Rulada din nuca de cocos umpluta cu banana este un desert fara coacere, usor de realizat, rapid, simplu, economic, aspectuos si delicios, fiind ideal pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce care sa se faca rapid si fara prea mult efort.
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator adaugam fugi de nuca de cocos.
Daca folositi lapte condensat de casa, recomand sa puneti mai intai laptele in bol si apoi fulgii de cocos.
La 300 gr fulgi de cocos o sa intre mai mult lapte condensat in jur de 350-400 ml.
Adaugam treptat laptele si amestecam pana obtinem o compozitie compacta.
Daca vi se pare prea sfaramicios mai adaugati putin lapte. In principiu ar trebui sa fie ca si plastelina adica modelabila si maleabila.
Punem o jumatate din compozitia obtinuta intr-un alt bol.
Adaugam intr-unul din boluri cacao.
Amestecam pana cand cacao este incorporata in compozitia de fulgi de nuca de cocos.
Luam apoi hartie de copt sau folie de plastic si punem in mijlocul ei prima jumatate de compozitie, eu am inceput cu cea alba. Intindem cu ajutorul mainii o foaie de dimensiunea unei banane mari.
Procedam la fel si cu compozitia colorata cu cacao.
Trebuie sa obtinem foi patrate de aceeasi dimensiune amandoua si cea alba si cea maro.
Peste compozitia alba adaugam cu grija foaia de cacao ajutandu-ne de hartia de copt. Nivelam daca este cazul astfel incat cele doua foi sa fie perfect aliniate.
Decojim o banana mare, ii indeparta putin din varf si o taiem putin in doua locuri in zona unde este curbata, taieturile va face ca banana sa se indrepte.
Intre timp pregatim un platou intins cu fulgi de nuca de cocos.
Dupa racire si intarire a ruladei o scoatem din frigider si din hartia de copt sau folia de plastic.
O vom impudra cu fulgi de nuca de cocos si rulada poate fi portionata cu un cutit cu lama subtire si ascutita.
Se serveste ca desert dupa masa, la o ceasca de cafea alaturi de inghetata sau ori de cate ori aveti pofta de ceva dulce.
Rulada din nuca de cocos umpluta cu banana este un desert simplu de casa, delicios, aspectuos si usor de realizat.
Este ideala pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce care sa se faca rapid, fara prea mult efort. Poate fi preparata chiar si pentru zilele de sarbatori, dar va fi portionata fix in ziua in care se va servi, pentru ca banana sa nu se oxideze prin contactul cu aerul.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator adaugam fugi de nuca de cocos.
Daca folositi lapte condensat de casa, recomand sa puneti mai intai laptele in bol si apoi fulgii de cocos.
La 300 gr fulgi de cocos o sa intre mai mult lapte condensat in jur de 350-400 ml.
Adaugam treptat laptele si amestecam pana obtinem o compozitie compacta.
Daca vi se pare prea sfaramicios mai adaugati putin lapte. In principiu ar trebui sa fie ca si plastelina adica modelabila si maleabila.
Punem o jumatate din compozitia obtinuta intr-un alt bol.
Adaugam intr-unul din boluri cacao.
Amestecam pana cand cacao este incorporata in compozitia de fulgi de nuca de cocos.
Luam apoi hartie de copt sau folie de plastic si punem in mijlocul ei prima jumatate de compozitie, eu am inceput cu cea alba. Intindem cu ajutorul mainii o foaie de dimensiunea unei banane mari.
Procedam la fel si cu compozitia colorata cu cacao.
Trebuie sa obtinem foi patrate de aceeasi dimensiune amandoua si cea alba si cea maro.
Peste compozitia alba adaugam cu grija foaia de cacao ajutandu-ne de hartia de copt. Nivelam daca este cazul astfel incat cele doua foi sa fie perfect aliniate.
Decojim o banana mare, ii indeparta putin din varf si o taiem putin in doua locuri in zona unde este curbata, taieturile va face ca banana sa se indrepte.
Intre timp pregatim un platou intins cu fulgi de nuca de cocos.
Dupa racire si intarire a ruladei o scoatem din frigider si din hartia de copt sau folia de plastic.
O vom impudra cu fulgi de nuca de cocos si rulada poate fi portionata cu un cutit cu lama subtire si ascutita.
Se serveste ca desert dupa masa, la o ceasca de cafea alaturi de inghetata sau ori de cate ori aveti pofta de ceva dulce.
Rulada din nuca de cocos umpluta cu banana este un desert simplu de casa, delicios, aspectuos si usor de realizat.
Este ideala pentru atunci cand ai pofta de ceva dulce care sa se faca rapid, fara prea mult efort. Poate fi preparata chiar si pentru zilele de sarbatori, dar va fi portionata fix in ziua in care se va servi, pentru ca banana sa nu se oxideze prin contactul cu aerul.
Pofta mare!