AutorNicola ElenaCategorie, , , , DificultateÎncepător

Spaghette, in forma calamar din crenvursti, cu sos de rosii sunt minunat de delicioase, aromate, atractive si adorate chiar de cei mai mofturosi din familie. Aceste paste cu crenvursti sunt satioase, usor si rapid de preparat, perfecte pentru orice meniu la pranz sau cina.

Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

 250 gr spaghette nr 5 ( recomand marca Barilla)
 4 - 6 crenvursti ( de pui sau porc)
 3 catei de usturoi
 400 ml sos de rosii passate
 150 ml ulei de masline extravirgin
 2 lingurite praf de usuroi ( sau dupa gust)
 1 lingurita cu varf de boia dulce
 sare, piper
 busoic verde pentru decor
 1 lingurita busuioc uscat

1

Mod de preparare:
Crenvurstii se scot din ambalajul de plastic vidat si se clatesc in apa rece. Obtional puteti sa le indepartati pelicula, (eu nu am facut acest lucru).
Punem pe foc o oala cu apa si sare, turnam apoi cam 50ml ulei de masline si asteptam sa fiarba.

2

Intre timp taiem crenvurstii in bucati potrivite, in functie de lungime ( cat de cat egale intre ele, pentru un aspect placut).

3

Strapungem fiecare bucatica de crenvursti cu cateva fire de spaghette, (mie mi-au intrat cate 7-8 fire de paste spaghette). Nu rupem pastele, pastram lungimea lor si lucram cu atentie ca sa nu le rupem.
Cantitatea de spaghette poate fi diferita, dar avem grija sa fie suficienta pentru portiile calculate. Repetam procedura cu toate bucatile de crenvursti.

4

Punem apoi „calamarii” din paste spaghette obtinuti in apa clocotita si acoperim cu un capac.

5

Pastele se vor inmuia treptat. Fierbem 10-12 minute sau pana cand sunt gata, lasand un pic mai mult decat de obicei pentru a se face si partea din interiorul crenvurstului.

6

Intre timp putem pregatim sosul de rosii. Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline extravirgin ( cam 100 ml) si il incingem la foc potrivit. Curatam cateii de usturoi, ii tocam marunt sau felii apoi ii vom cali usor in ulei, cat sa se inmoaie si sa dea aroma uleiului, nu-l ardem si nici nu-l prajim prea mult pentru ca altfel va da gust amar mancarii.

7

Turnam apoi sosul de rosii passate.

8

Condimentam sosul dupa gust si fierbem pana cand sosul isi schimba culoare in rosu deschis. Potrivim apoi cu sare si piper si eventual daca mai este necesar cu usturoi pudra.

9

Cand spaghetele cu crenvursti sunt gata se pun peste sos.

10

Culegem cateva frunze proaspete de busuioc, daca aveti in glastra, si le tocam marunt ( obtional).
Puteti presara de asemenea si busuioc uscat dupa gust.

11

Amestecam spaghetele cu sos si busuioc verde si masa este gata.

12

Se servesc cat sunt calde.

13

La servire puteti presara branza razuita, cascaval sau parmezan.

14

Daca preferati mancare iute, aceste paste se pot servi cu ardei iuti proaspeti sau murati, ori puteti condimenta cu chilli sosul de rosii la preparare.

15

Se pot servi si cu rosii uscate la cuptor sau cu dulceata de ardei iuti. Spaghetele calamari din crenvursti sunt excelente si delicioase, arata grozav si veti avea un pranz sau o cina minunata si perfecta in familie.
Pofta mare!

Ingrediente

 250 gr spaghette nr 5 ( recomand marca Barilla)
 4 - 6 crenvursti ( de pui sau porc)
 3 catei de usturoi
 400 ml sos de rosii passate
 150 ml ulei de masline extravirgin
 2 lingurite praf de usuroi ( sau dupa gust)
 1 lingurita cu varf de boia dulce
 sare, piper
 busoic verde pentru decor
 1 lingurita busuioc uscat

Indicații

1

Mod de preparare:
Crenvurstii se scot din ambalajul de plastic vidat si se clatesc in apa rece. Obtional puteti sa le indepartati pelicula, (eu nu am facut acest lucru).
Punem pe foc o oala cu apa si sare, turnam apoi cam 50ml ulei de masline si asteptam sa fiarba.

2

Intre timp taiem crenvurstii in bucati potrivite, in functie de lungime ( cat de cat egale intre ele, pentru un aspect placut).

3

Strapungem fiecare bucatica de crenvursti cu cateva fire de spaghette, (mie mi-au intrat cate 7-8 fire de paste spaghette). Nu rupem pastele, pastram lungimea lor si lucram cu atentie ca sa nu le rupem.
Cantitatea de spaghette poate fi diferita, dar avem grija sa fie suficienta pentru portiile calculate. Repetam procedura cu toate bucatile de crenvursti.

4

Punem apoi „calamarii” din paste spaghette obtinuti in apa clocotita si acoperim cu un capac.

5

Pastele se vor inmuia treptat. Fierbem 10-12 minute sau pana cand sunt gata, lasand un pic mai mult decat de obicei pentru a se face si partea din interiorul crenvurstului.

6

Intre timp putem pregatim sosul de rosii. Intr-o tigaie sau wok turnam ulei de masline extravirgin ( cam 100 ml) si il incingem la foc potrivit. Curatam cateii de usturoi, ii tocam marunt sau felii apoi ii vom cali usor in ulei, cat sa se inmoaie si sa dea aroma uleiului, nu-l ardem si nici nu-l prajim prea mult pentru ca altfel va da gust amar mancarii.

7

Turnam apoi sosul de rosii passate.

8

Condimentam sosul dupa gust si fierbem pana cand sosul isi schimba culoare in rosu deschis. Potrivim apoi cu sare si piper si eventual daca mai este necesar cu usturoi pudra.

9

Cand spaghetele cu crenvursti sunt gata se pun peste sos.

10

Culegem cateva frunze proaspete de busuioc, daca aveti in glastra, si le tocam marunt ( obtional).
Puteti presara de asemenea si busuioc uscat dupa gust.

11

Amestecam spaghetele cu sos si busuioc verde si masa este gata.

12

Se servesc cat sunt calde.

13

La servire puteti presara branza razuita, cascaval sau parmezan.

14

Daca preferati mancare iute, aceste paste se pot servi cu ardei iuti proaspeti sau murati, ori puteti condimenta cu chilli sosul de rosii la preparare.

15

Se pot servi si cu rosii uscate la cuptor sau cu dulceata de ardei iuti. Spaghetele calamari din crenvursti sunt excelente si delicioase, arata grozav si veti avea un pranz sau o cina minunata si perfecta in familie.
Pofta mare!

Spaghette calamar din crenvursti cu sos de rosii
(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *