AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Oua ochi in avocado la cuptor este un preparat usor de gatit si cu un aspect placut, gustul nu este rau dar nici nu este deosebit de spectaculos si cu siguranta avocado consumat crud este mult mai delicios decat gatit termic.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

 1 avocado
 2 oua
 sare si piper

1

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se sparg ouale intr-un bol, avand grija ca galbenusurile sa ramana intacte.

2

Taiem avocado in doua si ii scoatem samburele.

3

Scobim un pic din miezul de avocado ca sa avem loc pentru oua.

4

Se aseaza bucatile de avocado intr-un vas rezistent la cuptor, asezand cat mai drept pentru a nu se rasturna avocado. Folosind o lingură, se pune cate un galbenus de ou in avocado si restul de albus ramas, pana cand avocado se umple.

5

Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se presara dupa preferinte patrunjel tocat marunt.

6

Se introduce la cuptor, pana cand ouale se gatesc, aproximativ 15 - 20 minute.

7

Se presara la sfarsit cu cascaval, mozzarella sau bucati de bacon.

8

Se serveste cald alaturi de tartine cu legume, salata sau branzeturi.

9

De mentionat ca pentru acest preparat trebuie folosit intotdeauna avocado copt cu coaja maro, daca avocado e crud ( verde) prin prelucrare termica la cuptor gustul de avocado va fi amar.

10

Oua ochi in avocado nu are un gust deosebit insa arata foarte bine in farfurie. Cu siguranta avocado este mai gustos in stare cruda decat gatit la cuptor, iar acest preparat are mai mult un aspect placut decat gust delicios.
Va recomad asadar sa scoateti miezul integral si sa pregatiti oua ochi la cultor in coaja de avocado.
Pofta buna!

Ingrediente

 1 avocado
 2 oua
 sare si piper

Indicații

1

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se sparg ouale intr-un bol, avand grija ca galbenusurile sa ramana intacte.

2

Taiem avocado in doua si ii scoatem samburele.

3

Scobim un pic din miezul de avocado ca sa avem loc pentru oua.

4

Se aseaza bucatile de avocado intr-un vas rezistent la cuptor, asezand cat mai drept pentru a nu se rasturna avocado. Folosind o lingură, se pune cate un galbenus de ou in avocado si restul de albus ramas, pana cand avocado se umple.

5

Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se presara dupa preferinte patrunjel tocat marunt.

6

Se introduce la cuptor, pana cand ouale se gatesc, aproximativ 15 - 20 minute.

7

Se presara la sfarsit cu cascaval, mozzarella sau bucati de bacon.

8

Se serveste cald alaturi de tartine cu legume, salata sau branzeturi.

9

De mentionat ca pentru acest preparat trebuie folosit intotdeauna avocado copt cu coaja maro, daca avocado e crud ( verde) prin prelucrare termica la cuptor gustul de avocado va fi amar.

10

Oua ochi in avocado nu are un gust deosebit insa arata foarte bine in farfurie. Cu siguranta avocado este mai gustos in stare cruda decat gatit la cuptor, iar acest preparat are mai mult un aspect placut decat gust delicios.
Va recomad asadar sa scoateti miezul integral si sa pregatiti oua ochi la cultor in coaja de avocado.
Pofta buna!

Note

Oua ochi in avocado – la cuptor
(Visited 278 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *