Iahnia de fasole cu carnati - reteta rapida, este ideala atunci cand esti obosit sau in criza de timp, ori ai pofta de fasole si nu doresti sa petreci ore in sir fierband boabele de fasole, in aceasta situatie conservele cu fasole gata fiarta te scot oricand din impas. Pe langa faptul ca o poti gati rapid in felul de mancare preferat, poti face si combinaii cu tipuri de fasole: boabe mari, mici, sau fasole rosie, poti adauga chiar linte si naut combinatia va iesi senzationala si deliciosa.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Cateii de usturoi ii taiem rondele, puteti pastra un catel pe care sa-l razuiti spre final, eu folosesc pudra de usturoi de obicei la final ca sa potrivesc gustul.
Rosiile se spala, le vom taia cubulete. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se taie marunt.
Taiem carnatii in rondele si sunculita in cubulete.
La aceasta mancare rapida obisnuiesc sa folosesc mai multe tipuri de fasole: alba cu bob mic, alba cu bob mare, fasole rosie, de asemenea putem combina si cu linte fiarta si naut din conserva toate o data.
In oala in care dorim sa gatim iahnia, punem uleiul la incins.
Adaugam la prajit, sunculita afumata si carnatii taiati rondele, pe care ii vom rumeni frumos.
Cand rondelele de carnati s-au rumenit, adaugam ceapa si usturoiul pe care le calim usor.
Vom gati ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie iar ceapa sa devina sticloasa.
Adaugam apoi legumele si le calim usor, timp in care vom amesteca in continuu, din cand in cand turnam si putina apa fierbinte.
Le vom lasa sa fiarba la foc mic, pana cand cuburile de rosii se paseaza si se transforma in sos.
Adaugam apoi sosul de rosii passate si continuam fierberea la foc mic.
Desfacem conservele de fasole, le scurgem de lichid si clatim boabele rapid sub jet de apa rece.
La fel vom proceda si cu conserva de naut si linte.
Peste sosul de legume cu carnaciori adaugam continutul conservelor de fasole, naut si daca aveti puneti si lintea.
Stingem focul si presaram cu patrunjel verde tocat.
Servim iahnia de fasole cu carnati si sunculita afumata alaturi de muraturile preferate sau salata de ceapa rosie.
Este delicioasa, rapid de pregatit, satioasa si perfecta pentru pranz sau cina.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se toaca solzisori, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Cateii de usturoi ii taiem rondele, puteti pastra un catel pe care sa-l razuiti spre final, eu folosesc pudra de usturoi de obicei la final ca sa potrivesc gustul.
Rosiile se spala, le vom taia cubulete. Ardeiul se spala, se curata de codita si seminte, se taie marunt.
Taiem carnatii in rondele si sunculita in cubulete.
La aceasta mancare rapida obisnuiesc sa folosesc mai multe tipuri de fasole: alba cu bob mic, alba cu bob mare, fasole rosie, de asemenea putem combina si cu linte fiarta si naut din conserva toate o data.
In oala in care dorim sa gatim iahnia, punem uleiul la incins.
Adaugam la prajit, sunculita afumata si carnatii taiati rondele, pe care ii vom rumeni frumos.
Cand rondelele de carnati s-au rumenit, adaugam ceapa si usturoiul pe care le calim usor.
Vom gati ceapa si usturoiul cat sa se inmoaie iar ceapa sa devina sticloasa.
Adaugam apoi legumele si le calim usor, timp in care vom amesteca in continuu, din cand in cand turnam si putina apa fierbinte.
Le vom lasa sa fiarba la foc mic, pana cand cuburile de rosii se paseaza si se transforma in sos.
Adaugam apoi sosul de rosii passate si continuam fierberea la foc mic.
Desfacem conservele de fasole, le scurgem de lichid si clatim boabele rapid sub jet de apa rece.
La fel vom proceda si cu conserva de naut si linte.
Peste sosul de legume cu carnaciori adaugam continutul conservelor de fasole, naut si daca aveti puneti si lintea.
Stingem focul si presaram cu patrunjel verde tocat.
Servim iahnia de fasole cu carnati si sunculita afumata alaturi de muraturile preferate sau salata de ceapa rosie.
Este delicioasa, rapid de pregatit, satioasa si perfecta pentru pranz sau cina.
Pofta buna!