Varza dulce calita cu carne de porc este printre cele mai des mancaruri preparate vara, mai ales atunci cand varza noua apare pe piata. Este un preparat traditional extrem de gustos, satios si se prepara destul de simplu, putand fi servit atat la pranz cat si la cina.
Randamente4 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute
1 varza dulce (1,5kg)
2cepe mari
1ardei Kapia rosu mare
1pahar de rosii passate
500grcarne de porc mai grasa
200grkaiser
1lingurita de cimbru
sare, piper
1legatura de marar verde
1lingurita de boia
In plus
malai pentru mamaliguta
smantana
ardei iute ( verde, sau murat)
1
Mod de preparare:
Varza o tocam marunt si o frecam cu putina sare apoi o lasam la inmuiat.
2
Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori.
3
Ardeiul se curata de codite si seminte, se spala, se toaca marunt.
4
Taiem carnea si kaiserul cubulete.
5
Punem carnea taiata in bucati potrivite in cateva linguri de untura topita sau ulei si o lasam la prajit impreuna cu kaiserul taiat bucati.
6
Lasam carnita sa se rumeneasca usor.
7
Cand carnea s-a rumenit adaugam ceapa tocata si lasam circa 5 minute.
8
Adaugam apoi varza si o punem peste carne, amestecam si lasam 5 minute pe foc mediu.
9
Punem si ardeiul taiat marunt si amestecam.
10
La urma turnam si sosul de rosii passate si amestecam, lasam vreo 10 minute cu capac la foc mic sa isi lase zeama. Daca mai trebuie, punem apa cat sa acopere varza. Lasam sa fiarba varza, apoi adaugam boiaua, piperul si cimbrul.
11
Cand e gata presaram mararul tocat marunt si mai lasam vreo 5 minute cu capac. Daca vreti, mai potriviti gustul cu zeama de lamaie sa ii dati un gust acrisor. Lasam sa mai scada putin, punem capacul si lasam asa cu focul stins vreo 15 minute timp in care facem mamaliga.
12
Servim la masa cu mamaliga sau paine proaspata si ardei iute.
13
Cine doreste, poate pune smantana in farfurie.
Pofta buna!
Ingrediente
1 varza dulce (1,5kg)
2cepe mari
1ardei Kapia rosu mare
1pahar de rosii passate
500grcarne de porc mai grasa
200grkaiser
1lingurita de cimbru
sare, piper
1legatura de marar verde
1lingurita de boia
In plus
malai pentru mamaliguta
smantana
ardei iute ( verde, sau murat)
Indicații
1
Mod de preparare:
Varza o tocam marunt si o frecam cu putina sare apoi o lasam la inmuiat.
2
Ceapa se curata, se spala, se taie solzisori.
3
Ardeiul se curata de codite si seminte, se spala, se toaca marunt.
4
Taiem carnea si kaiserul cubulete.
5
Punem carnea taiata in bucati potrivite in cateva linguri de untura topita sau ulei si o lasam la prajit impreuna cu kaiserul taiat bucati.
6
Lasam carnita sa se rumeneasca usor.
7
Cand carnea s-a rumenit adaugam ceapa tocata si lasam circa 5 minute.
8
Adaugam apoi varza si o punem peste carne, amestecam si lasam 5 minute pe foc mediu.
9
Punem si ardeiul taiat marunt si amestecam.
10
La urma turnam si sosul de rosii passate si amestecam, lasam vreo 10 minute cu capac la foc mic sa isi lase zeama. Daca mai trebuie, punem apa cat sa acopere varza. Lasam sa fiarba varza, apoi adaugam boiaua, piperul si cimbrul.
11
Cand e gata presaram mararul tocat marunt si mai lasam vreo 5 minute cu capac. Daca vreti, mai potriviti gustul cu zeama de lamaie sa ii dati un gust acrisor. Lasam sa mai scada putin, punem capacul si lasam asa cu focul stins vreo 15 minute timp in care facem mamaliga.
12
Servim la masa cu mamaliga sau paine proaspata si ardei iute.
13
Cine doreste, poate pune smantana in farfurie.
Pofta buna!