Pentru cine nu prefera drobul de miel, aceste mini drob de pui cu oua de prepelita in forma de briose este una din variantele pe care le-ati putea folosi pentru masa de Paste ca aperitiv.
Mini briosele drob de pui sunt usor de pregatit, se realizeaza din pipote, inimi si ficat de pui, cu verdeata ce le va face foarte aromate si delicioase, fiind si o minunata idee de prezentare a drobului de pui pentru masa pascala.
Mod de preparare:
Pipotele si inimile se spala.
Ficatul se curata de pungutele de fiere daca exista (pentru ca sa nu iasa amar drobul) apoi se spala.
Pipotele si inimile se fierb in apa cu sare pana sunt moi.
Ficateii de pui se prajesc in ulei pentru un gust mai bun, spere final adaugam peste ei sare si piper, amestecam si mai lasam doua minute.
Scoatem ficateii prajiti intr-un bol. Cand sunt gata pipotele si inimile le scurgem de apa si le transferam intr-un bol.
Fierbem ouale de prepelita pe care le vom pune intregi in drob.
Cand ouale de prepelita s-au fiert turnam apa rece peste ele si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit le vom curata de coaja.
Ceapa se curata, se spala se toaca marunt. Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala, se toaca marunt. Verdeata ( mararul si patrunjelul) se spala, se scurge de apa, se toaca fin.
Cele doua cepe tocate marunt se calesc usor in uleiul in care am prajit ficateii, nu trebuie sa prajim foarte bine ceapa, ea trebuie sa fie moale.
Araugam un praf de sare peste ceapa ca sa impiedicam eventuala caramelizare.
Dam pipotele prin blender. Nu trebuie sa tocam foarte fin.
Transferam pipotele si nimile tocate intr-un bol.
Maruntim in acelasi la fel si cu ficateii.
Transferam ficateii maruntiti in bolul in care am pus pipotele si inimile maruntite.
Adaugam in bol verdeata tocata fin.
Adaugam si ceapa calita.
Peste compozitia de drob adaugam ouale crude, sare, piper si amestecam pana cand compozitia se leaga bine.
Pregatim o tava pentru briose tapetata cu hartie pentru briose.
Formam briosele drob in mana, punem o lingura din compozitia obtinuta, apoi asezam ou de prepelita fiert.
Acoperim oul cu o alta lingura de compozitie si modelam in forma de bila, apoi adaugam in forma de briosa si nivelam usor deasupra.
Asa procedam si cu restul compozitiei pana umplem toate formele de briosa.
Ungem apoi brisele drob obtinute cu ou batut pe deasupra pentru a obtine un luciu frumos in timpul coacerii.
Se scoate si se lasa la racit.
Se servesc reci alaturi de ceapa verde, ridichi, usturoi verde, sau leurda.
Pot completa platourile de aperitive de pe masa de Paste si nu numai, pot fi pregatite oricand doriti portii delicioase de drob, au o forma frumoasa si sunt estetice, iar cei mici le vor adora.
Pot fi servite de asemenea alaturi de o salata, pot fi asezate pe platou alaturi de alte preparate de carne, branzeturi sau pot fi mancate la micul dejun.
Aceasta idee de mini droburi poate fi pusa in practica si pentru droburile clasice din miel, ciuperci, curcan, legume. Trebuie doar sa faceti compozitia cum ati face-o in mod normal si sa o puneti in forme de briose.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pipotele si inimile se spala.
Ficatul se curata de pungutele de fiere daca exista (pentru ca sa nu iasa amar drobul) apoi se spala.
Pipotele si inimile se fierb in apa cu sare pana sunt moi.
Ficateii de pui se prajesc in ulei pentru un gust mai bun, spere final adaugam peste ei sare si piper, amestecam si mai lasam doua minute.
Scoatem ficateii prajiti intr-un bol. Cand sunt gata pipotele si inimile le scurgem de apa si le transferam intr-un bol.
Fierbem ouale de prepelita pe care le vom pune intregi in drob.
Cand ouale de prepelita s-au fiert turnam apa rece peste ele si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit le vom curata de coaja.
Ceapa se curata, se spala se toaca marunt. Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala, se toaca marunt. Verdeata ( mararul si patrunjelul) se spala, se scurge de apa, se toaca fin.
Cele doua cepe tocate marunt se calesc usor in uleiul in care am prajit ficateii, nu trebuie sa prajim foarte bine ceapa, ea trebuie sa fie moale.
Araugam un praf de sare peste ceapa ca sa impiedicam eventuala caramelizare.
Dam pipotele prin blender. Nu trebuie sa tocam foarte fin.
Transferam pipotele si nimile tocate intr-un bol.
Maruntim in acelasi la fel si cu ficateii.
Transferam ficateii maruntiti in bolul in care am pus pipotele si inimile maruntite.
Adaugam in bol verdeata tocata fin.
Adaugam si ceapa calita.
Peste compozitia de drob adaugam ouale crude, sare, piper si amestecam pana cand compozitia se leaga bine.
Pregatim o tava pentru briose tapetata cu hartie pentru briose.
Formam briosele drob in mana, punem o lingura din compozitia obtinuta, apoi asezam ou de prepelita fiert.
Acoperim oul cu o alta lingura de compozitie si modelam in forma de bila, apoi adaugam in forma de briosa si nivelam usor deasupra.
Asa procedam si cu restul compozitiei pana umplem toate formele de briosa.
Ungem apoi brisele drob obtinute cu ou batut pe deasupra pentru a obtine un luciu frumos in timpul coacerii.
Se scoate si se lasa la racit.
Se servesc reci alaturi de ceapa verde, ridichi, usturoi verde, sau leurda.
Pot completa platourile de aperitive de pe masa de Paste si nu numai, pot fi pregatite oricand doriti portii delicioase de drob, au o forma frumoasa si sunt estetice, iar cei mici le vor adora.
Pot fi servite de asemenea alaturi de o salata, pot fi asezate pe platou alaturi de alte preparate de carne, branzeturi sau pot fi mancate la micul dejun.
Aceasta idee de mini droburi poate fi pusa in practica si pentru droburile clasice din miel, ciuperci, curcan, legume. Trebuie doar sa faceti compozitia cum ati face-o in mod normal si sa o puneti in forme de briose.
Pofta buna!