Rulourile de zucchini este o mancare foarte gustoasa, sanatoasa, cu putine calorii si usor de preparat. Putem prepara diferite retete interesante cu zucchini inclusiv garnituri, aceasta reteta insa, este conceputa special pentru a diversifica bucatele cu piept de pui, si pentru ea nu mai este necesara nici o garnitura.
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea sosului de enchiladas.
Pentru acest sos, avem devoie de o lingurita de ulei de masline, o lingurita de faina, 200 ml rosii passate, 100 ml rosii in bulion, 2 lingurite amestec de: sare, piper, boia de ardei dulce, chimion, oregano, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar brun.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut. Se adauga rosiile in bulion, tocate, passata, oregano, amestecul de condimente si o ceasca de apa. Se aduce la punctul de fierbere si se gateste 10 minute, pana se ingroasa.
Zucchini se spala, ceapa se curata se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.
Carnea de pui se taie fasiute subtiri.
Zucchinii se spala si se feliaza pe lungime, apoi se presara peste ele sare si piper.
Intre timp, punem uleiul de masline intr-o tigaie si calim fasiile de piept de pui pana se albesc si prind o culoare usor aurie. Cand carnea e gata o scoatem intr-un bol.
In acelasi ulei in care am calit puiul, vom cali ceapa si usturoiul cateva minute cat sa se inmoaie si sa prinda o culoarea aurie.
Adaugam apoi carnea si condimentam cu boia, chimion, oregano sare si piper.
Continuam cu adaugarea sosului de enchiladas si le amestecam pe toate, le mai lasam pe foc cateva minute sa se lege toate ingredientele, apoi inchidem focul si trecem la rularea feliilor de zucchini.
Intr-un vasa yena vom pune restul de sos enchiladas, peste el vom pune rulourile de zucchini.
Pe o felie de zucchini vom pune o lingura din compozitia cu piept de pui si rulam, apoi il vom pune in vasul pregatit cu sos, continuam astfel cu toate feliile de dovlecel pana terminam toata compozitia de carne.
Adaugam peste rulouri patrunjel tocat.
Razuim cascaval pe razatoarea mare si il presaram deasupra rulourilor.
La finalul coacerii trebuie sa avem cascavalul topit cu o culoare frumoasa aurie.
Presaram patrunjel verde, smantana si mancarica poate fi servita. Aceste mici rulade se pot manca atat calde cat si reci, sunt la fel de gustoase, si pot fi servite atat la pranz cat si la cina.
Rulourile rezultate au un gust excepțional si sunt foarte suculente si apetisante.
Va doresc pofta buna alaturi de cei dragi!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea sosului de enchiladas.
Pentru acest sos, avem devoie de o lingurita de ulei de masline, o lingurita de faina, 200 ml rosii passate, 100 ml rosii in bulion, 2 lingurite amestec de: sare, piper, boia de ardei dulce, chimion, oregano, praf de usturoi, praf de ceapa, zahar brun.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi se adauga faina si se amesteca cu un tel, timp de 1 minut. Se adauga rosiile in bulion, tocate, passata, oregano, amestecul de condimente si o ceasca de apa. Se aduce la punctul de fierbere si se gateste 10 minute, pana se ingroasa.
Zucchini se spala, ceapa se curata se toaca marunt, usturoiul se curata, se toaca marunt.
Carnea de pui se taie fasiute subtiri.
Zucchinii se spala si se feliaza pe lungime, apoi se presara peste ele sare si piper.
Intre timp, punem uleiul de masline intr-o tigaie si calim fasiile de piept de pui pana se albesc si prind o culoare usor aurie. Cand carnea e gata o scoatem intr-un bol.
In acelasi ulei in care am calit puiul, vom cali ceapa si usturoiul cateva minute cat sa se inmoaie si sa prinda o culoarea aurie.
Adaugam apoi carnea si condimentam cu boia, chimion, oregano sare si piper.
Continuam cu adaugarea sosului de enchiladas si le amestecam pe toate, le mai lasam pe foc cateva minute sa se lege toate ingredientele, apoi inchidem focul si trecem la rularea feliilor de zucchini.
Intr-un vasa yena vom pune restul de sos enchiladas, peste el vom pune rulourile de zucchini.
Pe o felie de zucchini vom pune o lingura din compozitia cu piept de pui si rulam, apoi il vom pune in vasul pregatit cu sos, continuam astfel cu toate feliile de dovlecel pana terminam toata compozitia de carne.
Adaugam peste rulouri patrunjel tocat.
Razuim cascaval pe razatoarea mare si il presaram deasupra rulourilor.
La finalul coacerii trebuie sa avem cascavalul topit cu o culoare frumoasa aurie.
Presaram patrunjel verde, smantana si mancarica poate fi servita. Aceste mici rulade se pot manca atat calde cat si reci, sunt la fel de gustoase, si pot fi servite atat la pranz cat si la cina.
Rulourile rezultate au un gust excepțional si sunt foarte suculente si apetisante.
Va doresc pofta buna alaturi de cei dragi!