O combinatie clasica, rata cu portocale, primeste in aceste frigarui o influenta chinezeasca, servita cu sosul preparat din suc de portocala, miere si sos de soia garnisite cu orez aromat, perfecte pentru o masa de pranz sau cina deosebita in familie.
Mod de preparare:
Se pune un vas cu 2l de apa la fiert impreuna cu sarea si se incinge gratarul grill la maxim. Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa devine limpede. Cand apa di oala da in clocot se adauga foaia de dafin sau ruloul de scortisoara si orezul spalat apoi se amesteca sa nu se lipeasca boabele de orez intre ele. Fierbem orezul 7-8 minute sau pana cand e usor Al dente.
Intre timp, se spala, se zvanta ardeiul verde gras.
Se taie ardeiul verde si pieptii de rata in cubulete de aceeasi dimensiune.
Se infig alternativ cubulete de carne si ardei pe 4 frigarui de gratar.
Pentru a prepara sosul, se spala bine, cu apa calda, o portocala ca sa se indeparteze ceara de pe coaja.
Razuim toata coaja de portocala pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se storc doua linguri de zeama de portocala.
Intr-o craticiora adaugam mierea de albina.
Apoi doua linguri de suc de portocala.
Turnam in craticiora si 4 lingurite de sos de soia.
Completam sosul punand si coaja de portocala apoi le amestecam bine pe toate.
Frigaruile sunt gata atunci cand carnea este facuta, iar pielea este crocanta pe margini si ardeiul s-a inmuiat si rumenit putin.
Se incalzeste sosul ramas. Se scurge orezul si se scoate foia de dafin sau ruloul de scortisoara.
Pe farfuriile de servire, punem orezul si peste el frigaruile.
Se torna sucul de la gratar in sosul de portocala, se incinge bine si se toarna intr-un castronel ca sa se serveasca separat, alaturi de frigarui.
Frigaruile de rata cu miere si portocala se mai pot servi alaturi de garnitura de : germeni de fasole, mazare mangetout, dovlecel si morcovi feliati, toate prajite la foc iute.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se pune un vas cu 2l de apa la fiert impreuna cu sarea si se incinge gratarul grill la maxim. Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa devine limpede. Cand apa di oala da in clocot se adauga foaia de dafin sau ruloul de scortisoara si orezul spalat apoi se amesteca sa nu se lipeasca boabele de orez intre ele. Fierbem orezul 7-8 minute sau pana cand e usor Al dente.
Intre timp, se spala, se zvanta ardeiul verde gras.
Se taie ardeiul verde si pieptii de rata in cubulete de aceeasi dimensiune.
Se infig alternativ cubulete de carne si ardei pe 4 frigarui de gratar.
Pentru a prepara sosul, se spala bine, cu apa calda, o portocala ca sa se indeparteze ceara de pe coaja.
Razuim toata coaja de portocala pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se storc doua linguri de zeama de portocala.
Intr-o craticiora adaugam mierea de albina.
Apoi doua linguri de suc de portocala.
Turnam in craticiora si 4 lingurite de sos de soia.
Completam sosul punand si coaja de portocala apoi le amestecam bine pe toate.
Frigaruile sunt gata atunci cand carnea este facuta, iar pielea este crocanta pe margini si ardeiul s-a inmuiat si rumenit putin.
Se incalzeste sosul ramas. Se scurge orezul si se scoate foia de dafin sau ruloul de scortisoara.
Pe farfuriile de servire, punem orezul si peste el frigaruile.
Se torna sucul de la gratar in sosul de portocala, se incinge bine si se toarna intr-un castronel ca sa se serveasca separat, alaturi de frigarui.
Frigaruile de rata cu miere si portocala se mai pot servi alaturi de garnitura de : germeni de fasole, mazare mangetout, dovlecel si morcovi feliati, toate prajite la foc iute.
Pofta mare!