AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateIntermediar

Rulada cu carne amestec porc-vita in stil drob, este un aperitiv gustos, colorat, aromat si satios. O puteti servi acasa ori la petrecere, la un eveniment sau, pur și simplu, la pranz sau la cina alaturi de garniturile preferate. Rulada este foarte potrivita iernii, multumita Sarbatorilor, in plus, este usor de preparat intr-un timp relativ scurt.

Randamente14 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Pentru rulada
 500 gr carne tocata amestec
 8 ficatei de pui prajiti ( optional)
 1 ou
 2 fire de ceapa verde
 1 ceapa rosie
 50 gr parmezan ras
 80 gr pesmet
 1/2 de legatura marar verde
 1/2 de legatura de patrunjel verde
 6 felii de cascaval
 100 gr bacon feliat
 5 oua fierte
 250 gr spanac congelat
 sare, piper
 1 lingurita de boia dulce
Pentru garnitura
 250 gr mazare proaspata sau congelata
 1 morcov
 50 gr unt
 sare, piper

1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se fierb. Dupa ce s-au fiert se pun in apa rece pentru a se curata usor de coaja.
Ficateii se prajesc in ulei, apoi se lasa la racit.

2

Fiecatul prajit se toaca la cutit sau se da prin blender. Ouale se de decojesc cu grija dupa ce s-au racit.

3

Punem carnea tocata intr-un bol mare.

4

Razuim parmezanul pe razatoarea cu ochiuri mici. Cantarim pesmetul. Ceapa verde se curata de frunzele uscate sau vestede si de radacina, se spala, se toaca marunt. Ceapa rosie se curata, se spala, se toaca marunt.

5

Decongelam spanacul si il stoarcem bine de apa lasata.

6

Mararul se curata, se spala, se toaca marunt. Patrunjelul se curata, se spala, se toaca marunt.

7

Peste carnea tocata adaugam ingredientele: oul, ficatul maruntit, ceapa rosie si verde, mararul si patrunjelul.

8

Presaram parmezanul ras.

9

Condimentam cu sare si piper, adaugam boia de ardei dulce. Presaram pesmetul, mai intai jumatate din cantitate si in functie de consitenta si umiditate adaugam si cealalta jumatate.

10

Amestecam cu mana foarte bine compozitia obtinuta, pana cand toate ingredientele sunt omogenizate uniform intre ele.

11

Pe blatul de lucru asezam o folie de copt si peste ea punem amestecul de carne apoi cu mana aplatizam compozitia uniform, dandu-i o forma dreptunghiulara.

12

Acoperim carnea aplaizata cu o folie de copt si cu ajutorul unui sucitor intindem carnea intr-o forma dreptunghiulara cat mai subtire.

13

Indepartam folia de deasupra si cu mana asezam marginile compozitiei de carne.

14

Presaram apoi pesmet peste carne pentru ca vom pune spanac si acesta va mai lasa apa.

15

Imprastiem uniform cu mana spanacul pe toata suprafata amestecului de carne.

16

Urmeaza un strat de felii de cascaval, sau daca aveti felii de branza cheddar.

17

Peste cascaval vom adauga felii de bacon. Dupa preferinte si gust acum puteti rasni putin sare si piper.

18

La baza dreptunghiului de carne amestec, pe latura mare, vom aseza ouale fierte si decojite.

19

Cu ajutorul foliei de copt vom rula amestecul de carne, apasand usor, astfel incat sa fie cat mai stransa rulada de carne si sa nu ramana goluri.

20

Uitati cat de bine arata. Daca nu sunteti multumite cum ati rulat, puteti rula in continuare tot cu ajutorul hartiei de copt.

21

Avem grija ca marginile sa fie bine impachetate cu amestecul din carne, sa ne asiguram ca nu va curge din cascavalul topit pe timpul coacerii.

22

Cand am terminat de rulat, ducem capatul de folie de copt la celalalt capat, apoi strangem bine rulada de carne in ea, in forma de salam, in felul acesta va fi mai usor de despachetat dupa coacere si mai ales fara sa distrugem rulada.

23

Dam rulada la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 40-45 de minute.

24

Cand s-a copt, scoatem rulada din cuptor si o vom lasa in folie sa se raceasca timp de 30 de minute.

25

Cand s-a racit putem portiona frumos si pregati pentru servire.

26

La aceasta rulada de carne, am pregatit o garnitura de mazare prajita, pe care am gatit-o astfel:
Intr-o tigaie punem untul la topit.

27

Adaugam morcovul rondele sau bucati mici si sotam pana cand morcovul se inmoaie, din cand in cand picuram apa.

28

Cand morcovul s-a inmuiat vom arauga mazare congelata, acoperim cu un capac si mai sotam cateva minute.

29

Amestecam din cand in cand in mazare, apoi condimentam simplu cu sare si piper. Garnitura e gata!

30

Asezam rulada portionata pe un platou apoi langa ea vom pune si garnitura de mazare.

31

Rulada de carne se poate servi atat ca aperitiv de sarbatori, sau intre mese cat si la mesele principale, alaturi de salata de rosii sau salata verde.

32

De asemenea aceasta rulada merge de minune si cu sos marinara plus garnitura de orez sau piure de cartofi.
Gustoasa, satioasa, aromata si usor de pregatit.
Pofta mare!

Ingrediente

Pentru rulada
 500 gr carne tocata amestec
 8 ficatei de pui prajiti ( optional)
 1 ou
 2 fire de ceapa verde
 1 ceapa rosie
 50 gr parmezan ras
 80 gr pesmet
 1/2 de legatura marar verde
 1/2 de legatura de patrunjel verde
 6 felii de cascaval
 100 gr bacon feliat
 5 oua fierte
 250 gr spanac congelat
 sare, piper
 1 lingurita de boia dulce
Pentru garnitura
 250 gr mazare proaspata sau congelata
 1 morcov
 50 gr unt
 sare, piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se fierb. Dupa ce s-au fiert se pun in apa rece pentru a se curata usor de coaja.
Ficateii se prajesc in ulei, apoi se lasa la racit.

2

Fiecatul prajit se toaca la cutit sau se da prin blender. Ouale se de decojesc cu grija dupa ce s-au racit.

3

Punem carnea tocata intr-un bol mare.

4

Razuim parmezanul pe razatoarea cu ochiuri mici. Cantarim pesmetul. Ceapa verde se curata de frunzele uscate sau vestede si de radacina, se spala, se toaca marunt. Ceapa rosie se curata, se spala, se toaca marunt.

5

Decongelam spanacul si il stoarcem bine de apa lasata.

6

Mararul se curata, se spala, se toaca marunt. Patrunjelul se curata, se spala, se toaca marunt.

7

Peste carnea tocata adaugam ingredientele: oul, ficatul maruntit, ceapa rosie si verde, mararul si patrunjelul.

8

Presaram parmezanul ras.

9

Condimentam cu sare si piper, adaugam boia de ardei dulce. Presaram pesmetul, mai intai jumatate din cantitate si in functie de consitenta si umiditate adaugam si cealalta jumatate.

10

Amestecam cu mana foarte bine compozitia obtinuta, pana cand toate ingredientele sunt omogenizate uniform intre ele.

11

Pe blatul de lucru asezam o folie de copt si peste ea punem amestecul de carne apoi cu mana aplatizam compozitia uniform, dandu-i o forma dreptunghiulara.

12

Acoperim carnea aplaizata cu o folie de copt si cu ajutorul unui sucitor intindem carnea intr-o forma dreptunghiulara cat mai subtire.

13

Indepartam folia de deasupra si cu mana asezam marginile compozitiei de carne.

14

Presaram apoi pesmet peste carne pentru ca vom pune spanac si acesta va mai lasa apa.

15

Imprastiem uniform cu mana spanacul pe toata suprafata amestecului de carne.

16

Urmeaza un strat de felii de cascaval, sau daca aveti felii de branza cheddar.

17

Peste cascaval vom adauga felii de bacon. Dupa preferinte si gust acum puteti rasni putin sare si piper.

18

La baza dreptunghiului de carne amestec, pe latura mare, vom aseza ouale fierte si decojite.

19

Cu ajutorul foliei de copt vom rula amestecul de carne, apasand usor, astfel incat sa fie cat mai stransa rulada de carne si sa nu ramana goluri.

20

Uitati cat de bine arata. Daca nu sunteti multumite cum ati rulat, puteti rula in continuare tot cu ajutorul hartiei de copt.

21

Avem grija ca marginile sa fie bine impachetate cu amestecul din carne, sa ne asiguram ca nu va curge din cascavalul topit pe timpul coacerii.

22

Cand am terminat de rulat, ducem capatul de folie de copt la celalalt capat, apoi strangem bine rulada de carne in ea, in forma de salam, in felul acesta va fi mai usor de despachetat dupa coacere si mai ales fara sa distrugem rulada.

23

Dam rulada la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 40-45 de minute.

24

Cand s-a copt, scoatem rulada din cuptor si o vom lasa in folie sa se raceasca timp de 30 de minute.

25

Cand s-a racit putem portiona frumos si pregati pentru servire.

26

La aceasta rulada de carne, am pregatit o garnitura de mazare prajita, pe care am gatit-o astfel:
Intr-o tigaie punem untul la topit.

27

Adaugam morcovul rondele sau bucati mici si sotam pana cand morcovul se inmoaie, din cand in cand picuram apa.

28

Cand morcovul s-a inmuiat vom arauga mazare congelata, acoperim cu un capac si mai sotam cateva minute.

29

Amestecam din cand in cand in mazare, apoi condimentam simplu cu sare si piper. Garnitura e gata!

30

Asezam rulada portionata pe un platou apoi langa ea vom pune si garnitura de mazare.

31

Rulada de carne se poate servi atat ca aperitiv de sarbatori, sau intre mese cat si la mesele principale, alaturi de salata de rosii sau salata verde.

32

De asemenea aceasta rulada merge de minune si cu sos marinara plus garnitura de orez sau piure de cartofi.
Gustoasa, satioasa, aromata si usor de pregatit.
Pofta mare!

Note

Rulada din carne amestec porc-vita in stil de drob
(Visited 596 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *