Biban de mare – la cuptor

Cea mai buna si simpla reteta de peste la cuptor cu rosii cherry, usturoi si cimbru. Biban de mare la cuptor se realizeaza usor intr-un timp foarte scurt si veti obtine un pranz sau cina delicioasa si savuroasa.

Randamente2 porții
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute
 2 biban de mare
 2 fire ceapa verde
 1 crenguta de rosii cherry
 sare, piper
 1 capatana de usturoi
 2 fire de patrunjel
 1 lingura de boia afumata
 1 lamaie
 1 lingura de cimbru uscat
 2 crengute de cimbru ( optional)
1

Mod de preparare:
Mai intai spalam bine pestii in interior si la exterior, ii curatam de solzi, apoi ii uscam cu un prosop de bucatarie.

2

Daca le pastram capul, le scoatem si branhiile. Condimentam pestii cu sare si piper apoi ii trecem prin faina.

3

Ii vom praji usor in ulei incins pe fiecare parte.

4

Nu ii vom tine mult, cat sa faca o crusta frumoasa aurie.
Prajirea lor va da un gust mai bun bibanilor.

5

Intr-un vas rezistent la cuptor, asezam un pat din felii de usturoi.

6

Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.

7

Umplem cu grija fiecare peste in interior cu bucati de ceapa verde, felii de usturoi si frunze de patrunjel verde, puteti pune si crengute de cimbru.

8

Punem rosiile cherry in mijlocul tavii, apoi asezonam cu sare, piper, ulei, cimbru, boia de ardei afumata, cateva felii de usturoi si lamaie.

9

Incalzim cuptorul la 190°C, pe ventilație. Punem tava in cuptor si coacem bibanii circa 15-20 de minute.

10

Scoatem bibanii din cuptor si ii lasam acoperiti cu o bucata de hartie de copt, circa 10 minute.

11

Montam bibanii pe farfurii calde, apoi asezonam cu marar sau patrunjel tocat.
Se servesc cu salata de linte verde si lamaie, dupa gust.
Pofta mare!

Ingrediente

 2 biban de mare
 2 fire ceapa verde
 1 crenguta de rosii cherry
 sare, piper
 1 capatana de usturoi
 2 fire de patrunjel
 1 lingura de boia afumata
 1 lamaie
 1 lingura de cimbru uscat
 2 crengute de cimbru ( optional)

Indicații

1

Mod de preparare:
Mai intai spalam bine pestii in interior si la exterior, ii curatam de solzi, apoi ii uscam cu un prosop de bucatarie.

2

Daca le pastram capul, le scoatem si branhiile. Condimentam pestii cu sare si piper apoi ii trecem prin faina.

3

Ii vom praji usor in ulei incins pe fiecare parte.

4

Nu ii vom tine mult, cat sa faca o crusta frumoasa aurie.
Prajirea lor va da un gust mai bun bibanilor.

5

Intr-un vas rezistent la cuptor, asezam un pat din felii de usturoi.

6

Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.

7

Umplem cu grija fiecare peste in interior cu bucati de ceapa verde, felii de usturoi si frunze de patrunjel verde, puteti pune si crengute de cimbru.

8

Punem rosiile cherry in mijlocul tavii, apoi asezonam cu sare, piper, ulei, cimbru, boia de ardei afumata, cateva felii de usturoi si lamaie.

9

Incalzim cuptorul la 190°C, pe ventilație. Punem tava in cuptor si coacem bibanii circa 15-20 de minute.

10

Scoatem bibanii din cuptor si ii lasam acoperiti cu o bucata de hartie de copt, circa 10 minute.

11

Montam bibanii pe farfurii calde, apoi asezonam cu marar sau patrunjel tocat.
Se servesc cu salata de linte verde si lamaie, dupa gust.
Pofta mare!

Note

Biban de mare – la cuptor
(Visited 393 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *