AutorNicola ElenaDificultateIntermediar

Ciulamaua de ciuperci cu piept de pui este o mancare delicioasa, usor de pregatit, cu sos alb fin si cremos, carne frageda si ciuperci aromate numai buna de savurat la pranz sau cina in orice zi din saptamana.

Randamente2 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

 250 gr piept de pui
 500 gr ciuperci
 2 cepe medii
 1 morcov
 70 gr telina radacina
 600 ml supa de pui
pentru sos alb Bechamel
 50 gr unt
 2 linguri de faina
 150 ml lapte dulce
 100 ml supa de pui
 2 linguri de smantana
 sare si piper

1

Mod de preparare:
Ciupercile se clatesc in apa rece, apoi se lasa la scurs. Nu este necesar sa fie curatate de coaja.

2

Morcovul se curata, se spala, se toaca in cubulete marunte. Telina se curata, se spala, se taie in cubulete marunte.

3

Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori.

4

Pieptul de pui se fierbe intr-un litru de apa cu o foaie de dafin si o ceapa intreaga curatata de coaja.
Adunam spuma care se formeaza deasupra apei cand incepe sa fiarba. Lasam la fiert pana cand pieptul de pui este bine gatit.

5

Scoatem pieptul de pui din supa si il lasam sa se raceasca apoi il vom taia in cubulete. Supa o vom folosi la ciulama.

6

Tocam ciupercile in marimea pe care o dorim, bucati mici sau mai mari, ele isi vor micsora volumul la gatire.

7

Intr-un wok, punem un pic de ulei si calim usor ceapa, cat sa devina usor sticloasa.

8

Adaugam apoi peste ceapa, morcovul si telina tocate marunt. Indiferent de forma sub care sunt incluse in ciulama, aceste legume vor da un gust excelent acestui fel de mancare.

9

Calim telina si morcovul cateva minute, cat sa se inmoaie usor, amestecand continuu si fara a le arde.

10

Peste legumele calite vom pune ciulercile taiate in bucati si scurse bine de apa. Le vom gati pana cand toata apa lasata din ele se evapora.

11

Cand ciupercile au ramas fara apa, adaugam carnea de pui fiarta taiata in bucati potrivite si amestecam cu restul compozitiei.

12

Turnam 500 ml supa de pui si lasam sa fiarba usor la foc mic. Intre timp pregatim sosul alb sau rantasul.

13

Intr-o tigaie topim mai intai untul amestecand cu o spatula. Totul se face la foc mic.

14

In untul topit adaugam cele doua linguri de faina.

15

Amestecam foarte bine untul cu faina ajutandu-ne de o lingura sau o spatula.

16

Vom obtine o pasta omogena foarte fina, ca un piure.

17

Stingem cu supa de pui dupa care adaugam laptele si le vom amesteca pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Fierbem usor sosul obtinut inca 1-2 minute la foc mic.

18

Sosul alb il turnam peste ciupercile sotate si legume.

19

Vom pune si cele doua linguri de smantana ce va da cremozitate mancarii. Potrivim sosul de sare si condimentam cu putin piper, in functie de gust. Fierbem la foc mic inca 2-3 minute si mancarea e gata.

20

Ciulamaua se serveste atat calda cat si rece cu decor de verdeata alaturi de mamaliguta, paste, cartofi natur, sau chiar cu orez simplu.

21

Ciulamaua de ciuperci cu piept de pui este o mancare traditionala plina de gust si savoare, excelenta pentru pranz sau cina in orice zi din saptamana.

22

Ciulamaua de ciuperci cu piept de pui mai poate fi folosita si drept umplutura pentru clatite, pentru rulada sau pentru placinte.
Ciulamaua poate fi pastrata la frigider 2-3 zile si este un fel de mancare foarte hranitor si sanatos.

23

Incearcati asadar aceasta reteta de ciulama, este usor de preparat si intr-un timp foarte scurt obtineti o mancare delicioasa si gustoasa.
Pofta buna!

Ingrediente

 250 gr piept de pui
 500 gr ciuperci
 2 cepe medii
 1 morcov
 70 gr telina radacina
 600 ml supa de pui
pentru sos alb Bechamel
 50 gr unt
 2 linguri de faina
 150 ml lapte dulce
 100 ml supa de pui
 2 linguri de smantana
 sare si piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Ciupercile se clatesc in apa rece, apoi se lasa la scurs. Nu este necesar sa fie curatate de coaja.

2

Morcovul se curata, se spala, se toaca in cubulete marunte. Telina se curata, se spala, se taie in cubulete marunte.

3

Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori.

4

Pieptul de pui se fierbe intr-un litru de apa cu o foaie de dafin si o ceapa intreaga curatata de coaja.
Adunam spuma care se formeaza deasupra apei cand incepe sa fiarba. Lasam la fiert pana cand pieptul de pui este bine gatit.

5

Scoatem pieptul de pui din supa si il lasam sa se raceasca apoi il vom taia in cubulete. Supa o vom folosi la ciulama.

6

Tocam ciupercile in marimea pe care o dorim, bucati mici sau mai mari, ele isi vor micsora volumul la gatire.

7

Intr-un wok, punem un pic de ulei si calim usor ceapa, cat sa devina usor sticloasa.

8

Adaugam apoi peste ceapa, morcovul si telina tocate marunt. Indiferent de forma sub care sunt incluse in ciulama, aceste legume vor da un gust excelent acestui fel de mancare.

9

Calim telina si morcovul cateva minute, cat sa se inmoaie usor, amestecand continuu si fara a le arde.

10

Peste legumele calite vom pune ciulercile taiate in bucati si scurse bine de apa. Le vom gati pana cand toata apa lasata din ele se evapora.

11

Cand ciupercile au ramas fara apa, adaugam carnea de pui fiarta taiata in bucati potrivite si amestecam cu restul compozitiei.

12

Turnam 500 ml supa de pui si lasam sa fiarba usor la foc mic. Intre timp pregatim sosul alb sau rantasul.

13

Intr-o tigaie topim mai intai untul amestecand cu o spatula. Totul se face la foc mic.

14

In untul topit adaugam cele doua linguri de faina.

15

Amestecam foarte bine untul cu faina ajutandu-ne de o lingura sau o spatula.

16

Vom obtine o pasta omogena foarte fina, ca un piure.

17

Stingem cu supa de pui dupa care adaugam laptele si le vom amesteca pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Fierbem usor sosul obtinut inca 1-2 minute la foc mic.

18

Sosul alb il turnam peste ciupercile sotate si legume.

19

Vom pune si cele doua linguri de smantana ce va da cremozitate mancarii. Potrivim sosul de sare si condimentam cu putin piper, in functie de gust. Fierbem la foc mic inca 2-3 minute si mancarea e gata.

20

Ciulamaua se serveste atat calda cat si rece cu decor de verdeata alaturi de mamaliguta, paste, cartofi natur, sau chiar cu orez simplu.

21

Ciulamaua de ciuperci cu piept de pui este o mancare traditionala plina de gust si savoare, excelenta pentru pranz sau cina in orice zi din saptamana.

22

Ciulamaua de ciuperci cu piept de pui mai poate fi folosita si drept umplutura pentru clatite, pentru rulada sau pentru placinte.
Ciulamaua poate fi pastrata la frigider 2-3 zile si este un fel de mancare foarte hranitor si sanatos.

23

Incearcati asadar aceasta reteta de ciulama, este usor de preparat si intr-un timp foarte scurt obtineti o mancare delicioasa si gustoasa.
Pofta buna!

Ciulama de ciuperci cu piept de pui
(Visited 324 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *