AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Rulourile cu ardei gratinati sicilieni sunt un preparat simplu, economic si gustos, perfect ca fel principal vegetarian, ca aperitiv sau garnitura. Rulourile cu ardei in stil sicilian pot fi savurate reci sau calde, se pot prepara si cu 12 ore inainte de ora de a fi aduse la masa, sunt moi, delicioase si cu o umplutura bogata si parfumata.
Reteta este foarte simpla si se face folosind cuptorul, din acest motiv, daca vreti sa pregatiti rulourile cu ardei in mijlocul verii, o puteti face dimineata, cand aerul este inca proaspat si le poti manca reci la pranz sau cina.

Randamente4 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 5 minute

 3 ardei kapia rosii sau ardei grasi mari rosii si portocalii
 150 gr pesmet
 35 gr pecorino sicilian
 35 gr parmezan
 5 fileuri de ansoa ( puteti renunta la ele daca nu va plac)
 10 gr capere sarate
 4 rosii uscate
 patrunjel verde
 ulei de masline extra virgin
 120 gr rosii cherry
 30 gr stafide
 1 praf de oregano

1

Mod de preparare:
Alegem ardei kapia mari sau ardei rosii si portocalii, carnosi si sanatosi, fara lovituri sau stricati. Ii spalam bine si avem grija sa nu-i strapunge absolut deloc.
Pornim cuptorul si aranjam legumele pe o tava, de preferinta nu foarte inalta, pe care o vom pune sub gratarul cuptorului.

2

Imediat ce pielea este prajita, le intoarcem si ne asiguram ca se gatesc uniform pe toate partile, avem grija sa nu le strapungem pentru ca ar iesi aburi si s-ar strica. Aburul care este eliberat in interiorul ardeilor face de fapt cea mai mare parte a muncii, permitandu-le ardeilor sa se gateasca rapid fara a se usca.

3

Cand ardeii sunt copti uniform, ceea ce va dura cam 35-40 de minute, ii scoatem din cuptor si cu grija, cat sunt inca fierbinti, ii invelim in hartie de copt si apoi in aluminiu.

4

Ii lasam sa se raceasca incet apoi trecem la curatarea lor de pielita care ar trebui sa se desprinda foarte usor.
De asemenea, ii curatam de cotor si seminte si ii impartim in 3-4 fasii fiecare.

5

Pregatim apoi ingredientele pentru umplutura. Branzeturile le dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

6

Intr-un blender punem pesmetul, branzeturile, rosiile uscate, ansoa (daca sunteti vegetarian sau nu va plac le puteti evita), caperele, patrunjelul si un strop de ulei de masline.

7

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

8

Taiem apoi rosiile cherry in bucati mici, iar 4-5 dintre ele le vom taia in jumatati si le vom pune deoparte pentru la final.

9

Impartim amestecul de pesmet in doua parti, punand o parte pe o farfurie plata, iar in cealalta parte adaugam o parte din rosiile cherry taiate cubulete si stafidele fara a le inmuia inainte.

10

Le amestecam pe toate bine.

11

Luam apoi fasii de ardei copti si le tamponam cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de umiditate.
Pregatim un vas rezistent la cuptor sau tava pe care o stropim cu ulei de masilne.

12

Luam apoi cate o fasie de ardei kapia copt si o trecem mai intai prin pesmetul din farfuria intinsa, avand grija sa o impudram cat mai bine.

13

Peste fasia de ardei copt, dat prin compozitia de pesmet, adaugam la baza lui mai lata o lingura de umplutura din bolul cu rosii cherry si stafide apoi infasuram formand rulouri.

14

Transferam rulourile formate in tava unsa cu ulei de masline.

15

Intindem peste rulorile din tava resturile de pesmet, rosiile cherry taiate in jumatate si turnam in fir subtire putin ulei de masline. La final presaram si un praf de oregano.

16

Coacem in cuptorul ventilat sau static 20-30 de minute la 180°C sau pana cand pesmetul se rumeneste frumos deasupra.

17

Dupa ce am obtinut rumenirea dorita, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca.

18

Se serveste imediat sau dupa cateva ore de odihna.

19

Rulourile cu ardei in stil sicilian pot fi servi reci sau calde, de aceea se pot prepara si cu 12 ore inainte de a fi aduse la masa, ele vor fi tot moi, excelente si delicioase cu o umplutura bogata si perfect aromata, cu gust exotic si dulceag de la ardeiul kapia copt.

20

Umplutura pe cat de simpla si usor de realizat pe atat de delicioasa intr-o combinatie perfecta si echilibrata de ingrediente ce dau o nota aromata si suculenta ruladelor.

21

Dupa cum observati, ruladele de ardei gratinati sicilieni sunt usor de preparat, simplu, economic și gustos, perfect ca fel principal vegetarian, ca aperitiv sau garnitura.

22

Ruladele ramase se pot pastra perfect la frigider si se pot consuma in cateva zile. Cand sunt reci pot fi luate si la pachet la serviciu.
Pofta mare!

Ingrediente

 3 ardei kapia rosii sau ardei grasi mari rosii si portocalii
 150 gr pesmet
 35 gr pecorino sicilian
 35 gr parmezan
 5 fileuri de ansoa ( puteti renunta la ele daca nu va plac)
 10 gr capere sarate
 4 rosii uscate
 patrunjel verde
 ulei de masline extra virgin
 120 gr rosii cherry
 30 gr stafide
 1 praf de oregano

Indicații

1

Mod de preparare:
Alegem ardei kapia mari sau ardei rosii si portocalii, carnosi si sanatosi, fara lovituri sau stricati. Ii spalam bine si avem grija sa nu-i strapunge absolut deloc.
Pornim cuptorul si aranjam legumele pe o tava, de preferinta nu foarte inalta, pe care o vom pune sub gratarul cuptorului.

2

Imediat ce pielea este prajita, le intoarcem si ne asiguram ca se gatesc uniform pe toate partile, avem grija sa nu le strapungem pentru ca ar iesi aburi si s-ar strica. Aburul care este eliberat in interiorul ardeilor face de fapt cea mai mare parte a muncii, permitandu-le ardeilor sa se gateasca rapid fara a se usca.

3

Cand ardeii sunt copti uniform, ceea ce va dura cam 35-40 de minute, ii scoatem din cuptor si cu grija, cat sunt inca fierbinti, ii invelim in hartie de copt si apoi in aluminiu.

4

Ii lasam sa se raceasca incet apoi trecem la curatarea lor de pielita care ar trebui sa se desprinda foarte usor.
De asemenea, ii curatam de cotor si seminte si ii impartim in 3-4 fasii fiecare.

5

Pregatim apoi ingredientele pentru umplutura. Branzeturile le dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

6

Intr-un blender punem pesmetul, branzeturile, rosiile uscate, ansoa (daca sunteti vegetarian sau nu va plac le puteti evita), caperele, patrunjelul si un strop de ulei de masline.

7

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

8

Taiem apoi rosiile cherry in bucati mici, iar 4-5 dintre ele le vom taia in jumatati si le vom pune deoparte pentru la final.

9

Impartim amestecul de pesmet in doua parti, punand o parte pe o farfurie plata, iar in cealalta parte adaugam o parte din rosiile cherry taiate cubulete si stafidele fara a le inmuia inainte.

10

Le amestecam pe toate bine.

11

Luam apoi fasii de ardei copti si le tamponam cu hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de umiditate.
Pregatim un vas rezistent la cuptor sau tava pe care o stropim cu ulei de masilne.

12

Luam apoi cate o fasie de ardei kapia copt si o trecem mai intai prin pesmetul din farfuria intinsa, avand grija sa o impudram cat mai bine.

13

Peste fasia de ardei copt, dat prin compozitia de pesmet, adaugam la baza lui mai lata o lingura de umplutura din bolul cu rosii cherry si stafide apoi infasuram formand rulouri.

14

Transferam rulourile formate in tava unsa cu ulei de masline.

15

Intindem peste rulorile din tava resturile de pesmet, rosiile cherry taiate in jumatate si turnam in fir subtire putin ulei de masline. La final presaram si un praf de oregano.

16

Coacem in cuptorul ventilat sau static 20-30 de minute la 180°C sau pana cand pesmetul se rumeneste frumos deasupra.

17

Dupa ce am obtinut rumenirea dorita, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca.

18

Se serveste imediat sau dupa cateva ore de odihna.

19

Rulourile cu ardei in stil sicilian pot fi servi reci sau calde, de aceea se pot prepara si cu 12 ore inainte de a fi aduse la masa, ele vor fi tot moi, excelente si delicioase cu o umplutura bogata si perfect aromata, cu gust exotic si dulceag de la ardeiul kapia copt.

20

Umplutura pe cat de simpla si usor de realizat pe atat de delicioasa intr-o combinatie perfecta si echilibrata de ingrediente ce dau o nota aromata si suculenta ruladelor.

21

Dupa cum observati, ruladele de ardei gratinati sicilieni sunt usor de preparat, simplu, economic și gustos, perfect ca fel principal vegetarian, ca aperitiv sau garnitura.

22

Ruladele ramase se pot pastra perfect la frigider si se pot consuma in cateva zile. Cand sunt reci pot fi luate si la pachet la serviciu.
Pofta mare!

Rulade de ardei sicilieni – la cuptor
(Visited 269 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *