AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateIntermediar

Ras Asfour se prepara din cuburi (sau fasii) de carne, in special de vita, sotate cu ceapa si caramelizate cu suc de rodii, cu un gust robust dulce acrisor si parfumat. Frageda si aromata, dulce si totodata acrisoara, carnea de vita din ras asfour are un gust unic, iar bobitele de rodie aruc o nota de culoare si prospetime si mai taie din intensitatea sosului de la carne.

Randamente2 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

 550 gr antricot de vita
 2 cepe rosii medii
 70 gr concentrat de rodie
 200 ml supa de vita / sau supa din cub concentrat de vita
 zeama de la 1/2 de lamaie
 sare si piper dupa gust
 zahar ( optional) pentru reglare gust
 ulei de masline extravirgin
 seminte de pin
 seminte de rodie

1

Mod de preparare:
La acest preparat folosim o carne frageda de vita, cum este antricotul. Eu am avut antricot de vita de Argentina la congelator, asa ca am lasat mai intai carnea sa se decongeleze lent. Am congelat carnea fara sa o spal sau sa adaug sare, asa ca are gustul ca cea de vita proaspata.

2

Antricotul de vita se taie in cuburi sau fasii.

.

3

Incingem apoi uleiul intr-o tigaie adanca (wok) sau cratita.

4

Adaugam carnea si o sotam la foc iute cam 5-6 minute.

5

Lasam carnea pana cand se evapora toata apa lasata de ea si incepe sa sfaraie ca la prajit.

6

Intre timp curatam ceapa si o taiem pestisori.

7

Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea si sa sfaraie in tigaie, adaugam ceapa si o vom carameliza la foc mare.

8

Luam o cana de supa, ( eu am avut gata pregatita pentru ca gateam o ciorba de vita) iar uneori mai congelez supa in sticle de plastic de 500 ml pentru preparatele viitoare care necesita supa de vita. Daca nu aveti supa pregatita puteti folosi concentrat de vita (cub), fierbeti apa si adaugati cubul, amestecati pana la dizolvare fierbeti 1-2 minute si gata supa.

9

Adaugam supa peste carne si ceapa caramelizata.

10

Apoi turnam concentratul de rodie. Gasiti concentrat de rodie la supermarketuri la rafturile cu specialitati internationale. Atentie la acest concentrat este foarte acru, va recomand sa-l puneti dupa gust.

11

Fierbem totul la foc iute pana cand carnea este bine patrunsa si sosul s-a ingrosat.

12

Reglam gustul cu putina zeama de lamaie si asezonam cu sare (daca e cazul) si piper, apoi inchidem focul.

13

Adaugam mugurii de pin si amestecam.

14

Decoram cu patrunjel verde tocat si cateva frunze de menta verde.

15

Ras Asfour-ul se serveste fierbinte. Se transfera din cratita pe platouri si se decoreaza cu patrunjel verde si seminte de rodie. Noi am servit alaturi de orez libanez (reteta o gasiti pe blog).

16

Dulceata si aciditatea Ras Asfour-ului se regleaza cu zeama de lamaie si/sau putin zahar.

17

In general Ras asfour-ul se serveste ca atare, cu lipii, ca gustare calda sau cu garnituri de grau bulgur, cuscus, salata tabbouleh etc.

18

Frageda, aromata, dulce si totodata acrisoara, carnea din ras asfour are un gust unic si delicios.
Pofta mare!

Ingrediente

 550 gr antricot de vita
 2 cepe rosii medii
 70 gr concentrat de rodie
 200 ml supa de vita / sau supa din cub concentrat de vita
 zeama de la 1/2 de lamaie
 sare si piper dupa gust
 zahar ( optional) pentru reglare gust
 ulei de masline extravirgin
 seminte de pin
 seminte de rodie

Indicații

1

Mod de preparare:
La acest preparat folosim o carne frageda de vita, cum este antricotul. Eu am avut antricot de vita de Argentina la congelator, asa ca am lasat mai intai carnea sa se decongeleze lent. Am congelat carnea fara sa o spal sau sa adaug sare, asa ca are gustul ca cea de vita proaspata.

2

Antricotul de vita se taie in cuburi sau fasii.

.

3

Incingem apoi uleiul intr-o tigaie adanca (wok) sau cratita.

4

Adaugam carnea si o sotam la foc iute cam 5-6 minute.

5

Lasam carnea pana cand se evapora toata apa lasata de ea si incepe sa sfaraie ca la prajit.

6

Intre timp curatam ceapa si o taiem pestisori.

7

Cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea si sa sfaraie in tigaie, adaugam ceapa si o vom carameliza la foc mare.

8

Luam o cana de supa, ( eu am avut gata pregatita pentru ca gateam o ciorba de vita) iar uneori mai congelez supa in sticle de plastic de 500 ml pentru preparatele viitoare care necesita supa de vita. Daca nu aveti supa pregatita puteti folosi concentrat de vita (cub), fierbeti apa si adaugati cubul, amestecati pana la dizolvare fierbeti 1-2 minute si gata supa.

9

Adaugam supa peste carne si ceapa caramelizata.

10

Apoi turnam concentratul de rodie. Gasiti concentrat de rodie la supermarketuri la rafturile cu specialitati internationale. Atentie la acest concentrat este foarte acru, va recomand sa-l puneti dupa gust.

11

Fierbem totul la foc iute pana cand carnea este bine patrunsa si sosul s-a ingrosat.

12

Reglam gustul cu putina zeama de lamaie si asezonam cu sare (daca e cazul) si piper, apoi inchidem focul.

13

Adaugam mugurii de pin si amestecam.

14

Decoram cu patrunjel verde tocat si cateva frunze de menta verde.

15

Ras Asfour-ul se serveste fierbinte. Se transfera din cratita pe platouri si se decoreaza cu patrunjel verde si seminte de rodie. Noi am servit alaturi de orez libanez (reteta o gasiti pe blog).

16

Dulceata si aciditatea Ras Asfour-ului se regleaza cu zeama de lamaie si/sau putin zahar.

17

In general Ras asfour-ul se serveste ca atare, cu lipii, ca gustare calda sau cu garnituri de grau bulgur, cuscus, salata tabbouleh etc.

18

Frageda, aromata, dulce si totodata acrisoara, carnea din ras asfour are un gust unic si delicios.
Pofta mare!

Note

Ras Asfour – Carne de vita in sos de rodii – libaneza
(Visited 5.603 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *