Pasteis de Belem sau Pastel de nata este o mini tarta de origine portugheza si una din cea mai indragita prajitura din intreaga lume. Desi reteta originala nu o cunoaste nimeni, pentru ca e pastrata secret, mini tarata pasteis de belem se aduce mult la gust cu mini tartele din reteta secreta. Ceea ce va prezint acum este una din multele variante de a pregati faimoasa prajitura Pasteis de Nata/ Belem.

Randamente24 de porții
Timp de pregătire7 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total27 minute

 800 gr aluat foietaj ( un pachet)
Pentru crema
 6 galbenusuri
 350 ml smantanta ( frisca lichida)
 200 gr zahar
 2 linguri de amidon
 2 plicuri zahar vanilat
 1/2 lingurita scortisoara
 coaja rasa de lamaie

1

Mod de preparare:
Se scoate aluatul din ambalaj si se lasa la dezghetat.
Cand s-a dezghetat se intinde foaia pe masa si daca aluatul este prea gros il mai intindeti cu sucitorul, nu trebuie sa fie foarte gros dar nici subtire, apoi cu ajutorul unui pahar de marimea formelor de briosa se decupeaza rondelele de aluat.

2

Se aseaza fiecare intr-o forma rotunda de briosa, apoi intindeti aluatul usor cu degetele, impingand excesul spre partea de sus, unde aluatul trebuie sa fie mai gros (pe margine).
Dupa ce s-a pus aluatul in forme, se lasa la frigider pentru 5 minute.
Se coc apoi in cuptorul incins la 180° pentru 10 minute. O sa vedeti ca aluatul se va umfla in interior, scoateti tavile de briose lasati putin sa se raceasca si apasati cu degetele sau lingura in interiorul lor ca sa le lipiti de peretii formelor si sa faceti loc pt crema.
( alte retete nu coc 10 minute aluatul, insa pregatesc pe foc crema).

3

Intre timp pregatim crema.
Intr-un vas am amestecat amidonul cu 50 g de zahar apoi l-am adaugat in smantana, se amesteca cu mixerul pana cand s-a dizolvat tot zaharul.

4

Se spumeaza apoi galbenusurile cu restul de zahar, apoi se adauga vanilia, scortisoara si coaja rasa de lamaie.

5

Peste galbenusurile spumate se adauga amestecul de smantana si se mixeaza sa se omogenizeze intre ele.

6

Se adauga compozitia in formele de briose scoase din cuptor.

7

Se pun din nou la cuptor pentru 10-15 minute mai intai la 180 de grade pana creste crema, apoi mariti la temperatura de 240 grade.

8

Le lasati la cuptor pana se auresc/ rumenesc deasupra. Unele poate se vor crapa dar cand se racesc isi revin la forma lor si nu se va vedea crapatura.

9

Se lasa sa se raceasca.

10

Se scot din forme si la alegere se pot pudra cu zahar pudra sau un supliment de praf de scortisoara.

11

Daca aveti copii acasa prin preajma, asigurati-va ca pasteis de belem nu sunt prea fierbinti, astfel incat nimeni sa nu fie ars.

12

Uitati cat de frumos arata, sunt usor de realizat si extrem de gustoase.

13

Crocante la exterior, cunoasteti gustul foietajului crocant, dar extrem de moi, fine, pafumate la interior.

14

Se realizeaza usor intr-un timp relativ scurt si se pot servi atat ca aperitiv cat si ca desert la pranz sau cina.
De asemenea, le puteti savura si dimineata la o ceasca de cafea. Va asigur ca va veti indragosti de gustul lor si mai ales ca sunt si usor de facut.
Pofta buna!

Ingrediente

 800 gr aluat foietaj ( un pachet)
Pentru crema
 6 galbenusuri
 350 ml smantanta ( frisca lichida)
 200 gr zahar
 2 linguri de amidon
 2 plicuri zahar vanilat
 1/2 lingurita scortisoara
 coaja rasa de lamaie

Indicații

1

Mod de preparare:
Se scoate aluatul din ambalaj si se lasa la dezghetat.
Cand s-a dezghetat se intinde foaia pe masa si daca aluatul este prea gros il mai intindeti cu sucitorul, nu trebuie sa fie foarte gros dar nici subtire, apoi cu ajutorul unui pahar de marimea formelor de briosa se decupeaza rondelele de aluat.

2

Se aseaza fiecare intr-o forma rotunda de briosa, apoi intindeti aluatul usor cu degetele, impingand excesul spre partea de sus, unde aluatul trebuie sa fie mai gros (pe margine).
Dupa ce s-a pus aluatul in forme, se lasa la frigider pentru 5 minute.
Se coc apoi in cuptorul incins la 180° pentru 10 minute. O sa vedeti ca aluatul se va umfla in interior, scoateti tavile de briose lasati putin sa se raceasca si apasati cu degetele sau lingura in interiorul lor ca sa le lipiti de peretii formelor si sa faceti loc pt crema.
( alte retete nu coc 10 minute aluatul, insa pregatesc pe foc crema).

3

Intre timp pregatim crema.
Intr-un vas am amestecat amidonul cu 50 g de zahar apoi l-am adaugat in smantana, se amesteca cu mixerul pana cand s-a dizolvat tot zaharul.

4

Se spumeaza apoi galbenusurile cu restul de zahar, apoi se adauga vanilia, scortisoara si coaja rasa de lamaie.

5

Peste galbenusurile spumate se adauga amestecul de smantana si se mixeaza sa se omogenizeze intre ele.

6

Se adauga compozitia in formele de briose scoase din cuptor.

7

Se pun din nou la cuptor pentru 10-15 minute mai intai la 180 de grade pana creste crema, apoi mariti la temperatura de 240 grade.

8

Le lasati la cuptor pana se auresc/ rumenesc deasupra. Unele poate se vor crapa dar cand se racesc isi revin la forma lor si nu se va vedea crapatura.

9

Se lasa sa se raceasca.

10

Se scot din forme si la alegere se pot pudra cu zahar pudra sau un supliment de praf de scortisoara.

11

Daca aveti copii acasa prin preajma, asigurati-va ca pasteis de belem nu sunt prea fierbinti, astfel incat nimeni sa nu fie ars.

12

Uitati cat de frumos arata, sunt usor de realizat si extrem de gustoase.

13

Crocante la exterior, cunoasteti gustul foietajului crocant, dar extrem de moi, fine, pafumate la interior.

14

Se realizeaza usor intr-un timp relativ scurt si se pot servi atat ca aperitiv cat si ca desert la pranz sau cina.
De asemenea, le puteti savura si dimineata la o ceasca de cafea. Va asigur ca va veti indragosti de gustul lor si mai ales ca sunt si usor de facut.
Pofta buna!

Pasteis de Belem
(Visited 589 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *