Sushi este o mancare specifica bucatariei japoneze in care principalul ingredient este orezul. Baconul la sushi nu este unul din ingredientele obisnuite, insa eu l-am incercat si a iesit un preparat exceptional de bun. Sushi nu trebuie sa contina neaparat peste crud, putem combina diverse legume, diverse foi nori din legume, diverse tipuri de carne chiar si sosuri pentru ca in final sa obtinem un preparat inedit, gustos si apetisant. Aceste mini rulouri sushi cu bacon vor avea succes atat la mesele principale cat si la petreceri atunci cand le veti folosi ca aperitive pentru ca pe langa gustul minunat sunt sanatoase si aspectoase.
Mod de preparare:
Se spala orezul in mai multe ape, pana cand apa este curata. Se lasa la inmuiat 10 minute.
Punem orezul intr-o oala,adaugam apa si dam la foc. Primele 10 minute la foc mediu, cand incepe sa fiarba vom da la foc mare cam 2 minute apoi vom da iar la foc mediu. Cand a scazut apa si se vad gaurile in orez, dam la foc mic. Dupa 10 minute oprim focul si lasam inca 10 minute. Tot procesul se face cu capacul pus.
In cuptorul cu microunde, incalzim putin otetul de orez sau otetul de mere si il amestecam cu zaharul si sarea, pana cand acestea se topesc.
Dupa fierbere si odihna orezul il punem intr-un bol, preferabil unul de bambus.
Peste orez adaugam incetul cu incetul amestecul de otet, zahar si sare.
Amestecam cu o lingura de lemn sau de plastic, cu miscari usoare ca sa nu rupem boabele de orez.
Optional, daca alegeti sa folositi morcov la umplutura, acesta se curata, se spala, se taie in fasii lungi si foarte subtiri. Ardeiul se curata de codite si seminte, se spala, se taie in fasii lungi si subtiri. In cazul castravetelui, acesta nu se foloseste intreg, ci curatam coaja verde, apoi taiem castravetele in patru si indepartam partea cu seminte, vom folosi doar partea tare a castravetelui pe care o taiem fasii.
Avocado se taie cu un cutit, mai intai il taiem in jumatate, desfacem usor, apoi cu ajutorul causului unei linguri indepartam coaja.
Muschiuletul de pui il condimentam simplu cu sare si putin piper si il gatim rapid pe grill, apoi il vom lasa deoparte sa se raceasca.
Optional pentru un sushi cremos puteti pregati un sos pentru umplutura format din maioneza si pasta wasabi.
Pentru foaia nori din bacon, am folosit bacon cumparat si feliat foarte subtire.
Baconul il desfacem/dezlipim cu grija feliile ca sa nu le rupem.
Intr-o o tava tapetata cu hartie de copt, de-a lungul ei, punem feliile de bacon una langa alta astfel incat sa lasam spatii intre ele.
Dupa ce am completat toata tava cu felii de bacon, acoperim baconul cu o alta hartie de copt.
Presam cu o tava mai mica timp de cateva minute.
Pentru maki - rulourile cu orezul la interior si foaia nori la exterior, asezam nori de bacon cu hartia de copt pe covorasul de bambus.
Punem orezul intr-un strat de cca 3-4 mm, apasandu-l foarte bine cu mainile ude. Tineti aproape un bol cu apa in care sa va udati mainile pentru ca nu puteti intinde orezul si rula daca nu aveti mainile umezite.
Peste orezul bine intins vom punem umplutura dorita: legumele, pieptul de pui, optional un strat subtire de de sos de maioneza cu wasabi. Cand am terminat de pus umplutura rulam cu grija apasand usor cu mainile pe toata suprafata ruladei de orez.
In cazul rulourilor Uramaki (adica foaia nori de bacon in interior) dupa ce se intinde orezul, il acoperim cu o folie de plastic sau hartie pergament si sucim foaia cu orezul in jos. Dezlipim apoi hartia de copt de pe foaia nori de bacon si adaugam legumele si pieptul de pui. Rulam ajutandu-ne de covorasul de bambus si presand bine astfel incat sa avem un rulou bine strans. La final indepartam folia de plastic sau hartia pergament.
Vom portiona rulourile obtinute in bucati mai mari cu un cutit bine ascutit.
Se servesc cu sos de soia, sau alte sosuri asiatice pentru carne, in functie de gusturi si reteta.
Mie imi place sa adaug si ghimbir murat pentru aroma, asa se serveste in mod traditional, dar este o chestie de preferinta.
Puteti de asemenea sa le serviti cu sos chilli sau de ce nu cu dulceata de ardei iute.
Rasfata-te cu sushi de bacon direct la tine acasa.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se spala orezul in mai multe ape, pana cand apa este curata. Se lasa la inmuiat 10 minute.
Punem orezul intr-o oala,adaugam apa si dam la foc. Primele 10 minute la foc mediu, cand incepe sa fiarba vom da la foc mare cam 2 minute apoi vom da iar la foc mediu. Cand a scazut apa si se vad gaurile in orez, dam la foc mic. Dupa 10 minute oprim focul si lasam inca 10 minute. Tot procesul se face cu capacul pus.
In cuptorul cu microunde, incalzim putin otetul de orez sau otetul de mere si il amestecam cu zaharul si sarea, pana cand acestea se topesc.
Dupa fierbere si odihna orezul il punem intr-un bol, preferabil unul de bambus.
Peste orez adaugam incetul cu incetul amestecul de otet, zahar si sare.
Amestecam cu o lingura de lemn sau de plastic, cu miscari usoare ca sa nu rupem boabele de orez.
Optional, daca alegeti sa folositi morcov la umplutura, acesta se curata, se spala, se taie in fasii lungi si foarte subtiri. Ardeiul se curata de codite si seminte, se spala, se taie in fasii lungi si subtiri. In cazul castravetelui, acesta nu se foloseste intreg, ci curatam coaja verde, apoi taiem castravetele in patru si indepartam partea cu seminte, vom folosi doar partea tare a castravetelui pe care o taiem fasii.
Avocado se taie cu un cutit, mai intai il taiem in jumatate, desfacem usor, apoi cu ajutorul causului unei linguri indepartam coaja.
Muschiuletul de pui il condimentam simplu cu sare si putin piper si il gatim rapid pe grill, apoi il vom lasa deoparte sa se raceasca.
Optional pentru un sushi cremos puteti pregati un sos pentru umplutura format din maioneza si pasta wasabi.
Pentru foaia nori din bacon, am folosit bacon cumparat si feliat foarte subtire.
Baconul il desfacem/dezlipim cu grija feliile ca sa nu le rupem.
Intr-o o tava tapetata cu hartie de copt, de-a lungul ei, punem feliile de bacon una langa alta astfel incat sa lasam spatii intre ele.
Dupa ce am completat toata tava cu felii de bacon, acoperim baconul cu o alta hartie de copt.
Presam cu o tava mai mica timp de cateva minute.
Pentru maki - rulourile cu orezul la interior si foaia nori la exterior, asezam nori de bacon cu hartia de copt pe covorasul de bambus.
Punem orezul intr-un strat de cca 3-4 mm, apasandu-l foarte bine cu mainile ude. Tineti aproape un bol cu apa in care sa va udati mainile pentru ca nu puteti intinde orezul si rula daca nu aveti mainile umezite.
Peste orezul bine intins vom punem umplutura dorita: legumele, pieptul de pui, optional un strat subtire de de sos de maioneza cu wasabi. Cand am terminat de pus umplutura rulam cu grija apasand usor cu mainile pe toata suprafata ruladei de orez.
In cazul rulourilor Uramaki (adica foaia nori de bacon in interior) dupa ce se intinde orezul, il acoperim cu o folie de plastic sau hartie pergament si sucim foaia cu orezul in jos. Dezlipim apoi hartia de copt de pe foaia nori de bacon si adaugam legumele si pieptul de pui. Rulam ajutandu-ne de covorasul de bambus si presand bine astfel incat sa avem un rulou bine strans. La final indepartam folia de plastic sau hartia pergament.
Vom portiona rulourile obtinute in bucati mai mari cu un cutit bine ascutit.
Se servesc cu sos de soia, sau alte sosuri asiatice pentru carne, in functie de gusturi si reteta.
Mie imi place sa adaug si ghimbir murat pentru aroma, asa se serveste in mod traditional, dar este o chestie de preferinta.
Puteti de asemenea sa le serviti cu sos chilli sau de ce nu cu dulceata de ardei iute.
Rasfata-te cu sushi de bacon direct la tine acasa.
Pofta buna!