AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Daca nu stiti ce sa gatiti astazi, incercati aceasta reteta de tagliatelle cu sos alb, capere si sunca de Praga, intrucat se prepara usor si rapid, sunt delicioase, aromate si satioase, perfecte pt o masa de pranz sau cina.

Randamente3 porții
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

 300 gr paste tagliatelle ( cam 10 cuiburi )
 200 gr sunca de Praga
 400 ml smantana pentru gatit 12% grasime
 2 linguri cu varf de capere
 50 ml vin alb demisec
 2 linguri usturoi pudra ( sau dupa gust)
 50 ml ulei de masline extra virgin
 sare si piper dupa gust
 50 gr parmezan
 1 legatura de patrunjel verde

1

Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare ( o lingura) si 2-3 linguri de ulei de masline.

2

Cand apa a dat in clocot, adaugam pastele si le fierbem cateva minute, conform instructiunilor de pe pachet, important sa le gatim al-dente. “Al dente” este un termen ce provine din limba italiana si care se refera la textura pastelor sau a orezului dupa ce acestea au fost fierte, tradus ad literam inseamna “la dinte” ce presupune ca termenul provine de la metoda prin care se verifica daca pastele sunt fierte sau nu.
Al dente inseamna moale la exterior si putin mai tare la interior - iar conform marilor bucatari ai lumii, aceasta este textura pastelor perfecte.

3

Cat timp pastele fierb, ne vom ocupa de sos. Taiem sunca in bucati late si lungi, nu este ne esar sa fie foarte subtiri.

4

Intr-un wok adaugam uleiul de masiline la incins.

5

In uleiul incins adaugam sunca feliata.

6

Imediat turnam si smantana, nu este necesar sa prajim sunca inainte.

7

Adaugam pudra de usturoi, amestecam si verificam daca mai este necesar dupa gust.

8

Condimentam cu sare si piper, amestecam si lasam sa fiarba totul la foc mic timp de 1-2 minute dupa ce sosul a dat in clocote.

9

Turnam vinul si amestecam, acesta va da un gust deosebit sosului.

10

Adaugam in sos apoi imediat si caperele si amestecam.

11

Lasam totul sa fiarba alte 2-3 minute la foc mic, timp in care alcoolul din vin se va evapora. In aceasta faza puteti adauga si parmezan dupa gust, atentie insa la cantitate pentru ca este sarat, mai fierbem un pic sosul avand grija sa nu scada prea mult Eu am ales sa presar parmezan la urma direct pe paste.

12

Cand pastele au fiert al-dente le vom strecura intr-o sita fara a le trece prin apa rece.

13

Adaugam pastele peste sos si le amestecam, mai potrivim daca este cazul gustul cu sare, piper si usturoi pudra.

14

Le acoperim cu un capac si le lasam 1-2 minute sa-si imprumute aromele. Timp in care ne ocupam de patrunjelul verde pe care il spalam si-l tocam marunt.

15

Presaram apoi peste paste patrunjel tocat marunt, care va da si el o nota excelenta pastelor plus un aspect frumos.

16

Pastele se servesc calde cu adaos de patrunjel si parmezan, ori mozzarella sau cascaval daca acestea va plac mai mult.

17

Aceste paste sunt absolut delicioase, aromate, satioase si nu sunt la fel de grase ca cele carbonara, le veti adora.

18

Eu am folosit la aceasta reteta paste tagliatelle, dar puteti folosi si alte tipuri. Se vor prepara la fel de usor si rapid.
Sa aveti pofta mare!

Ingrediente

 300 gr paste tagliatelle ( cam 10 cuiburi )
 200 gr sunca de Praga
 400 ml smantana pentru gatit 12% grasime
 2 linguri cu varf de capere
 50 ml vin alb demisec
 2 linguri usturoi pudra ( sau dupa gust)
 50 ml ulei de masline extra virgin
 sare si piper dupa gust
 50 gr parmezan
 1 legatura de patrunjel verde

Indicații

1

Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu sare ( o lingura) si 2-3 linguri de ulei de masline.

2

Cand apa a dat in clocot, adaugam pastele si le fierbem cateva minute, conform instructiunilor de pe pachet, important sa le gatim al-dente. “Al dente” este un termen ce provine din limba italiana si care se refera la textura pastelor sau a orezului dupa ce acestea au fost fierte, tradus ad literam inseamna “la dinte” ce presupune ca termenul provine de la metoda prin care se verifica daca pastele sunt fierte sau nu.
Al dente inseamna moale la exterior si putin mai tare la interior - iar conform marilor bucatari ai lumii, aceasta este textura pastelor perfecte.

3

Cat timp pastele fierb, ne vom ocupa de sos. Taiem sunca in bucati late si lungi, nu este ne esar sa fie foarte subtiri.

4

Intr-un wok adaugam uleiul de masiline la incins.

5

In uleiul incins adaugam sunca feliata.

6

Imediat turnam si smantana, nu este necesar sa prajim sunca inainte.

7

Adaugam pudra de usturoi, amestecam si verificam daca mai este necesar dupa gust.

8

Condimentam cu sare si piper, amestecam si lasam sa fiarba totul la foc mic timp de 1-2 minute dupa ce sosul a dat in clocote.

9

Turnam vinul si amestecam, acesta va da un gust deosebit sosului.

10

Adaugam in sos apoi imediat si caperele si amestecam.

11

Lasam totul sa fiarba alte 2-3 minute la foc mic, timp in care alcoolul din vin se va evapora. In aceasta faza puteti adauga si parmezan dupa gust, atentie insa la cantitate pentru ca este sarat, mai fierbem un pic sosul avand grija sa nu scada prea mult Eu am ales sa presar parmezan la urma direct pe paste.

12

Cand pastele au fiert al-dente le vom strecura intr-o sita fara a le trece prin apa rece.

13

Adaugam pastele peste sos si le amestecam, mai potrivim daca este cazul gustul cu sare, piper si usturoi pudra.

14

Le acoperim cu un capac si le lasam 1-2 minute sa-si imprumute aromele. Timp in care ne ocupam de patrunjelul verde pe care il spalam si-l tocam marunt.

15

Presaram apoi peste paste patrunjel tocat marunt, care va da si el o nota excelenta pastelor plus un aspect frumos.

16

Pastele se servesc calde cu adaos de patrunjel si parmezan, ori mozzarella sau cascaval daca acestea va plac mai mult.

17

Aceste paste sunt absolut delicioase, aromate, satioase si nu sunt la fel de grase ca cele carbonara, le veti adora.

18

Eu am folosit la aceasta reteta paste tagliatelle, dar puteti folosi si alte tipuri. Se vor prepara la fel de usor si rapid.
Sa aveti pofta mare!

Tagliatelle cu sos alb, capere si sunca de Praga
p

(Visited 731 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *