AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Merele in aluat sunt un desert delicios, fin si aromat, simplu si usor de preparat, cu un gust minunat de savuros si o aroma placuta de scortisoara, ce il puteti prepara rapid ori de cate ori doriti ceva dulce si bun.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

 ulei pentru prajit
 1 ou mic
 sare
 6 linguri de lapte sau apa minerala gazoasa
 2 linguri de zahar tos
 1 lingurita de scortisoara macinata
 2-3 mere de desert, crocante

1

Mod de preparare:
Intr-un bol turnam laptele sau apa minerala gazoasa, spargem oul si adaugam putina sare. Amestecam bine apoi adaugam faina, trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite dar un pic mai gros ca sa poata ramane pe mere.
Amestecam zaharul cu scortisoara macinata intr-un castron si se pun deoparte. Turnam ulei intr-un wok cat mai mult ca merele sa nu atinga fundul tigaii si se pune la foc iute.

2

Se curata merele de cotor si eventual de coaja apoi se taie inele de 5 mm grosime. Se inmoaie fiecare felie de mar in aluat.

3

Cand uleiul s-a incins, se prajesc feliile de mar in doua trei transe, timp de 1-2 minute fiecare, pana cand aluatul de la suprafata se rumeneste si se face pufos, intorcandu-se o data cu o spumiera.

4

Se scurg feliile de mar prajite pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

5

Se servesc fierbinti, presarate cu zaharul condimentat cu scortisoara. Scortisoara este un arbore tropical din familia dafinului, iar scoarta sa este comercializata sub forma de rulouri sau pudra.

6

Rondelele de mere in aluat dupa preferinte pot fi glazurate cu ciocolata sau stropite cu diferite topping-uri dulci fructate.

7

Delicioase, perfecte, simple, merele in aluat sunt excelente atunci cand doriti ceva dulce intr-un timp foarte scurt.
Spor si pofta mare!

Ingrediente

 ulei pentru prajit
 1 ou mic
 sare
 6 linguri de lapte sau apa minerala gazoasa
 2 linguri de zahar tos
 1 lingurita de scortisoara macinata
 2-3 mere de desert, crocante

Indicații

1

Mod de preparare:
Intr-un bol turnam laptele sau apa minerala gazoasa, spargem oul si adaugam putina sare. Amestecam bine apoi adaugam faina, trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite dar un pic mai gros ca sa poata ramane pe mere.
Amestecam zaharul cu scortisoara macinata intr-un castron si se pun deoparte. Turnam ulei intr-un wok cat mai mult ca merele sa nu atinga fundul tigaii si se pune la foc iute.

2

Se curata merele de cotor si eventual de coaja apoi se taie inele de 5 mm grosime. Se inmoaie fiecare felie de mar in aluat.

3

Cand uleiul s-a incins, se prajesc feliile de mar in doua trei transe, timp de 1-2 minute fiecare, pana cand aluatul de la suprafata se rumeneste si se face pufos, intorcandu-se o data cu o spumiera.

4

Se scurg feliile de mar prajite pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

5

Se servesc fierbinti, presarate cu zaharul condimentat cu scortisoara. Scortisoara este un arbore tropical din familia dafinului, iar scoarta sa este comercializata sub forma de rulouri sau pudra.

6

Rondelele de mere in aluat dupa preferinte pot fi glazurate cu ciocolata sau stropite cu diferite topping-uri dulci fructate.

7

Delicioase, perfecte, simple, merele in aluat sunt excelente atunci cand doriti ceva dulce intr-un timp foarte scurt.
Spor si pofta mare!

Mere in aluat cu scortisoara
(Visited 273 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *