Dorada la cuptor o idee de mancare rapida, simplu de pregatit, sanatoasa si nemaipomenit de gustoasa. Un pranz reusit sau poate o cina in familie, sau chiar cand aveti musafiri. Dorada merge de minune cu sparanghel baby morcov, ceapa si lamaie. Se prepara repede si usor cu doar cateva ingrediente iar finalul este de senzatie.
Mod de preparare:
Pestii Dorada se curata de solzi, se spala, se cresteaza.
Ceapa se curata, se spala se taie rondele. Lamaile se spala bine cu un burete pentru a indeparta ceara de pe coaja, una din ele o vom taia rondele subtiri. Sparanghelul se spala, se indeparteaza partea lemnoasa, cea care nu e flexibila, eu nu am indepartat-o pentru ca am lasat pestele intreg si am vrut ca acesta sa stea pe pat de sparanghel.
Am ales pentru acest preparat un ulei de masline extravirgin, si am pregatit un mix de sare cu piper mozaic.
Tapetam cu hartie de copt vasul sau tava in care vom pregati pestele. Adaugam pentru inceput bucati de sparanghel una langa alta. Stropim sparanghelul cu ulei de masline si rasnim sare si piper.
Peste sparanghel adaugam Dorada.
Stropim din nou cu ulei de masline si rasnim sare si piper. Daca preferati carnea de peste un pic mai sarata puteti sa o sarati inainte de preparare.
Urmeaza apoi un strat de ceapa rondele, peste ea vom pune sare si piper.
Apoi deasupra vom adauga si cateva felii de lamaie, aceasta va da un gust si o aroma deosebita pestelui.
De jur imprejur vom pune si cateva bucati de baby morcov, vor fi o garnitura perfecta impreuna cu sparanghelul.
Rasnim pentru ultima oara sare si piper, apoi vom presara marar verde tocat marunt, sau pentru un aspect si mai frumos sa puneti doua trei fire de marar verde intregi.
Acoperim pestele cu hartia de copt si prindem bine capetele. In felul acesta pestele si legumele vor ramane suculente si nu se vor arde.
Cand este gata, scoatem pestele din cuptor apoi il vom transfera cu grija cu tot cu tijele de sparanghel pe farfurie.
Adaugam in farfurie langa Dorada, baby morcovi si o jumatate de la o lamaie. Pestele astfel pregatit se serveste cald, insa este gustos si cand e rece.
Pofta buna!
Pestele reprezinta o mancare foarte usoara si sanatoasa, iar sparanghelul contine numerosi nutrienti avand proprietati anti-inflamatorii si anti-imbatranire. Printre acestia se numara: vitaminele A, C, E, beta caroten, zinc, calciu, magneziu. Sparanghelul este scazut in calorii si nu contine grasimi deloc, putand fi folosit in curele de detoxifiere si slabire.
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pestii Dorada se curata de solzi, se spala, se cresteaza.
Ceapa se curata, se spala se taie rondele. Lamaile se spala bine cu un burete pentru a indeparta ceara de pe coaja, una din ele o vom taia rondele subtiri. Sparanghelul se spala, se indeparteaza partea lemnoasa, cea care nu e flexibila, eu nu am indepartat-o pentru ca am lasat pestele intreg si am vrut ca acesta sa stea pe pat de sparanghel.
Am ales pentru acest preparat un ulei de masline extravirgin, si am pregatit un mix de sare cu piper mozaic.
Tapetam cu hartie de copt vasul sau tava in care vom pregati pestele. Adaugam pentru inceput bucati de sparanghel una langa alta. Stropim sparanghelul cu ulei de masline si rasnim sare si piper.
Peste sparanghel adaugam Dorada.
Stropim din nou cu ulei de masline si rasnim sare si piper. Daca preferati carnea de peste un pic mai sarata puteti sa o sarati inainte de preparare.
Urmeaza apoi un strat de ceapa rondele, peste ea vom pune sare si piper.
Apoi deasupra vom adauga si cateva felii de lamaie, aceasta va da un gust si o aroma deosebita pestelui.
De jur imprejur vom pune si cateva bucati de baby morcov, vor fi o garnitura perfecta impreuna cu sparanghelul.
Rasnim pentru ultima oara sare si piper, apoi vom presara marar verde tocat marunt, sau pentru un aspect si mai frumos sa puneti doua trei fire de marar verde intregi.
Acoperim pestele cu hartia de copt si prindem bine capetele. In felul acesta pestele si legumele vor ramane suculente si nu se vor arde.
Cand este gata, scoatem pestele din cuptor apoi il vom transfera cu grija cu tot cu tijele de sparanghel pe farfurie.
Adaugam in farfurie langa Dorada, baby morcovi si o jumatate de la o lamaie. Pestele astfel pregatit se serveste cald, insa este gustos si cand e rece.
Pofta buna!
Pestele reprezinta o mancare foarte usoara si sanatoasa, iar sparanghelul contine numerosi nutrienti avand proprietati anti-inflamatorii si anti-imbatranire. Printre acestia se numara: vitaminele A, C, E, beta caroten, zinc, calciu, magneziu. Sparanghelul este scazut in calorii si nu contine grasimi deloc, putand fi folosit in curele de detoxifiere si slabire.