AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

O combinatie clasica, rata cu portocale, primeste in aceste frigarui o influenta chinezeasca, servita cu sosul preparat din suc de portocala, miere si sos de soia garnisite cu orez aromat, perfecte pentru o masa de pranz sau cina deosebita in familie.

Randamente4 porții
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

Pentru frigarui
 2 pipeti de rata, circa 350 g in total
 1 ardei gras verde
 1 portocala
 4 linguri de miere de albine
 2 lingurite de sos de soia
Pentru garnitura
 150 gr orez alb cu bob lung sau orez Basmati
 1 foaie de dafin sau rulou de scortisoara
 1 lingura rasa de sare
 2 l apa

1

Mod de preparare:
Se pune un vas cu 2l de apa la fiert impreuna cu sarea si se incinge gratarul grill la maxim. Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa devine limpede. Cand apa di oala da in clocot se adauga foaia de dafin sau ruloul de scortisoara si orezul spalat apoi se amesteca sa nu se lipeasca boabele de orez intre ele. Fierbem orezul 7-8 minute sau pana cand e usor Al dente.

2

Intre timp, se spala, se zvanta ardeiul verde gras.

3

Se taie ardeiul verde si pieptii de rata in cubulete de aceeasi dimensiune.

4

Se infig alternativ cubulete de carne si ardei pe 4 frigarui de gratar.

5

Pentru a prepara sosul, se spala bine, cu apa calda, o portocala ca sa se indeparteze ceara de pe coaja.

6

Razuim toata coaja de portocala pe razatoarea cu ochiuri mici.

7

Se storc doua linguri de zeama de portocala.

8

Intr-o craticiora adaugam mierea de albina.

9

Apoi doua linguri de suc de portocala.

10

Turnam in craticiora si 4 lingurite de sos de soia.

11

Completam sosul punand si coaja de portocala apoi le amestecam bine pe toate.

12

Se pun frigaruile pe grill-ul incins si se stropesc cu sos. Se frig 4-5 minute si se intorc.

13

Se stropesc din nou cu sos si se mai frig 4-5 minute.

14

Frigaruile sunt gata atunci cand carnea este facuta, iar pielea este crocanta pe margini si ardeiul s-a inmuiat si rumenit putin.

15

Se incalzeste sosul ramas. Se scurge orezul si se scoate foia de dafin sau ruloul de scortisoara.

16

Pe farfuriile de servire, punem orezul si peste el frigaruile.

17

Se torna sucul de la gratar in sosul de portocala, se incinge bine si se toarna intr-un castronel ca sa se serveasca separat, alaturi de frigarui.

18

Frigaruile de rata cu miere si portocala se mai pot servi alaturi de garnitura de : germeni de fasole, mazare mangetout, dovlecel si morcovi feliati, toate prajite la foc iute.
Pofta mare!

Ingrediente

Pentru frigarui
 2 pipeti de rata, circa 350 g in total
 1 ardei gras verde
 1 portocala
 4 linguri de miere de albine
 2 lingurite de sos de soia
Pentru garnitura
 150 gr orez alb cu bob lung sau orez Basmati
 1 foaie de dafin sau rulou de scortisoara
 1 lingura rasa de sare
 2 l apa

Indicații

1

Mod de preparare:
Se pune un vas cu 2l de apa la fiert impreuna cu sarea si se incinge gratarul grill la maxim. Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa devine limpede. Cand apa di oala da in clocot se adauga foaia de dafin sau ruloul de scortisoara si orezul spalat apoi se amesteca sa nu se lipeasca boabele de orez intre ele. Fierbem orezul 7-8 minute sau pana cand e usor Al dente.

2

Intre timp, se spala, se zvanta ardeiul verde gras.

3

Se taie ardeiul verde si pieptii de rata in cubulete de aceeasi dimensiune.

4

Se infig alternativ cubulete de carne si ardei pe 4 frigarui de gratar.

5

Pentru a prepara sosul, se spala bine, cu apa calda, o portocala ca sa se indeparteze ceara de pe coaja.

6

Razuim toata coaja de portocala pe razatoarea cu ochiuri mici.

7

Se storc doua linguri de zeama de portocala.

8

Intr-o craticiora adaugam mierea de albina.

9

Apoi doua linguri de suc de portocala.

10

Turnam in craticiora si 4 lingurite de sos de soia.

11

Completam sosul punand si coaja de portocala apoi le amestecam bine pe toate.

12

Se pun frigaruile pe grill-ul incins si se stropesc cu sos. Se frig 4-5 minute si se intorc.

13

Se stropesc din nou cu sos si se mai frig 4-5 minute.

14

Frigaruile sunt gata atunci cand carnea este facuta, iar pielea este crocanta pe margini si ardeiul s-a inmuiat si rumenit putin.

15

Se incalzeste sosul ramas. Se scurge orezul si se scoate foia de dafin sau ruloul de scortisoara.

16

Pe farfuriile de servire, punem orezul si peste el frigaruile.

17

Se torna sucul de la gratar in sosul de portocala, se incinge bine si se toarna intr-un castronel ca sa se serveasca separat, alaturi de frigarui.

18

Frigaruile de rata cu miere si portocala se mai pot servi alaturi de garnitura de : germeni de fasole, mazare mangetout, dovlecel si morcovi feliati, toate prajite la foc iute.
Pofta mare!

Frigarui de rata cu miere si portocala
(Visited 131 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *