AutorNicola ElenaCategorie, DificultateIntermediar

Taiteii de casa cu patrunjel verde sunt relativ usor de realizat, ei vor da un gust si aspect deosebit supelor si ciorbelor, un adevarat pastel chiar si pentru papilele gustative, nu se compara deloc cu taiteii din comert.

Randamente1 porție
Timp de pregătire3 minuteTimp de preparare7 minuteTimp total10 minute

 1 ou mare ( de gaina, de rata)
 100 gr faina 000
 un praf de sare
 1 lingura cu varf de patrunjel verde tocat

1

Mod de preparare:
Patrunjelul se spala, se curata de codite, vom folosi doar frunzele, le vom toca marunt.

2

Oul se spala, se dezinfecteaza. Il spargem intr-un bol incapator.
La taiteii de casa eu nu pun niciodata apa, daca am nevoie de o cantitate mai mare fie dublez numarul de oua fie pun un ou intreg si un al doilea galbenus, gasesc solutii si adaptez in functie de nevoi, de cele mai multe insa mi-a ramas surplus de taitei pe care nu i-am putut pune in ciorba dat fiind cantitatile diferite de la o supa/ciorba la alta.

3

Peste ou adaugam un praf de sare si patrunjel tocat, apoi adaugam faina, putin cate putin. Nu vom adauga faina toata deodata pentru ca ouale au marimi diferite, in plus si fainurile sunt diferite, astfel ca putem face aluatul foarte tare si greu de modelat, iar taitei vor iesi tari, se vor fierbe greu si gustul va fi usor diferit.
La inceput, cat aluatul este moale il vom omogeniza cu o furculita, iar cand aluatul devine mai tare, il putem transfera pe blatul de lucru tapetat cu faina. Vom framanta aluatul cu mainile adaugand faina cat cuprinde, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios.

4

Cand aluatul este gata, cu ajutorul mainii il vom modela intr-o bila. Tapetam din nou blatul cu faina si intindem bila cu sucitorul, il vom modela intr-o foaie cat mai subtire, daca pe timpul intinderii observati ca aluatul se lipeste de blat presarati faina sub el si continuati intinderea.

5

Pe foaia de aluat bine intinsa si subtire vom presara faina din abundenta. Nu va fie teama, faina nu strica deloc a
aluatul in aceasta faza. Dupa ce am presarat faina vom incepe sa rulam foaia intr-o rulada. Taiem apoi rulada in doua si incepem sa feliem cat de subtire putem cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si bine ascutit.

6

Taiteii rezultati ii vom desface mai intai cu degetele apoi ii transferam intr-o sita si vom cerne surplusul de faina de pe ei.

7

Taiteii rezultati sunt gata de a fi folositi in supa ori ciorba.
Daca faceti taitei mai multi decat e necesar pentru supa/ciorba, va recomand uscarea lor pentru pastrare si nu congelare. Eu am facut un test congeland taiteii si a fost un esec total, cand i-am folosit, aproape am stricat mancarea, au rezultat cocoloase si un gust ciudat.

8

Cand adaugam taiteii in mancare:
In general, vom pune taiteii in supe sau ciorbe mai spre final, pentru ca acestia se fierb foarte repede.
Dupa ce adaugam taiteii in supa/ciorba vom fierbe cateva minute, vom stii ca taiteii sunt fierti cand acesti se ridica la suprafata supei/ciorbei, moment in care putem stinge focul.

9

Taiteii de casa cu patrunjel verde, au iesit gustosi, aromati si aspectosi si cel mai probabil asa ii voi gati de aici incolo. Recomand cu toata increderea.
Taiteii pregatiti hand made sunt foarte gustosi, dar cu verdeata parca prind aroma si culoare, sunt deliciosi.
Sper sa va placa si voua.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 ou mare ( de gaina, de rata)
 100 gr faina 000
 un praf de sare
 1 lingura cu varf de patrunjel verde tocat

Indicații

1

Mod de preparare:
Patrunjelul se spala, se curata de codite, vom folosi doar frunzele, le vom toca marunt.

2

Oul se spala, se dezinfecteaza. Il spargem intr-un bol incapator.
La taiteii de casa eu nu pun niciodata apa, daca am nevoie de o cantitate mai mare fie dublez numarul de oua fie pun un ou intreg si un al doilea galbenus, gasesc solutii si adaptez in functie de nevoi, de cele mai multe insa mi-a ramas surplus de taitei pe care nu i-am putut pune in ciorba dat fiind cantitatile diferite de la o supa/ciorba la alta.

3

Peste ou adaugam un praf de sare si patrunjel tocat, apoi adaugam faina, putin cate putin. Nu vom adauga faina toata deodata pentru ca ouale au marimi diferite, in plus si fainurile sunt diferite, astfel ca putem face aluatul foarte tare si greu de modelat, iar taitei vor iesi tari, se vor fierbe greu si gustul va fi usor diferit.
La inceput, cat aluatul este moale il vom omogeniza cu o furculita, iar cand aluatul devine mai tare, il putem transfera pe blatul de lucru tapetat cu faina. Vom framanta aluatul cu mainile adaugand faina cat cuprinde, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nelipicios.

4

Cand aluatul este gata, cu ajutorul mainii il vom modela intr-o bila. Tapetam din nou blatul cu faina si intindem bila cu sucitorul, il vom modela intr-o foaie cat mai subtire, daca pe timpul intinderii observati ca aluatul se lipeste de blat presarati faina sub el si continuati intinderea.

5

Pe foaia de aluat bine intinsa si subtire vom presara faina din abundenta. Nu va fie teama, faina nu strica deloc a
aluatul in aceasta faza. Dupa ce am presarat faina vom incepe sa rulam foaia intr-o rulada. Taiem apoi rulada in doua si incepem sa feliem cat de subtire putem cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si bine ascutit.

6

Taiteii rezultati ii vom desface mai intai cu degetele apoi ii transferam intr-o sita si vom cerne surplusul de faina de pe ei.

7

Taiteii rezultati sunt gata de a fi folositi in supa ori ciorba.
Daca faceti taitei mai multi decat e necesar pentru supa/ciorba, va recomand uscarea lor pentru pastrare si nu congelare. Eu am facut un test congeland taiteii si a fost un esec total, cand i-am folosit, aproape am stricat mancarea, au rezultat cocoloase si un gust ciudat.

8

Cand adaugam taiteii in mancare:
In general, vom pune taiteii in supe sau ciorbe mai spre final, pentru ca acestia se fierb foarte repede.
Dupa ce adaugam taiteii in supa/ciorba vom fierbe cateva minute, vom stii ca taiteii sunt fierti cand acesti se ridica la suprafata supei/ciorbei, moment in care putem stinge focul.

9

Taiteii de casa cu patrunjel verde, au iesit gustosi, aromati si aspectosi si cel mai probabil asa ii voi gati de aici incolo. Recomand cu toata increderea.
Taiteii pregatiti hand made sunt foarte gustosi, dar cu verdeata parca prind aroma si culoare, sunt deliciosi.
Sper sa va placa si voua.
Pofta buna!

Taitei de casa cu patrunjel verde
(Visited 209 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *