AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Obisnuitul cartof devine un antreu sofisticat atunci cand este iutit cu ceapa, transformat intr-o tirtita crocanta si asezonat cu smantana si fasiute fine de somon afumat. Aceste clatite delicioase sunt perfecte ca antreu sau ca gustare pe platouri de servire atat intre mesele principale cat si la petreceri, invitatii vor fi incantati de deliciosul preparat.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 500 gr carofi fainosi
 1 ceapa medie
 ou mare
 2 linguri de faina integrala
 200 gr fasiute de somon afumat
 50 ml smantana grasa
 sare si piper negru
 ulei pentru prajit
Pentru ornat
 fire de marar proaspat sau patrunjel verde

1

Mod de preparare:
Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se spala.

2

Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, cat mai rapid ca sa nu se oxideze, intre timp ei vor lasa lichid.

3

Scurgem ceapa si cartofii printr-o sita apasandu-i cu o lingura sau cu mana pentru a elimina cat mai mult posibil din lichidul cu amidon.

4

Se transfera apoi intr-un vas, adaugand peste ei: oul, faina, sarea si piperul.

5

Se amesteca bine pentru ca faina, condimentele si oul sa se distribuie peste tot.
Se incalzeste cuptorul la temperatura joasa.

6

Se toarna ulei intr-o tigaie, intr-un strat de 8mm si se incinge puternic. Se pune cu lingura compozitie din amestecul de cartofi in uleiul incins, aplatizand ca sa obtinem o turtita cu diametru cam de 5 cm. Adaugam mai multe linguri pentru a gati mai multe, fara insa a le atinge intre ele.

7

Se prajesc cam un minut sau pana se rumenesc pe fund, apoi se intorc si se gatesc pe cealalta parte pana se fac crocante si se rumenesc, dar raman fragede si moi la interior.

8

Cand sunt gata se scot clatitele din tigaie, se scurg pe prosoape de hartie si se tin la cald, in cuptor, pana sunt gata toate.

9

Se taie somonul fasiute subtiri. Se spala si se zvanta mararul sau patrunjelul.

10

Se serveste fiecare clatita de carofi calduta sau rece, punand putina smantana deasupra apoi adaugam cateva fasiute de somon iar la final se orneaza cu marar sau patrunjel.

11

Clatitele de cartofi cu somon afumat sunt un antreu sau gustare simplu de pregatit, dar foarte sofisticate.

12

Clatitele crocante, asezonate cu smantana, somon afumat si verdeata sunt perfecta pentru a umple platorurile de servire chiar si in zile cu invitati fiind un deliciu greu de egalat.
Pofta mare!

Ingrediente

 500 gr carofi fainosi
 1 ceapa medie
 ou mare
 2 linguri de faina integrala
 200 gr fasiute de somon afumat
 50 ml smantana grasa
 sare si piper negru
 ulei pentru prajit
Pentru ornat
 fire de marar proaspat sau patrunjel verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca marunt. Se curata cartofii de coaja si se spala.

2

Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, cat mai rapid ca sa nu se oxideze, intre timp ei vor lasa lichid.

3

Scurgem ceapa si cartofii printr-o sita apasandu-i cu o lingura sau cu mana pentru a elimina cat mai mult posibil din lichidul cu amidon.

4

Se transfera apoi intr-un vas, adaugand peste ei: oul, faina, sarea si piperul.

5

Se amesteca bine pentru ca faina, condimentele si oul sa se distribuie peste tot.
Se incalzeste cuptorul la temperatura joasa.

6

Se toarna ulei intr-o tigaie, intr-un strat de 8mm si se incinge puternic. Se pune cu lingura compozitie din amestecul de cartofi in uleiul incins, aplatizand ca sa obtinem o turtita cu diametru cam de 5 cm. Adaugam mai multe linguri pentru a gati mai multe, fara insa a le atinge intre ele.

7

Se prajesc cam un minut sau pana se rumenesc pe fund, apoi se intorc si se gatesc pe cealalta parte pana se fac crocante si se rumenesc, dar raman fragede si moi la interior.

8

Cand sunt gata se scot clatitele din tigaie, se scurg pe prosoape de hartie si se tin la cald, in cuptor, pana sunt gata toate.

9

Se taie somonul fasiute subtiri. Se spala si se zvanta mararul sau patrunjelul.

10

Se serveste fiecare clatita de carofi calduta sau rece, punand putina smantana deasupra apoi adaugam cateva fasiute de somon iar la final se orneaza cu marar sau patrunjel.

11

Clatitele de cartofi cu somon afumat sunt un antreu sau gustare simplu de pregatit, dar foarte sofisticate.

12

Clatitele crocante, asezonate cu smantana, somon afumat si verdeata sunt perfecta pentru a umple platorurile de servire chiar si in zile cu invitati fiind un deliciu greu de egalat.
Pofta mare!

Clatite de cartofi cu somon afumat
(Visited 154 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Ana Laza 18 februarie 2022 at 9:42

    Super rețeta

    Reply

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *