AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Ciorba radauteana de pui este usor de preparat este gustoasa si mult mai usoara decat ciorba de burta. Aceasta ciorba reprezinta o varianta atunci cand te-ai saturat de ciorbele obisnuite, acrite cu bors.

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total55 minute

 1 piept de pui
 3 morcovi
 1 sfert de telina
 1 ardei gras sau kapia
 1 ceapa alba
 3 catei de usturoi
 2 galbenusuri
 200 ml smantana ( mai grasa) dar pentru gatit
 3 linguri de otet
 sare, piper
 patrunjel verde

1

Mod de preparare:
Morcovii se curata, se spala, se vor pune intregi la fiert Telina se curata, se spala, se fierbe intreaga.

2

Ceapa se curata, se spala, se pune intreaga la fiert. Ardeiul se curata de codite si semine, se spala, se fierbe intreg.

3

Fierbem pieptul de pui intr-o oala pana da in clocot, apoi spumam, sau spalam pieptul si folosim alta apa.
E recomandat ca pentru aceasta retete sa folosim si grasime de pui, pentru ca ciorba sa faca stelutele acelea deasupra.

4

Punem la fiert carnea si legumele impreuna pentru 45-50 de minute.

5

Cand s-au fiert, oprim focul si le scoatem din oala si le lasam sa se raceasca.

6

Tocam ardeiul marunt si ii indepartam pe cat posibil coaja.

7

Doi dintre morcovi ii vom taia cubulete sau rondele, acestia vor de un aspect frumos ciorbei.

8

Taiem si carnita de pui in felii subtiri.

9

Restul legumelor morcovul, ceapa si telina, le vom pasa cu blenderul foarte fin.
Punem carnea si legumele inapoi in ciorba, inclusiv cele date prin blender si le punem sa fiarba 10-15 minute.

10

Intre timp separam galbenusurile de albus. Galbenusurile le vom pune in smantana si le vom bate bine, iar pentru a nu se branzi, folosim smantana speciala pentru gatit care se gaseste in comert. Adaugam in smantana trei-patru catei de usturoi dati pe razatoare.

11

Pentru a nu se coagula galbenusurile, se toarna treptat in compozitie o parte din supa fierbinte (cateva polonice), pana ce aceasta ajunge la o temperatura apropiata de cea a supei din oala. Dupa ce au trecut cele 10-15 minute, se opreste focul si se pune in ciorba radauteana compozitia de oua, smantana si usturoi.

12

Se amesteca bine, după care se adaugă 2-3 linguri de otet si patrunjelul tocat marunt.

13

Eu am mai dat intr-un clocot ciorba, pentru a se amesteca aromele de usturoi si patrunjel.
Gustam ciorba si in functie de preferinte putem adauga sare, piper sau otet.

14

O portie de ciorba radauteana se serveste calda cu un surplus de smantana, sos de hrean in otet si cu un ardei iute.

15

Este o reteta traditionala care se serveste in toate zonele tarii si este extrem de apreciata de toti.

16

Foarte gustoase sunt si alte retete de ciorbe cu smantana, asemanatoare cu Ciorba radauteana sau Ciorba de burta: Ciorba de ciocanele, Ciorba din ciuperci Pleurotus, Storceagul sau Ciorba de pui a la grec.

Ingrediente

 1 piept de pui
 3 morcovi
 1 sfert de telina
 1 ardei gras sau kapia
 1 ceapa alba
 3 catei de usturoi
 2 galbenusuri
 200 ml smantana ( mai grasa) dar pentru gatit
 3 linguri de otet
 sare, piper
 patrunjel verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Morcovii se curata, se spala, se vor pune intregi la fiert Telina se curata, se spala, se fierbe intreaga.

2

Ceapa se curata, se spala, se pune intreaga la fiert. Ardeiul se curata de codite si semine, se spala, se fierbe intreg.

3

Fierbem pieptul de pui intr-o oala pana da in clocot, apoi spumam, sau spalam pieptul si folosim alta apa.
E recomandat ca pentru aceasta retete sa folosim si grasime de pui, pentru ca ciorba sa faca stelutele acelea deasupra.

4

Punem la fiert carnea si legumele impreuna pentru 45-50 de minute.

5

Cand s-au fiert, oprim focul si le scoatem din oala si le lasam sa se raceasca.

6

Tocam ardeiul marunt si ii indepartam pe cat posibil coaja.

7

Doi dintre morcovi ii vom taia cubulete sau rondele, acestia vor de un aspect frumos ciorbei.

8

Taiem si carnita de pui in felii subtiri.

9

Restul legumelor morcovul, ceapa si telina, le vom pasa cu blenderul foarte fin.
Punem carnea si legumele inapoi in ciorba, inclusiv cele date prin blender si le punem sa fiarba 10-15 minute.

10

Intre timp separam galbenusurile de albus. Galbenusurile le vom pune in smantana si le vom bate bine, iar pentru a nu se branzi, folosim smantana speciala pentru gatit care se gaseste in comert. Adaugam in smantana trei-patru catei de usturoi dati pe razatoare.

11

Pentru a nu se coagula galbenusurile, se toarna treptat in compozitie o parte din supa fierbinte (cateva polonice), pana ce aceasta ajunge la o temperatura apropiata de cea a supei din oala. Dupa ce au trecut cele 10-15 minute, se opreste focul si se pune in ciorba radauteana compozitia de oua, smantana si usturoi.

12

Se amesteca bine, după care se adaugă 2-3 linguri de otet si patrunjelul tocat marunt.

13

Eu am mai dat intr-un clocot ciorba, pentru a se amesteca aromele de usturoi si patrunjel.
Gustam ciorba si in functie de preferinte putem adauga sare, piper sau otet.

14

O portie de ciorba radauteana se serveste calda cu un surplus de smantana, sos de hrean in otet si cu un ardei iute.

15

Este o reteta traditionala care se serveste in toate zonele tarii si este extrem de apreciata de toti.

16

Foarte gustoase sunt si alte retete de ciorbe cu smantana, asemanatoare cu Ciorba radauteana sau Ciorba de burta: Ciorba de ciocanele, Ciorba din ciuperci Pleurotus, Storceagul sau Ciorba de pui a la grec.

Ciorba radauteana de pui
(Visited 956 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *