AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt un desert vegan, slab caloric, foarte ingenios, sanatos si plin de vitamine, aromat si delicios, surprinzator de bun si aratos pentru o reteta din doar trei ingrediente.
Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt o gustare excelenta intre mese, pot fi luate la pachet, pot fi puse pe masa in zile de sarbatoare sau la diverse evenimente, intrucat sunt aspectoase si gustoase dar mai ales pentru ca sunt usor de preparat, intr-un timp foarte scurt, din ingrediente simple si nici nu necesita coacere.

Randamente18 porții
Timp de pregătire3 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total18 minute

 3 banane mari bine coapte
 100 gr fulgi de cocos
Pentru decor
 100 ml lapte condensat
 100 gr fulgi de cocos

1

Mod de preparare:
Prepararea bomboanelor cu nuca de cocos si banane este foarte simpla, rapida si usoara. Alegem banane bine coapte pentru ca sunt mai aromate si mai dulci, le decojim si le punem pe o farfurie intinsa.

2

Cu o furculita pasam bananele de la un capat pa altul, pe rand, pana se fac un piure.

3

Punem bananele pasate peste nuca de cocos si le amestecam cu o lingura sau o furculita. Nu este necesar sa adaugam zahar sau alti indulcitori, bananele singure dau bomboanelor un gust dulce si aromat.

4

Trebuie sa incorporam toata nuca de cocos in piureul de banane si sa obtinem o compozitie legata, moale precum plastilina.

5

Din compozitia obtinuta se ia cate o bucatica si se modeleaza sub forma de bile sau bomboane.

6

Dupa ce am modelat toata compozitia vom trece fiecare biluta de cocos prin lapte condensat, ajutandu-ne de doua furculiti si lucrand cu grija sa nu distrugem bomboana.

7

Fiecare biluta dupa ce a fost bine scursa de laptele condensat, o transferam in vasul cu nuca de cocos si o impudram frumos pe toate partile.
Le asezam in hartie speciala pentru bomboane sau pe
un platou de servire.

8

Introducem apoi bomboanele in frigider, sa stea la rece minim o ora. Se vor intari mai bine si vor deveni mai aromate si mai dulci.

9

Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt o gustare excelenta intre mese, pot fi luate la pachet, pot fi puse pe masa in zile de sarbatoare sau la diverse evenimente, pentru ca sunt aratoase, gustoase, si aromate, sunt usor de preparat din ingrediente simple si nu necesita coacere.

10

Copiii le pot servi in loc de bomboane, chipsuri sau alte dulciuri nesanatoase din comert. Sunt surprinzator de bune si aromate pentru o reteta din trei ingrediente banale.

11

In interiorul bomboanei se pot adauga si alte ingrediente, precum nuci sau alune intregi, pentru un plus de proteine, stafide, merișoare etc.

12

Bomboanele cu nuca de cocos si banane, sunt pline de vitamine, sanatoase si slabe caloric, fiind un desert foarte ingenios.
Pofta mare!

Ingrediente

 3 banane mari bine coapte
 100 gr fulgi de cocos
Pentru decor
 100 ml lapte condensat
 100 gr fulgi de cocos

Indicații

1

Mod de preparare:
Prepararea bomboanelor cu nuca de cocos si banane este foarte simpla, rapida si usoara. Alegem banane bine coapte pentru ca sunt mai aromate si mai dulci, le decojim si le punem pe o farfurie intinsa.

2

Cu o furculita pasam bananele de la un capat pa altul, pe rand, pana se fac un piure.

3

Punem bananele pasate peste nuca de cocos si le amestecam cu o lingura sau o furculita. Nu este necesar sa adaugam zahar sau alti indulcitori, bananele singure dau bomboanelor un gust dulce si aromat.

4

Trebuie sa incorporam toata nuca de cocos in piureul de banane si sa obtinem o compozitie legata, moale precum plastilina.

5

Din compozitia obtinuta se ia cate o bucatica si se modeleaza sub forma de bile sau bomboane.

6

Dupa ce am modelat toata compozitia vom trece fiecare biluta de cocos prin lapte condensat, ajutandu-ne de doua furculiti si lucrand cu grija sa nu distrugem bomboana.

7

Fiecare biluta dupa ce a fost bine scursa de laptele condensat, o transferam in vasul cu nuca de cocos si o impudram frumos pe toate partile.
Le asezam in hartie speciala pentru bomboane sau pe
un platou de servire.

8

Introducem apoi bomboanele in frigider, sa stea la rece minim o ora. Se vor intari mai bine si vor deveni mai aromate si mai dulci.

9

Bomboanele cu nuca de cocos si banane sunt o gustare excelenta intre mese, pot fi luate la pachet, pot fi puse pe masa in zile de sarbatoare sau la diverse evenimente, pentru ca sunt aratoase, gustoase, si aromate, sunt usor de preparat din ingrediente simple si nu necesita coacere.

10

Copiii le pot servi in loc de bomboane, chipsuri sau alte dulciuri nesanatoase din comert. Sunt surprinzator de bune si aromate pentru o reteta din trei ingrediente banale.

11

In interiorul bomboanei se pot adauga si alte ingrediente, precum nuci sau alune intregi, pentru un plus de proteine, stafide, merișoare etc.

12

Bomboanele cu nuca de cocos si banane, sunt pline de vitamine, sanatoase si slabe caloric, fiind un desert foarte ingenios.
Pofta mare!

Note

Bomboane cu nuca de cocos si banane
(Visited 1.504 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *