AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Supa crema de tomate si linte rosie este o supa simpla, tipic mediteraneeana, usor de pregatit, gata in mai putin de 30 de minute, folosind ingrediente traditionale ale
zonei: ulei de masline, busuioc, usturoisi linte, ce ii da supei un gust si o savoare deosebita alaturi de branza aromata cu busuioc ca toping final.

Randamente1 porție
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

 600 ml supa de pui sau legume
 2 linguri ulei de masline
 3 salote ( sau ceapa mai mica)
 2-3 catei de usturoi
 busuioc verde ( cateva fire)
 115 gr linte rosie
 400 gr rosii rocate
 100 gr branza gasa (sau branza cu smantana grasa)
 sare si piper dupa gust

1

Mod de preparare:
Pregatim supa cu legume ( fierbem legumele intregi cu putina sare si un strop de ulei vegetal: morcov, telina, pastarnac, ceapa si patrunel verde) sau pregatiti supa din condimente uscate pentru supa, de preferat bio, fierbandu-le cateva minute in apa clocotita.

2

Lintea se spala in mai multe ape, pana cand apa e transparenta.

3

Rosiile se spala, se toaca marunt. Busuiocul se spala, se toaca marunt, cat sa se obtina o lingura, vom opri cateva funzulite de busuioc pentru ornat la final.

4

Adaugam intr-o oala supa si lintea, o dam intr-un clocot doua apoi adaugam rosiile. Acoperim oala si fierbem incet timp de 15 minute.

5

Salotele se curata si se toaca marunt. Salotele sunt cepe mai mici si turtite. In locul salotei se poate folosi orice ceapa iute si picanta. Usturoiul se curata, se toaca marunt.

6

Intr-o cratita adaugam ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt.

7

Calim 5 minute sau pana cand ceapa si usturoiul se inmoaie, fara insa a le arde.

8

Cand lintea e aproape fiarta adaugam jumatate din busuiocul tocat.

9

Adaugam apoi ceapa si usturoiul calit in supa si mai fierbem circa 5 minute, dupa care oprim focul.

10

Pasam supa cu un blender vertical si o asezonam cu sare si piper dupa gust.

11

Batem branza grasa intr-un castronel pana se inmoaie, in ea adaugam restul de busuioc si amestecam pana obtinem o pasta omogena.

12

In caz se nu aveti branza grasa, puteti folosi branza de vaci si smantana grasa peste care adaugati busuioc si amestecati pana obtineti o pasta de branza aromata.

13

Supa se toarna in farfurii calda si se orneaza cu putin piper si frunze de busuioc.

14

Supa crema de tomate cu linte rosie se serveste cu o lingura sau doua de branza cu busuioc si crutoane.

15

Aceasta supa minunata este usoara dar in acelasi timp foarte hranitoare, ea imbina gustul delicios cu beneficiile pentru sanatate, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata.
Pofta mare!

Ingrediente

 600 ml supa de pui sau legume
 2 linguri ulei de masline
 3 salote ( sau ceapa mai mica)
 2-3 catei de usturoi
 busuioc verde ( cateva fire)
 115 gr linte rosie
 400 gr rosii rocate
 100 gr branza gasa (sau branza cu smantana grasa)
 sare si piper dupa gust

Indicații

1

Mod de preparare:
Pregatim supa cu legume ( fierbem legumele intregi cu putina sare si un strop de ulei vegetal: morcov, telina, pastarnac, ceapa si patrunel verde) sau pregatiti supa din condimente uscate pentru supa, de preferat bio, fierbandu-le cateva minute in apa clocotita.

2

Lintea se spala in mai multe ape, pana cand apa e transparenta.

3

Rosiile se spala, se toaca marunt. Busuiocul se spala, se toaca marunt, cat sa se obtina o lingura, vom opri cateva funzulite de busuioc pentru ornat la final.

4

Adaugam intr-o oala supa si lintea, o dam intr-un clocot doua apoi adaugam rosiile. Acoperim oala si fierbem incet timp de 15 minute.

5

Salotele se curata si se toaca marunt. Salotele sunt cepe mai mici si turtite. In locul salotei se poate folosi orice ceapa iute si picanta. Usturoiul se curata, se toaca marunt.

6

Intr-o cratita adaugam ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt.

7

Calim 5 minute sau pana cand ceapa si usturoiul se inmoaie, fara insa a le arde.

8

Cand lintea e aproape fiarta adaugam jumatate din busuiocul tocat.

9

Adaugam apoi ceapa si usturoiul calit in supa si mai fierbem circa 5 minute, dupa care oprim focul.

10

Pasam supa cu un blender vertical si o asezonam cu sare si piper dupa gust.

11

Batem branza grasa intr-un castronel pana se inmoaie, in ea adaugam restul de busuioc si amestecam pana obtinem o pasta omogena.

12

In caz se nu aveti branza grasa, puteti folosi branza de vaci si smantana grasa peste care adaugati busuioc si amestecati pana obtineti o pasta de branza aromata.

13

Supa se toarna in farfurii calda si se orneaza cu putin piper si frunze de busuioc.

14

Supa crema de tomate cu linte rosie se serveste cu o lingura sau doua de branza cu busuioc si crutoane.

15

Aceasta supa minunata este usoara dar in acelasi timp foarte hranitoare, ea imbina gustul delicios cu beneficiile pentru sanatate, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata.
Pofta mare!

Supa crema de tomate si linte rosie
(Visited 228 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *