Cea mai buna si simpla reteta de peste la cuptor cu rosii cherry, usturoi si cimbru. Biban de mare la cuptor se realizeaza usor intr-un timp foarte scurt si veti obtine un pranz sau cina delicioasa si savuroasa.
Mod de preparare:
Mai intai spalam bine pestii in interior si la exterior, ii curatam de solzi, apoi ii uscam cu un prosop de bucatarie.
Daca le pastram capul, le scoatem si branhiile. Condimentam pestii cu sare si piper apoi ii trecem prin faina.
Ii vom praji usor in ulei incins pe fiecare parte.
Nu ii vom tine mult, cat sa faca o crusta frumoasa aurie.
Prajirea lor va da un gust mai bun bibanilor.
Intr-un vas rezistent la cuptor, asezam un pat din felii de usturoi.
Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
Umplem cu grija fiecare peste in interior cu bucati de ceapa verde, felii de usturoi si frunze de patrunjel verde, puteti pune si crengute de cimbru.
Punem rosiile cherry in mijlocul tavii, apoi asezonam cu sare, piper, ulei, cimbru, boia de ardei afumata, cateva felii de usturoi si lamaie.
Montam bibanii pe farfurii calde, apoi asezonam cu marar sau patrunjel tocat.
Se servesc cu salata de linte verde si lamaie, dupa gust.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Mai intai spalam bine pestii in interior si la exterior, ii curatam de solzi, apoi ii uscam cu un prosop de bucatarie.
Daca le pastram capul, le scoatem si branhiile. Condimentam pestii cu sare si piper apoi ii trecem prin faina.
Ii vom praji usor in ulei incins pe fiecare parte.
Nu ii vom tine mult, cat sa faca o crusta frumoasa aurie.
Prajirea lor va da un gust mai bun bibanilor.
Intr-un vas rezistent la cuptor, asezam un pat din felii de usturoi.
Ceapa verde se curata, se spala, se toaca marunt.
Umplem cu grija fiecare peste in interior cu bucati de ceapa verde, felii de usturoi si frunze de patrunjel verde, puteti pune si crengute de cimbru.
Punem rosiile cherry in mijlocul tavii, apoi asezonam cu sare, piper, ulei, cimbru, boia de ardei afumata, cateva felii de usturoi si lamaie.
Montam bibanii pe farfurii calde, apoi asezonam cu marar sau patrunjel tocat.
Se servesc cu salata de linte verde si lamaie, dupa gust.
Pofta mare!