AutorNicola ElenaCategorie, , DificultateÎncepător

Reteta de jumari indiene este de fapt o omleta aromata si colorata cu un gust usor, delicat si aerat, ce se potriveste perfect cu ceapa rumenita crocant si cu sosul dulce-acrisor chutney de mango rezultand in final o omleta dulce si absolut delicioasa.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

 ulei pentru prajit
 1 ceapa marisoara
 50 gr unt
 2,5 cm de ghimbir proaspat
 1-2 ardei iuti verzi
 4 oua mari
 1 lingurita de turmeric ( curcuma)
 sare si piper
 cateva fire de coriandru verde
Pentru servit:
 paine indiana naan sau poppadom
 chutney de mango

1

Mod de preparare:
Ouale jumari indiene sunt o mancare simpla, pe baza de oua batute bine, la care se adauga diverse ingrediente utilizate frecvent in bucataria indiana, dandu-le preparatelor culoare, gust si arome mai profunde. Pentru aceasta reteta va recomand sa va pregatiti ingredientele din timp.

2

Se curata ceapa de coaja, se taie in jumatate, pe lungime. O jumatate de ceapa se feliaza in semiluna foarte fin. Cealalta jumatate se toaca marunt. Ghimbirul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se toaca la cutit foarte marunt. Coriandrul verde se spala, se toaca marunt, avem nevoie cam de doua lingurite de verdeata tocata. Ardeii iuti se spala, se curata de seminte si nervuri apoi se toaca marunt.

3

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se sparg intr-un bol si peste ele se adauga turmeric, sare si piper din belsug apoi se bat usor. Daca nu aveti turmeric, il puteti inlocui cu jumatate de lingurita de seminte de mustar macinate la care adaugati putin sofran.

4

Incingem uleiul pentru prajit intr-o craticioara si prajim ceapa taiata semiluna, la foc mediu, pana se rumeneste si se face crocanta, fara sa se arda.

5

Cand ceapa este gata se transfera pe o farfurie cu hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

6

Se topeste untul in alta craticioara.

7

Adaugam in untul topit cealalta jumatate de ceapa tocata marunt si o calim la foc mic, 6-7 minute, sau pana se inmoaie.

8

Pe parcurs amestecam continuu pentru ca ceapa sa nu se arda.

9

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam ghimbirul maruntit si ardeiul iute tocat.

10

Calim ardeii si ghimbirul circa un minut, amestecand continuu.

11

Peste ceapa, ardei si ghimbir adaugam ouale batute cu sare, piper si turmeric.

12

Ouale se tin pe foc mic amestecand continuu pana cand se ingroasa si au o structura grunjoasa dar sunt inca umede.

13

Se opreste focul si se adauga coriandru verde tocat marunt. Frunzele de coriandru verde se pot inlocui cu patrunjel verde.

14

Cand sunt gata, ouale jumari indiene se transfera in farfuriile de servire si se presara cu ceapa prajita crocant deasupra.

15

Ouale jumari indiene se servesc calde, alaturi de sos chutney de mango, paine indiana naan sau poppadom.
Sosul chutney de mango este un sos dulce-acrisor aromat si se combina perfect cu aceste oua jumari indiene. Acest sos il gasiti in hypermarketuri sau in magazinele de specialitate, ori il puteti pregati in casa, gasiti reteta pe blog.

16

Principalul atu in bucataria indiana raman condimentele, chiar daca astazi se gasesc usor in toata lumea, condimentele indienilor raman speciale fiindca numai ei stiu sa le combine astfel incat sa obţina cele mai neaşteptate gusturi. Cele mai folosite condimente sunt: ardeiul iute, semintele de mustar negru, chimenul, turmericul, schinduful, coriandrul, ghimbirul, dar si usturoioul.
Sper sa incercati aceasta reteta si sa fie pe placul dvs.
Pofta mare!

Ingrediente

 ulei pentru prajit
 1 ceapa marisoara
 50 gr unt
 2,5 cm de ghimbir proaspat
 1-2 ardei iuti verzi
 4 oua mari
 1 lingurita de turmeric ( curcuma)
 sare si piper
 cateva fire de coriandru verde
Pentru servit:
 paine indiana naan sau poppadom
 chutney de mango

Indicații

1

Mod de preparare:
Ouale jumari indiene sunt o mancare simpla, pe baza de oua batute bine, la care se adauga diverse ingrediente utilizate frecvent in bucataria indiana, dandu-le preparatelor culoare, gust si arome mai profunde. Pentru aceasta reteta va recomand sa va pregatiti ingredientele din timp.

2

Se curata ceapa de coaja, se taie in jumatate, pe lungime. O jumatate de ceapa se feliaza in semiluna foarte fin. Cealalta jumatate se toaca marunt. Ghimbirul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se toaca la cutit foarte marunt. Coriandrul verde se spala, se toaca marunt, avem nevoie cam de doua lingurite de verdeata tocata. Ardeii iuti se spala, se curata de seminte si nervuri apoi se toaca marunt.

3

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se sparg intr-un bol si peste ele se adauga turmeric, sare si piper din belsug apoi se bat usor. Daca nu aveti turmeric, il puteti inlocui cu jumatate de lingurita de seminte de mustar macinate la care adaugati putin sofran.

4

Incingem uleiul pentru prajit intr-o craticioara si prajim ceapa taiata semiluna, la foc mediu, pana se rumeneste si se face crocanta, fara sa se arda.

5

Cand ceapa este gata se transfera pe o farfurie cu hartie de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

6

Se topeste untul in alta craticioara.

7

Adaugam in untul topit cealalta jumatate de ceapa tocata marunt si o calim la foc mic, 6-7 minute, sau pana se inmoaie.

8

Pe parcurs amestecam continuu pentru ca ceapa sa nu se arda.

9

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam ghimbirul maruntit si ardeiul iute tocat.

10

Calim ardeii si ghimbirul circa un minut, amestecand continuu.

11

Peste ceapa, ardei si ghimbir adaugam ouale batute cu sare, piper si turmeric.

12

Ouale se tin pe foc mic amestecand continuu pana cand se ingroasa si au o structura grunjoasa dar sunt inca umede.

13

Se opreste focul si se adauga coriandru verde tocat marunt. Frunzele de coriandru verde se pot inlocui cu patrunjel verde.

14

Cand sunt gata, ouale jumari indiene se transfera in farfuriile de servire si se presara cu ceapa prajita crocant deasupra.

15

Ouale jumari indiene se servesc calde, alaturi de sos chutney de mango, paine indiana naan sau poppadom.
Sosul chutney de mango este un sos dulce-acrisor aromat si se combina perfect cu aceste oua jumari indiene. Acest sos il gasiti in hypermarketuri sau in magazinele de specialitate, ori il puteti pregati in casa, gasiti reteta pe blog.

16

Principalul atu in bucataria indiana raman condimentele, chiar daca astazi se gasesc usor in toata lumea, condimentele indienilor raman speciale fiindca numai ei stiu sa le combine astfel incat sa obţina cele mai neaşteptate gusturi. Cele mai folosite condimente sunt: ardeiul iute, semintele de mustar negru, chimenul, turmericul, schinduful, coriandrul, ghimbirul, dar si usturoioul.
Sper sa incercati aceasta reteta si sa fie pe placul dvs.
Pofta mare!

Note

Oua jumari indiene
(Visited 307 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *