Retetele chinezesti se fac usor si rapid. Atunci cand timpul te preseaza, dar vrei sa pui pe masa ceva bun pentru toata familia, retetele chinezesti pot fi o solutie buna si gustoasa. Pui chinezesc cu legume in sos dulce acrisor si taitei din orez este o mancare usor de facut, rapida, gustoasa, foarte aspectoasa si cu un gust exotic dulce acrisor.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasii subtiri peste care adaugam o lingura de sos de soia si vom da la rece pentru o ora.
Pregatim sosul dulce acrisor.
Zaharul si otetul se pun pe foc mic, pana se topeste complet zaharul. Se adauga ketchup, apa si sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 minute.
Amidonul se dizolva in putina apa si se adauga la sos. Se mai lasa pe foc mic 5 minute.
Intre timp pregatim legumele. Morcovul se curata, se spala, se taie in fasii lungi si subtiri, vor da un aspect frumos pastelor. Ardeiul se curata de codita si seminte, se taie in bucati mari. Varza se taie fasii subtiri si lungi. Ceapa se curata, se spala se taie in semiluna. Ciupercile se spala, se taie felii. Pastele din orez le tinem 2-3 minute in apa clocotita sau la fiert, eventual le gustam, ele nu trebuie sa fie tari.
Intr-un wok incingem ulei de masline si adaugam fasiile de piept de pui.
Puiul se caleste la foc puternic pana se rumeneste frumos.
Separat se calesc, legumele in ulei de masline.
Peste legume adaugam sos de soia si o lingurita de curry.
Cand sunt aproape gata (trebuie sa ramana un pic al dente) se adauga usturoi si ghimbir, punem si fasiile de piept de pui calit, toate se amesteca impreuna.
Adaugam si sosul dulce acrisor si amestecam sa se imbine aromele.
Se adauga apoi pastele fierte peste legume si pieptul de pui.
Amestecam bine sa se amestece pastele cu restul ingredientelor.
Sunt absolut senzationale si mananci fara sa respiri.
Aceasta mancare sanatoasa si gustoasa cu un gust exotic dulce acrisor se serveste calda.
Mancarea chinezeasca nu este dificil de facut, este numai un alt mod de a gati si de a imbina ingredientele.
Sper sa va placa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie fasii subtiri peste care adaugam o lingura de sos de soia si vom da la rece pentru o ora.
Pregatim sosul dulce acrisor.
Zaharul si otetul se pun pe foc mic, pana se topeste complet zaharul. Se adauga ketchup, apa si sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 minute.
Amidonul se dizolva in putina apa si se adauga la sos. Se mai lasa pe foc mic 5 minute.
Intre timp pregatim legumele. Morcovul se curata, se spala, se taie in fasii lungi si subtiri, vor da un aspect frumos pastelor. Ardeiul se curata de codita si seminte, se taie in bucati mari. Varza se taie fasii subtiri si lungi. Ceapa se curata, se spala se taie in semiluna. Ciupercile se spala, se taie felii. Pastele din orez le tinem 2-3 minute in apa clocotita sau la fiert, eventual le gustam, ele nu trebuie sa fie tari.
Intr-un wok incingem ulei de masline si adaugam fasiile de piept de pui.
Puiul se caleste la foc puternic pana se rumeneste frumos.
Separat se calesc, legumele in ulei de masline.
Peste legume adaugam sos de soia si o lingurita de curry.
Cand sunt aproape gata (trebuie sa ramana un pic al dente) se adauga usturoi si ghimbir, punem si fasiile de piept de pui calit, toate se amesteca impreuna.
Adaugam si sosul dulce acrisor si amestecam sa se imbine aromele.
Se adauga apoi pastele fierte peste legume si pieptul de pui.
Amestecam bine sa se amestece pastele cu restul ingredientelor.
Sunt absolut senzationale si mananci fara sa respiri.
Aceasta mancare sanatoasa si gustoasa cu un gust exotic dulce acrisor se serveste calda.
Mancarea chinezeasca nu este dificil de facut, este numai un alt mod de a gati si de a imbina ingredientele.
Sper sa va placa.
Pofta buna!