Colarezi cu lapte este un preparat traditional romanesc care se numara printre deserturile simple si atat de bune, de dinainte de anii 90, iar pentru multi dintre noi acest preparat are gustul copilariei pentru ca am fost hraniti cu el de bunici si mamici.
Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina si o amestecam cu un praf de sare. Se pune laptele la fiert impreuna cu zahar si un praf de sare.
Din faina, sare si apa facem colarezii. Picuram apa in faina si incepem sa frecam intre degete bine aluatul cu multa faina pana nu se mai lipesc. Trebuie sa obtinem bucatele de coca tare ca niste fulgisori.
Vom pune colarezii in sita si ii cernem pentru a indeparta surplusul de faina.
De retinut, colarezii ii putem face mai subtiri sau mai grosi dupa cum dorim, eu ii prefer subtiri pentru ca se fierb mai repede.
Cand laptele da in clocot, adaugam colarezii in ploaie amestecand mereu pentru a nu se lipi intre ei.
Lasam sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute si la sfarsit mai potrivim cu zahar, eventual adaugati si zahar vanilat dupa preferinte.
De retinut: In cazul in care puneti prea multi colarezi in lapte si colarezii nu mai au lichid sa fiarba mai adugati lapte fierbinte. Daca se lipesc pe fundul oalei, recomand sa transferati colarezii in alta oala fara a desprinde arsura si continuati fierberea. Colarezii sunt fierti cand devin sticlosi.
Se serveste cald sau rece. Daca doriti ii puteti aroma cu coaja rasa de lamaie sau scortisoara. Se mai poate adauga si cacao, dulceata, gem, ciocolata rasa dupa preferintele fiecaruia.
Sper ca v-am amintit cu drag de copilaria noastra frumoasa.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina si o amestecam cu un praf de sare. Se pune laptele la fiert impreuna cu zahar si un praf de sare.
Din faina, sare si apa facem colarezii. Picuram apa in faina si incepem sa frecam intre degete bine aluatul cu multa faina pana nu se mai lipesc. Trebuie sa obtinem bucatele de coca tare ca niste fulgisori.
Vom pune colarezii in sita si ii cernem pentru a indeparta surplusul de faina.
De retinut, colarezii ii putem face mai subtiri sau mai grosi dupa cum dorim, eu ii prefer subtiri pentru ca se fierb mai repede.
Cand laptele da in clocot, adaugam colarezii in ploaie amestecand mereu pentru a nu se lipi intre ei.
Lasam sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute si la sfarsit mai potrivim cu zahar, eventual adaugati si zahar vanilat dupa preferinte.
De retinut: In cazul in care puneti prea multi colarezi in lapte si colarezii nu mai au lichid sa fiarba mai adugati lapte fierbinte. Daca se lipesc pe fundul oalei, recomand sa transferati colarezii in alta oala fara a desprinde arsura si continuati fierberea. Colarezii sunt fierti cand devin sticlosi.
Se serveste cald sau rece. Daca doriti ii puteti aroma cu coaja rasa de lamaie sau scortisoara. Se mai poate adauga si cacao, dulceata, gem, ciocolata rasa dupa preferintele fiecaruia.
Sper ca v-am amintit cu drag de copilaria noastra frumoasa.
Pofta mare!