AutorNicola ElenaCategorie, , , DificultateÎncepător

Orezul libanez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin este foarte gustos si satios se prepara usor si rapid si il puteti servi chiar si rece, la pranz sau cina, simplu sau in combinatie cu preparate din carne. Cu siguranta dupa ce il pregatiti si il gustati prima oara, o sa doriti sa repetati acest preparat intrucat toate ingredientele se potrivesc perfect si sunt placute ochiului si gustului. Stafidele dulci acrisoare ii dau acestui orez o nota incantatoare si exotica care te imbie sa tot gusti din el, iar alunele o nota crocanta.

Randamente4 porții
Timp de pregătire3 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total18 minute

 200 gr orez basmati
 2,5 litri de apa
 1 lingurita de sare
 100 gr stafide brune medii sau mari
 25 gr migdale
 25 gr muguri de pin sau alune crude
 50 gr caju crud
 25 gr unt
 1 lingurita de curcuma sau turmeric / sofran

1

Mod de preparare:
Orezul basmati se spala cu multa apa din abundenta si in 3-4 runde, sa fie apa cat mai limpede.

2

Cantarim untul, stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.

3

Pregatim sosul de turmeric cu 3 linguri de apa. In caz de folositi sofran luati putin cu varful degetelor si turnati apa clocotita peste el, amestecati si lasati la o parte pana e gata orezul. Sofranul si turmericul va da culoare si aroma orezului. Eu am folosit turmeric.

4

Intr-o cratita punem la fiert 2,5 litri de apa si 1 lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam orezul si amestecam bine. Il vom lasa sa fiarba 6-7 minute la foc mic, orezul trebuie sa fie chiar un pic crud, al dente, nu fiert complet.

5

Cand e gata il luam imediat de pe foc si il turnam printr-o sita ca sa se scurga complet apa fierbinte din el.

6

Intr-o tigaie adanca vom adaugam untul.

7

Peste untul topit punem stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.

8

Vom cali totul aproximativ 5 minute amestecand periodic, pana observam ca incepe sa se rumeneasca mugurii de pin si alunele caju.

9

Punem apoi orezul fiert si scurs de apa, presaram un praf de sare si turnam apa cu turmeric sau sofran, apoi amestecam usor ca tot orezul sa prinda culoarea galbena frumoasa.

10

Nivelam orezul, inchidem focul si acoperim tigaia cu capac, vom lasa orezul sa se patrunda 30-40 de minute, dupa acest timp avem un orez perfect, bob cu bob, colorat, aromat, delicios si exotic.

11

Orezul libanez se poate consuma ca atare atat cald cat si rece.

12

Este perfect pentru masa de pranz sau cina si extrem de delicios si exotic, il veti adora de la prima inghititura.

13

Acest orez arabesc este garnitura perfecta pe langa orice mancare, dar mai ales cu carne.
Pofta buna!

Ingrediente

 200 gr orez basmati
 2,5 litri de apa
 1 lingurita de sare
 100 gr stafide brune medii sau mari
 25 gr migdale
 25 gr muguri de pin sau alune crude
 50 gr caju crud
 25 gr unt
 1 lingurita de curcuma sau turmeric / sofran

Indicații

1

Mod de preparare:
Orezul basmati se spala cu multa apa din abundenta si in 3-4 runde, sa fie apa cat mai limpede.

2

Cantarim untul, stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.

3

Pregatim sosul de turmeric cu 3 linguri de apa. In caz de folositi sofran luati putin cu varful degetelor si turnati apa clocotita peste el, amestecati si lasati la o parte pana e gata orezul. Sofranul si turmericul va da culoare si aroma orezului. Eu am folosit turmeric.

4

Intr-o cratita punem la fiert 2,5 litri de apa si 1 lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam orezul si amestecam bine. Il vom lasa sa fiarba 6-7 minute la foc mic, orezul trebuie sa fie chiar un pic crud, al dente, nu fiert complet.

5

Cand e gata il luam imediat de pe foc si il turnam printr-o sita ca sa se scurga complet apa fierbinte din el.

6

Intr-o tigaie adanca vom adaugam untul.

7

Peste untul topit punem stafidele, migdalele, mugurii de pin si alunele caju.

8

Vom cali totul aproximativ 5 minute amestecand periodic, pana observam ca incepe sa se rumeneasca mugurii de pin si alunele caju.

9

Punem apoi orezul fiert si scurs de apa, presaram un praf de sare si turnam apa cu turmeric sau sofran, apoi amestecam usor ca tot orezul sa prinda culoarea galbena frumoasa.

10

Nivelam orezul, inchidem focul si acoperim tigaia cu capac, vom lasa orezul sa se patrunda 30-40 de minute, dupa acest timp avem un orez perfect, bob cu bob, colorat, aromat, delicios si exotic.

11

Orezul libanez se poate consuma ca atare atat cald cat si rece.

12

Este perfect pentru masa de pranz sau cina si extrem de delicios si exotic, il veti adora de la prima inghititura.

13

Acest orez arabesc este garnitura perfecta pe langa orice mancare, dar mai ales cu carne.
Pofta buna!

Note

Orez cu stafide, migdale, caju si muguri de pin – libanez
(Visited 4.971 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *