 9 bucati.
Transferam fiecare bucata in tava de tarta unsa cu putin ulei, cu partea taiata pe o latura a tavei si cealalta parte spre interior.
Ungem apoi cu un galbenus de ou batut.
La final, am uns tarta cu unt topit.
Am rasturnat tarta pe o farfurie intinsa, si am lasat-o sa se raceasca.
Cand s-a mai racit, am acoperit-o cu ciocolata topita cu putin ulei in bain marie.
Am presarat si fulgi de nuca de cocos pentru un aspect de nins.
Am servit tarta rece, a iesit extrem de delicioasa si aromata. Gust de cozonac cu mere si ciocolata.
Ciocolata i-a dat si ea un gust aparte tartei, l-a facut mai dulce si cu gust de cacao intens.
Pofta buna!