Iata un meniu cu care puteti incanta pe cei dragi, se realizeaza usor, simplu si foarte rapid, atat pentru mesele principale cat si pentru mese festive. Ciupercile in sos alb pot fi consumate ca atare pentru ca sunt extrem de gustoase si satioasa sau in combinatii cu diferite preparate din carne.
Mod de preparare:
La acest meniu vom pregati mai intai pulpele intrucat necesita mai mult timp, ciupercile sunt gata in 10 minute.
Pentru inceput curatam pulpele sa nu aiba fulgi, le spalam sub jet de apa rece, apoi vom condimenta simplu cu sare si piper pe toate partile. Nu este necesar sa le stergem de apa.
Pregatim si untul cu ierburile aromatice astfel incat sa fie gata cand vom scoate pulpele prajite din tigaie.
Intr-un bol punem unt la temperatura camerei, in el vom adauga usturoi pisat, amestec italian de condimente, sare, piper si patrunjel verde, apoi amestecam ingredientele ca toate sa intre in unt.
O sa intrebati de ce mai punem unt si nu punem direct condimentele peste carnea de pui. Explicatia este ca untul preia foarte bine din aroma ingredientelor, cand este intins pe carnea de pui fierbinte, inmoaie crusta si aromele patrund mai usor in carne.
Intr-o cratita turnam ulei de masline apoi vom pune si untul la topit.
Vom adauga pulpele in cratita inainte sa se incinga uleiul, si vom acoperi cu un capac. Le vom lasa la foc mic spre mediu si le vom intoarce pe toate partile. In timpul acesta pulpele se vor gati in apa lasata de ele si de la abur, iar cand apa se evapora si incep sa se prajeasca, vom lasa focul la mic, astfel incat sa ne asiguram ca vor fi bine fierte. Cand s-au rumenit pe toate partile le vom scoate din cratita intr-un bol apoi le vom unge cu unt aromatizat cu ierburi aromatice, dupa care acoperim vasul si pregatim ciupercile.
Ciupercile le vom spala, apoi le vom sterge usor cu un servet. Nu este necesar sa curatam de coaja si daca sunt micute le puteti lasa asa, la fel cum am facut eu, daca sunt mai mari le puteti taia in doua sau in trei in functie de cat de mari doriti sa fie.
In cratita in care am prajit pulpele completam cu grasime ( unt) daca nu este suficienta sau cu ulei de masline.
Adaugam ciupercile, presaram peste ele sare si piper, amestecam si acoperim cu un capac, ele vor lasa apa si se vor fierbe in propriul suc.
Intre timp pregatim amestecul italian de condimente, din el vom folosi doar o lingurita la ciuperci, restul il puteti depozita intr-un recipient pentru utilizari ulterioare.
Usturoiul il curatam si il dam prin presa, apoi il adaugam peste ciuperci.
Presaram si mixul italian de condimente si amestecam ca sa se distribuie peste tot si in sos.
Turnam peste ciuperci smantana si presaram parmezanul ras amestecand cu o spatula pentru ca sosul alb sa devina omogen.
Condimentam daca mai este necesar cu sare si piper, apoi adaugam patrunjelul verde tocat marunt, dupa care stingem focul.
Ciupercile se servesc calde, atat simple cat si cu preparate din carne.
Sunt atat de gustoase si aromate incat nu te poti opri din mancat.
Noi am ales sa servim ciupercile alaturi de pulpe de pui aromate cu ierburi aromatice si s-au potrivit de minune.
Carnea de pui a iesit frageda, aromata si foarte gustoasa.
Acest meniu din ciuperci in sos alb si pulpe aromate, se realizeaza usor si rapid, il puteti pregati atat pentru pranz cat si pentru cina.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
La acest meniu vom pregati mai intai pulpele intrucat necesita mai mult timp, ciupercile sunt gata in 10 minute.
Pentru inceput curatam pulpele sa nu aiba fulgi, le spalam sub jet de apa rece, apoi vom condimenta simplu cu sare si piper pe toate partile. Nu este necesar sa le stergem de apa.
Pregatim si untul cu ierburile aromatice astfel incat sa fie gata cand vom scoate pulpele prajite din tigaie.
Intr-un bol punem unt la temperatura camerei, in el vom adauga usturoi pisat, amestec italian de condimente, sare, piper si patrunjel verde, apoi amestecam ingredientele ca toate sa intre in unt.
O sa intrebati de ce mai punem unt si nu punem direct condimentele peste carnea de pui. Explicatia este ca untul preia foarte bine din aroma ingredientelor, cand este intins pe carnea de pui fierbinte, inmoaie crusta si aromele patrund mai usor in carne.
Intr-o cratita turnam ulei de masline apoi vom pune si untul la topit.
Vom adauga pulpele in cratita inainte sa se incinga uleiul, si vom acoperi cu un capac. Le vom lasa la foc mic spre mediu si le vom intoarce pe toate partile. In timpul acesta pulpele se vor gati in apa lasata de ele si de la abur, iar cand apa se evapora si incep sa se prajeasca, vom lasa focul la mic, astfel incat sa ne asiguram ca vor fi bine fierte. Cand s-au rumenit pe toate partile le vom scoate din cratita intr-un bol apoi le vom unge cu unt aromatizat cu ierburi aromatice, dupa care acoperim vasul si pregatim ciupercile.
Ciupercile le vom spala, apoi le vom sterge usor cu un servet. Nu este necesar sa curatam de coaja si daca sunt micute le puteti lasa asa, la fel cum am facut eu, daca sunt mai mari le puteti taia in doua sau in trei in functie de cat de mari doriti sa fie.
In cratita in care am prajit pulpele completam cu grasime ( unt) daca nu este suficienta sau cu ulei de masline.
Adaugam ciupercile, presaram peste ele sare si piper, amestecam si acoperim cu un capac, ele vor lasa apa si se vor fierbe in propriul suc.
Intre timp pregatim amestecul italian de condimente, din el vom folosi doar o lingurita la ciuperci, restul il puteti depozita intr-un recipient pentru utilizari ulterioare.
Usturoiul il curatam si il dam prin presa, apoi il adaugam peste ciuperci.
Presaram si mixul italian de condimente si amestecam ca sa se distribuie peste tot si in sos.
Turnam peste ciuperci smantana si presaram parmezanul ras amestecand cu o spatula pentru ca sosul alb sa devina omogen.
Condimentam daca mai este necesar cu sare si piper, apoi adaugam patrunjelul verde tocat marunt, dupa care stingem focul.
Ciupercile se servesc calde, atat simple cat si cu preparate din carne.
Sunt atat de gustoase si aromate incat nu te poti opri din mancat.
Noi am ales sa servim ciupercile alaturi de pulpe de pui aromate cu ierburi aromatice si s-au potrivit de minune.
Carnea de pui a iesit frageda, aromata si foarte gustoasa.
Acest meniu din ciuperci in sos alb si pulpe aromate, se realizeaza usor si rapid, il puteti pregati atat pentru pranz cat si pentru cina.
Pofta mare!