Cea mai buna si simpla reteta de peste la cuptor cu rosii cherry, usturoi si cimbru. Biban de mare la cuptor se realizeaza usor intr-un timp foarte scurt si veti obtine un pranz sau cina delicioasa si savuroasa.
Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute
2biban de mare
2fire ceapa verde
1crenguta de rosii cherry
sare, piper
1capatana de usturoi
2fire de patrunjel
1lingura de boia afumata
1lamaie
1lingura de cimbru uscat
2crengute de cimbru ( optional)
1
Mod de preparare:
Mai intai spalam bine pestii in interior si la exterior, ii curatam de solzi, apoi ii uscam cu un prosop de bucatarie.
2
Daca le pastram capul, le scoatem si branhiile. Condimentam pestii cu sare si piper apoi ii trecem prin faina.
3
Ii vom praji usor in ulei incins pe fiecare parte.
4
Nu ii vom tine mult, cat sa faca o crusta frumoasa aurie.
Prajirea lor va da un gust mai bun bibanilor.
5
Intr-un vas rezistent la cuptor, asezam un pat din felii de usturoi.
6
Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
7
Umplem cu grija fiecare peste in interior cu bucati de ceapa verde, felii de usturoi si frunze de patrunjel verde, puteti pune si crengute de cimbru.
8
Punem rosiile cherry in mijlocul tavii, apoi asezonam cu sare, piper, ulei, cimbru, boia de ardei afumata, cateva felii de usturoi si lamaie.
9
Incalzim cuptorul la 190°C, pe ventilație. Punem tava in cuptor si coacem bibanii circa 15-20 de minute.
10
Scoatem bibanii din cuptor si ii lasam acoperiti cu o bucata de hartie de copt, circa 10 minute.
11
Montam bibanii pe farfurii calde, apoi asezonam cu marar sau patrunjel tocat.
Se servesc cu salata de linte verde si lamaie, dupa gust.
Pofta mare!
Ingrediente
2biban de mare
2fire ceapa verde
1crenguta de rosii cherry
sare, piper
1capatana de usturoi
2fire de patrunjel
1lingura de boia afumata
1lamaie
1lingura de cimbru uscat
2crengute de cimbru ( optional)
Indicații
1
Mod de preparare:
Mai intai spalam bine pestii in interior si la exterior, ii curatam de solzi, apoi ii uscam cu un prosop de bucatarie.
2
Daca le pastram capul, le scoatem si branhiile. Condimentam pestii cu sare si piper apoi ii trecem prin faina.
3
Ii vom praji usor in ulei incins pe fiecare parte.
4
Nu ii vom tine mult, cat sa faca o crusta frumoasa aurie.
Prajirea lor va da un gust mai bun bibanilor.
5
Intr-un vas rezistent la cuptor, asezam un pat din felii de usturoi.
6
Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
7
Umplem cu grija fiecare peste in interior cu bucati de ceapa verde, felii de usturoi si frunze de patrunjel verde, puteti pune si crengute de cimbru.
8
Punem rosiile cherry in mijlocul tavii, apoi asezonam cu sare, piper, ulei, cimbru, boia de ardei afumata, cateva felii de usturoi si lamaie.
9
Incalzim cuptorul la 190°C, pe ventilație. Punem tava in cuptor si coacem bibanii circa 15-20 de minute.
10
Scoatem bibanii din cuptor si ii lasam acoperiti cu o bucata de hartie de copt, circa 10 minute.
11
Montam bibanii pe farfurii calde, apoi asezonam cu marar sau patrunjel tocat.
Se servesc cu salata de linte verde si lamaie, dupa gust.
Pofta mare!