Cartofii rosii la cuptor sunt o alternativa sanatoasa a clasicilor cartofi prajiti si desi se pregatesc cu ingrediente putine, rezultatul este unul absolut delicios. Cartofii rosii gatiti la cuptor pot fi serviti ca garnitura la diverse preparare din carne sau simpli cu diverse sosuri sau salate atat la pranz cat si la cina, sunt absolut deliciosi si sanatosi.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de noduri si se spala bine. Taiem cartofii in jumatati sau sferturi, sau daca sunt foarte mici, ii vom lasa intregi.
Se spala bine si se pun intr-un vas rezistent la cuptor.
Se presara sare si piper, rozmarin si usturoiul intreg curatat sau in coaja, apoi se amesteca bine.
Cartofii rosii se potrivesc foarte bine alaturi de condimente ca sarea de mare, boiaua afumata, usturoiul sau tot felul de ierburi aromatice proaspete si uscate, asa ca puteti alege fara teama condimentul preferat.
Ungem cartofii cu unt topit, sau adaugam din abundenta feliute de unt printre cartofi. Cartofii ii vom aseza cu taietura in jos si coaja in sus.
Scoatem cartofii cand devin crocanti iar partea de jos ar trebui sa fie galben-aurie si crocanta, frumos rumenita.
Se servesc simpli calzi, sau cu sos de tzatziki, branza rasa, branza de burduf sau ca garnitura la diverse preparate din carne.
Daca inlocuiti untul cu ulei pot fi serviti si pe perioada posturilor, sunt foarte gustosi si aromati.
Dupa preferinte pot fi serviti si cu sos de usturoi sau mujdei.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Cartofii se curata de noduri si se spala bine. Taiem cartofii in jumatati sau sferturi, sau daca sunt foarte mici, ii vom lasa intregi.
Se spala bine si se pun intr-un vas rezistent la cuptor.
Se presara sare si piper, rozmarin si usturoiul intreg curatat sau in coaja, apoi se amesteca bine.
Cartofii rosii se potrivesc foarte bine alaturi de condimente ca sarea de mare, boiaua afumata, usturoiul sau tot felul de ierburi aromatice proaspete si uscate, asa ca puteti alege fara teama condimentul preferat.
Ungem cartofii cu unt topit, sau adaugam din abundenta feliute de unt printre cartofi. Cartofii ii vom aseza cu taietura in jos si coaja in sus.
Scoatem cartofii cand devin crocanti iar partea de jos ar trebui sa fie galben-aurie si crocanta, frumos rumenita.
Se servesc simpli calzi, sau cu sos de tzatziki, branza rasa, branza de burduf sau ca garnitura la diverse preparate din carne.
Daca inlocuiti untul cu ulei pot fi serviti si pe perioada posturilor, sunt foarte gustosi si aromati.
Dupa preferinte pot fi serviti si cu sos de usturoi sau mujdei.
Pofta mare!