Toamna pietele sunt pline cu legume proaspete si delicioase, printre care se numara si conopida. Asadar, acum e momentul sa pregatim mai des preparate din conopida gustoase, aromate si hranitoare, iar iahnia de conopida se numara printre ele, cu inspiratie din bucataria greceasca iahnia se poate adapta perfect pe stilul si gustul fiecaruia dintre noi. Usor de pregatit si mai ales intr-un timp foarte scurt, se obtine o mancare calda si satioasa pentru intreaga familie.
Scurgem apa cu otet de la conopida, o clatim in cateva ape, apoi o portionam in bucati potrivite in cazul in care buchetelele sunt prea mari. Morcovul il vom taia in rondele. Cartofii ii vom taia in bucati mici, ei vor ajuta la ingrosarea sosului( evitand in felul asta rantasul din faina). Carnea o portionam in bucati potrivite ( cubulete). Ceapa se taie solzisori. Sunculita afumata o vom taia cat mai marunt. Rosia o vom taia in cubulete.
Intr-o cratita sau oala in care dorim sa pregatim iahnia turnam 2-3 linguri de ulei si prajim carnea de porc.
Cand carnea de porc este prajita o vom scoate intr-un bol.
Adaugam apoi cartofii si morcovul taiat rondele si foile de dafin.
Apoi adaugam buchetelele de conopida.
Peste toate ingredientele turnam sosul de rosii passate sau 2-3 linguri de bulion, ori rosii date pe razatoarea mare.
Condimentam cu putina sare, piper, cimbru, boia de ardei, marar si patrunjel uscat.
Completam cu apa cat sa acopere toate ingredientele.
Adaugam slanina afumata taiata foarte marunt, fiind taiata astfel bucatile de slanina vor iesi minunat la gust ( se vor topi in gura) si nu vor da senzatia de gras atunci cand nimeresti o bucata in lingura.
Cand toate legumele s-au fiert potrivim cu sare, piper, optional praf de usturoi, apoi presaram verdeata tocata marunt (marar verde, patrunjel verde, sau chiar amandoua).
Iahnia de conopida cu carne de porc se serveste calda, alaturi de mamaliguta sau paine proaspata.
De asemenea, se poate servi cu smantana sau iaurt, cu branza sarata razuita deasupra, salata de ceapa rosie, muraturi.
Este absolut delicioasa si gustoasa, atat pentru pranz cat si la cina. Hranitoare, aromata si satioasa iahnia de conopida cu carne de porc se pregateste usor in doar 30 de minute, ideala atunci cand nu ai prea mult timpla dispozitie sa gatesti.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Scurgem apa cu otet de la conopida, o clatim in cateva ape, apoi o portionam in bucati potrivite in cazul in care buchetelele sunt prea mari. Morcovul il vom taia in rondele. Cartofii ii vom taia in bucati mici, ei vor ajuta la ingrosarea sosului( evitand in felul asta rantasul din faina). Carnea o portionam in bucati potrivite ( cubulete). Ceapa se taie solzisori. Sunculita afumata o vom taia cat mai marunt. Rosia o vom taia in cubulete.
Intr-o cratita sau oala in care dorim sa pregatim iahnia turnam 2-3 linguri de ulei si prajim carnea de porc.
Cand carnea de porc este prajita o vom scoate intr-un bol.
Adaugam apoi cartofii si morcovul taiat rondele si foile de dafin.
Apoi adaugam buchetelele de conopida.
Peste toate ingredientele turnam sosul de rosii passate sau 2-3 linguri de bulion, ori rosii date pe razatoarea mare.
Condimentam cu putina sare, piper, cimbru, boia de ardei, marar si patrunjel uscat.
Completam cu apa cat sa acopere toate ingredientele.
Adaugam slanina afumata taiata foarte marunt, fiind taiata astfel bucatile de slanina vor iesi minunat la gust ( se vor topi in gura) si nu vor da senzatia de gras atunci cand nimeresti o bucata in lingura.
Cand toate legumele s-au fiert potrivim cu sare, piper, optional praf de usturoi, apoi presaram verdeata tocata marunt (marar verde, patrunjel verde, sau chiar amandoua).
Iahnia de conopida cu carne de porc se serveste calda, alaturi de mamaliguta sau paine proaspata.
De asemenea, se poate servi cu smantana sau iaurt, cu branza sarata razuita deasupra, salata de ceapa rosie, muraturi.
Este absolut delicioasa si gustoasa, atat pentru pranz cat si la cina. Hranitoare, aromata si satioasa iahnia de conopida cu carne de porc se pregateste usor in doar 30 de minute, ideala atunci cand nu ai prea mult timpla dispozitie sa gatesti.
Pofta mare!