Supa crema de tomate si linte rosie este o supa simpla, tipic mediteraneeana, usor de pregatit, gata in mai putin de 30 de minute, folosind ingrediente traditionale ale
zonei: ulei de masline, busuioc, usturoisi linte, ce ii da supei un gust si o savoare deosebita alaturi de branza aromata cu busuioc ca toping final.
Mod de preparare:
Pregatim supa cu legume ( fierbem legumele intregi cu putina sare si un strop de ulei vegetal: morcov, telina, pastarnac, ceapa si patrunel verde) sau pregatiti supa din condimente uscate pentru supa, de preferat bio, fierbandu-le cateva minute in apa clocotita.
Lintea se spala in mai multe ape, pana cand apa e transparenta.
Rosiile se spala, se toaca marunt. Busuiocul se spala, se toaca marunt, cat sa se obtina o lingura, vom opri cateva funzulite de busuioc pentru ornat la final.
Salotele se curata si se toaca marunt. Salotele sunt cepe mai mici si turtite. In locul salotei se poate folosi orice ceapa iute si picanta. Usturoiul se curata, se toaca marunt.
Intr-o cratita adaugam ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt.
Cand lintea e aproape fiarta adaugam jumatate din busuiocul tocat.
Pasam supa cu un blender vertical si o asezonam cu sare si piper dupa gust.
Batem branza grasa intr-un castronel pana se inmoaie, in ea adaugam restul de busuioc si amestecam pana obtinem o pasta omogena.
In caz se nu aveti branza grasa, puteti folosi branza de vaci si smantana grasa peste care adaugati busuioc si amestecati pana obtineti o pasta de branza aromata.
Supa se toarna in farfurii calda si se orneaza cu putin piper si frunze de busuioc.
Supa crema de tomate cu linte rosie se serveste cu o lingura sau doua de branza cu busuioc si crutoane.
Aceasta supa minunata este usoara dar in acelasi timp foarte hranitoare, ea imbina gustul delicios cu beneficiile pentru sanatate, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata.
Pofta mare!
Ingrediente
Indicații
Mod de preparare:
Pregatim supa cu legume ( fierbem legumele intregi cu putina sare si un strop de ulei vegetal: morcov, telina, pastarnac, ceapa si patrunel verde) sau pregatiti supa din condimente uscate pentru supa, de preferat bio, fierbandu-le cateva minute in apa clocotita.
Lintea se spala in mai multe ape, pana cand apa e transparenta.
Rosiile se spala, se toaca marunt. Busuiocul se spala, se toaca marunt, cat sa se obtina o lingura, vom opri cateva funzulite de busuioc pentru ornat la final.
Salotele se curata si se toaca marunt. Salotele sunt cepe mai mici si turtite. In locul salotei se poate folosi orice ceapa iute si picanta. Usturoiul se curata, se toaca marunt.
Intr-o cratita adaugam ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt.
Cand lintea e aproape fiarta adaugam jumatate din busuiocul tocat.
Pasam supa cu un blender vertical si o asezonam cu sare si piper dupa gust.
Batem branza grasa intr-un castronel pana se inmoaie, in ea adaugam restul de busuioc si amestecam pana obtinem o pasta omogena.
In caz se nu aveti branza grasa, puteti folosi branza de vaci si smantana grasa peste care adaugati busuioc si amestecati pana obtineti o pasta de branza aromata.
Supa se toarna in farfurii calda si se orneaza cu putin piper si frunze de busuioc.
Supa crema de tomate cu linte rosie se serveste cu o lingura sau doua de branza cu busuioc si crutoane.
Aceasta supa minunata este usoara dar in acelasi timp foarte hranitoare, ea imbina gustul delicios cu beneficiile pentru sanatate, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata.
Pofta mare!