AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Pasta de jumari de rata este un aperitiv simplu si gustos, care se prepara rapid si usor, avand un gust picant si delicios ce da clasa multor pateuri si paste tartinabile din comert fiind mai sanatoasa, mai naturala si cu grasimi benefice pentru organism.

Randamente4 porții
Timp de pregătire1 minutTimp de preparare4 minuteTimp total5 minute

 150 gr jumari de rata
 sare si piper
 30 gr untura de rata
 1 lingurita de mustar ( optional )
 ceapa rosie sau usturoi

1

Mod de preparare:
Pasta tarinabila de jumari de rata se face prin macinarea jumarilor. Se poate prepara fie natur cu jumari, sare, piper si un adaos minim de untura, fie cu ceapa rosie sau mai rar cu muștar. In general, am citit ca nu se pune usturoi si nici boia sau chimen. Asadar, la aceasta pasta tartinabil am folosit jumari de rata facute in casa, frumos si corect rumenite si untura de rata.

2

Punem jumarile intr-un blender sau chopper.
Daca nu aveti robot de bucatarie puteti folosi o masina de tocat, cu sita cu gauri mici, iar pentru o pasta fina treceti de doua ori jumarile prin masina.

3

Se marunteste bine de tot jumarile.

4

Adaugam apoi untura, sarea si piperul. Daca jumarile de rata sunt sarate deja trebuie sa adaugam sare doar daca mai este nevoie. Pasta din jumari cere destul de mult piper, așa ca va recomad sa presarati dupa gust si preferinte, mai mult sau mai putin. Untura se pune pentru mai multa cremozitate dar daca alegeti varianta cu mustar, nu este necesar sa mai adaugati untura. Varianta cu untura in schimb are un avantaj, acela ca o puteti folosi mai departe la pogacele in cazul in care nu mai doriti sa o consumati.

5

Amestecam toate ingredientele inca 1-2 minute si pasta de jumari este gata. De asemenea puteti adauga in compozitie cubulete de ceapa, insa aceasta pasta de jumari trebuie mancata intr-o zi maxim doua pentru ca ceapa oxideaza si schimba gustul pastei.

6

Pasta de jumari de rata se poate servi pe paine proaspata alba sau neagra sau pe paine prajita. Se garniseste cu cubulete sau rondele subtiri de ceapa rosie.

7

Asa cum am scris mai sus, variantele de pasta de jumari cu ceapa sau cu usturoi sunt pentru consum imediat deoarece aceste legume cresc perisabilitatea acestei paste de jumari. Pasta cu ceapa sau usturoi se consuma in 1-2 zile, in schimb pasta simpla cu sare si piper rezista mult timp pa rece. Pasta de jumari de rata este senzationala si delicioasa cu un gust intens si usor picant, perfecta ca aperitiv si usor de preparat. Aceasta pasta de jumari de rata da clasa multor pateuri si paste tartinabile din comert, fiind mai gustoasa, naturala si care contine grasimi benefice pentru organism.
Spor si pofta mare!

Ingrediente

 150 gr jumari de rata
 sare si piper
 30 gr untura de rata
 1 lingurita de mustar ( optional )
 ceapa rosie sau usturoi

Indicații

1

Mod de preparare:
Pasta tarinabila de jumari de rata se face prin macinarea jumarilor. Se poate prepara fie natur cu jumari, sare, piper si un adaos minim de untura, fie cu ceapa rosie sau mai rar cu muștar. In general, am citit ca nu se pune usturoi si nici boia sau chimen. Asadar, la aceasta pasta tartinabil am folosit jumari de rata facute in casa, frumos si corect rumenite si untura de rata.

2

Punem jumarile intr-un blender sau chopper.
Daca nu aveti robot de bucatarie puteti folosi o masina de tocat, cu sita cu gauri mici, iar pentru o pasta fina treceti de doua ori jumarile prin masina.

3

Se marunteste bine de tot jumarile.

4

Adaugam apoi untura, sarea si piperul. Daca jumarile de rata sunt sarate deja trebuie sa adaugam sare doar daca mai este nevoie. Pasta din jumari cere destul de mult piper, așa ca va recomad sa presarati dupa gust si preferinte, mai mult sau mai putin. Untura se pune pentru mai multa cremozitate dar daca alegeti varianta cu mustar, nu este necesar sa mai adaugati untura. Varianta cu untura in schimb are un avantaj, acela ca o puteti folosi mai departe la pogacele in cazul in care nu mai doriti sa o consumati.

5

Amestecam toate ingredientele inca 1-2 minute si pasta de jumari este gata. De asemenea puteti adauga in compozitie cubulete de ceapa, insa aceasta pasta de jumari trebuie mancata intr-o zi maxim doua pentru ca ceapa oxideaza si schimba gustul pastei.

6

Pasta de jumari de rata se poate servi pe paine proaspata alba sau neagra sau pe paine prajita. Se garniseste cu cubulete sau rondele subtiri de ceapa rosie.

7

Asa cum am scris mai sus, variantele de pasta de jumari cu ceapa sau cu usturoi sunt pentru consum imediat deoarece aceste legume cresc perisabilitatea acestei paste de jumari. Pasta cu ceapa sau usturoi se consuma in 1-2 zile, in schimb pasta simpla cu sare si piper rezista mult timp pa rece. Pasta de jumari de rata este senzationala si delicioasa cu un gust intens si usor picant, perfecta ca aperitiv si usor de preparat. Aceasta pasta de jumari de rata da clasa multor pateuri si paste tartinabile din comert, fiind mai gustoasa, naturala si care contine grasimi benefice pentru organism.
Spor si pofta mare!

Pasta din jumari de rata
(Visited 392 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *