Cred ca toti stiti cum se prepara ceafa la gratar, e foarte simplu de realizat. Pe cat de simplu, pe atat de gustoasa este aceasta carnita de porc, ce a devenit preferata tuturor romanilor si e nelipsita de la picnicuri sau in zilele de sarbatoare, alaturi de bine-cunoscutii mititei.
Mod de preparare:
Ceafa se feliaza se spala cu apa rece, apoi se inteapa cu un dispozitiv de fragezire, sau in lipsa acestuia se bate usor cu ciocanul de snitele, nu foarte mult incsa, ca sa nu iasa carnea foarte uscata la gatire.
Carnea de porc se condimenteaza cu sare si piper si eventual cu cimbru daca va place gustul lui.
Este de preferat ca ceafa de porc sa fie mai puţin facuta decat prea bine si sa fie uscata.
Cat timp s-a facut ceafa, am pregatit si cartofi prajiti in wok. De obicei pregatesc cartofii prajiti taiati in felii mai groase pe care ii adaug pe toti o data intr-o baie de ulei.
Cartofii preparati astfel, au un gust deosebit, nu sunt deloc uscati si arsi, iar mijlocul iese mereu dulce. Cand sunt gata ii condimentam simplu cu sare si piper si uneori cu praf un de usturoi.
Ceafa de porc se serveste imediat, de preferinta cu garnituri si salata de varza sau alte salate de sezon, ori muraturi.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ceafa se feliaza se spala cu apa rece, apoi se inteapa cu un dispozitiv de fragezire, sau in lipsa acestuia se bate usor cu ciocanul de snitele, nu foarte mult incsa, ca sa nu iasa carnea foarte uscata la gatire.
Carnea de porc se condimenteaza cu sare si piper si eventual cu cimbru daca va place gustul lui.
Este de preferat ca ceafa de porc sa fie mai puţin facuta decat prea bine si sa fie uscata.
Cat timp s-a facut ceafa, am pregatit si cartofi prajiti in wok. De obicei pregatesc cartofii prajiti taiati in felii mai groase pe care ii adaug pe toti o data intr-o baie de ulei.
Cartofii preparati astfel, au un gust deosebit, nu sunt deloc uscati si arsi, iar mijlocul iese mereu dulce. Cand sunt gata ii condimentam simplu cu sare si piper si uneori cu praf un de usturoi.
Ceafa de porc se serveste imediat, de preferinta cu garnituri si salata de varza sau alte salate de sezon, ori muraturi.
Pofta buna!