Supa crema de sparanghel si mazare verde este o supa crema de vara usor de facut, satioasa, perfecta pentru un pranz consistent si special care pune in valoare sparanghelul, un ingredient mai putin obisnuit la noi. Garnitura de slaninunta si crutoane crocante adauga savoare supei, in timp ce smantana proaspata o face catifelata.
Mod de preparare:
Se pregateste supa de pui sau legume, ori daca preferati sau va grabiti, puteti folosi supa din concentrat de pui sau legume.
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt inclusiv frunzele verzi.
Sparanghelul se spala, se indeparteaza partea lemnoasa, taiem varfurile si le punem deoparte, iar restul tulpinelor le vom toca in bucati mari.
Se pune supa pe foc, se adauga ceapa verde toacata, mazarea congelata si le vom da in clocot.
Scoatem varfurile de sparanghel din supa si le vom pastra deoparte pentru servit.
Inchidem focul si turnam supa in recipientul pentru pasat.
Pasam cat mai fin supa cu un blender de bucatarie sau vertical, daca doriti un pic mai subtire mai adaugati supa.
Potrivim supa cu sare si piper dupa gust si apoi supa este gata.
Feliutele de bacon se pun intr-o tigaie si se frig pana ce se fac crocante si rumene.
Se pun apoi deoparte pe o farfurie.
Se scurge apoi de ulei pe prosoape de hartie.
Se toarna supa in farfurii incalzite.
Se pune in fiecare farfurie smantana proaspata si se invarte cu lingurita. Se presara deasupra bucatele de slaninuta crocanta, se adauga varfuri de sparanghe si se rasneste piper proaspat.
Se serveste fierbinte alaturi de crutoane, grisine sau biscuiti sarati, puteti presara si un pic de patrunjel verde tocat marunt.
Simplu si usor de preparat supa crema de sparanghel cu mazare se face intr-o clipita si ne va oferi o multime de vitamine si fibre, fiind absolut delicioasa.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Se pregateste supa de pui sau legume, ori daca preferati sau va grabiti, puteti folosi supa din concentrat de pui sau legume.
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt inclusiv frunzele verzi.
Sparanghelul se spala, se indeparteaza partea lemnoasa, taiem varfurile si le punem deoparte, iar restul tulpinelor le vom toca in bucati mari.
Se pune supa pe foc, se adauga ceapa verde toacata, mazarea congelata si le vom da in clocot.
Scoatem varfurile de sparanghel din supa si le vom pastra deoparte pentru servit.
Inchidem focul si turnam supa in recipientul pentru pasat.
Pasam cat mai fin supa cu un blender de bucatarie sau vertical, daca doriti un pic mai subtire mai adaugati supa.
Potrivim supa cu sare si piper dupa gust si apoi supa este gata.
Feliutele de bacon se pun intr-o tigaie si se frig pana ce se fac crocante si rumene.
Se pun apoi deoparte pe o farfurie.
Se scurge apoi de ulei pe prosoape de hartie.
Se toarna supa in farfurii incalzite.
Se pune in fiecare farfurie smantana proaspata si se invarte cu lingurita. Se presara deasupra bucatele de slaninuta crocanta, se adauga varfuri de sparanghe si se rasneste piper proaspat.
Se serveste fierbinte alaturi de crutoane, grisine sau biscuiti sarati, puteti presara si un pic de patrunjel verde tocat marunt.
Simplu si usor de preparat supa crema de sparanghel cu mazare se face intr-o clipita si ne va oferi o multime de vitamine si fibre, fiind absolut delicioasa.
Pofta mare!